IRS 6174 és 6173 levél a kriptopénzért – mit tegyek?

Az IRS kezdi visszaszorítani azokat a személyeket, akik tranzakciót folytattak Bitcoin-nal és más kriptovalutákkal, de nem számoltak be az adókról.

A közelmúltban arról számoltak be, hogy néhány adófizető figyelmeztető levelet kapott az IRS-től. Ezek a levelek három változatban érkeznek: 6173, 6174 és 6174-A, és kifejezetten a kriptovaluta-állományokkal foglalkoznak:

“Van információnk arról, hogy Önnek van vagy volt egy vagy több virtuális pénznemet tartalmazó fiókja, de előfordulhat, hogy nem megfelelően jelentette be a virtuális valutával kapcsolatos tranzakcióit, amelyek kriptovalutát és nem kriptográfiai virtuális pénznemeket tartalmaznak.”

IRS 6174 A. levél IRS 6174-A levél


Hogyan adóznak a kriptovaluta az Egyesült Államokban.?

Az IRS a kriptovalutákat adózási szempontból tulajdonként kezeli, nem pedig pénznemként. Csakúgy, mint más ingatlanok esetében – részvények, kötvények, ingatlanok esetében is – adókötelezettség terheli, amikor a kriptovalutáját többé-kevésbé eladja vagy eladja, mint amennyire megszerezte..

Például, ha 2018 áprilisában 0,1 dollárt vásárolt 1000 dollárért, majd két hónappal később 2000 dollárért eladta, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége van.

Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, az adó bizonyos százalékát fizetnie kell a nyereség után. Az árak az adótáblázat alapján ingadoznak, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e.

Az adók ezen nyereségének és veszteségének beszámolásához nyilvántartással kell rendelkeznie a kriptovaluták minden eladásának vagy kereskedésének költségalapjáról és valós piaci értékéről az eladás idején. A költségalap egyszerűen az a pénzösszeg, amelyet az eszköz megszerzésére fordított. A valós piaci érték csak az a dollárérték, amelyet az eszköz eladásakor vagy elidegenítésekor kapott.

A fenti példánál maradva a költségalapja 1000 USD, a valós piaci értéke pedig 2000 USD. Ezeket az adatokat az adóügyi dokumentumokban szereplő tranzakcióból származó 1000 USD nyereséggel együtt jelentené. Ennek a folyamatnak ismerősen kell hangoznia, ha részvényekbe fektet vagy kereskedik, mivel ez ugyanaz a jelentési folyamat, amelyen a részvénykereskedők keresztül mennek.

Elolvashatja a 2019-es évünket Cryptocurrency Tax Guide a teljesebb és alaposabb áttekintésért.

Mit tegyek az IRS-levéllel kapcsolatban??

Először is, nem vagy egyedül, ha megkaptad ezt a levelet. Az IRS több mint 10 000 ilyen levelet küldött ki a Coinbase sok korai ügyfelének – nemcsak adócsalás gyanúja miatt. A teendők a kapott levél típusától függően változnak. 6174. levél & A 6174-A nem akcióbetű. Ez azt jelenti, hogy nem kell válaszolnia ezekre a levelekre, ha eleget tett a levélben vázolt valamennyi kriptográfia-adó-benyújtási kötelezettségének. Ezek a levelek azt javasolják, hogy nyújtson be módosított vagy elmaradt bevallásokat, ha úgy gondolja, hogy az elmúlt években nem megfelelően adta be a kriptográfiai adókat.

Ezzel szemben a 6173 levél megköveteli a te tevékenységedet. Ha nem válaszol időben erre a levélre, az IRS ellenőrzi adószámláját. Át kellene olvasnia "Mit kell tennie a fenti “válasz” dátumig" fejezetet a levélről, és a szükséges dokumentumokat át kell adnia az IRS-nek. Képzett adószakértő, a CryptoTrader.Tax jelentések segíthet eligazodni a 6173 betű követelményeiben.

Te tudod használni IRS 1040X nyomtatvány az előző évi adóbevallások módosítására.

Használhatja az olyan népszerű adóbevallási szoftvereket is, mint a TurboTax hogy módosítást nyújtson be.

Fontos megjegyezni, hogy ezek oktatási levelek, amelyeket az IRS küldött, és megkapja annak ellenére, hogy teljes mértékben megfelel az összes kriptográfiai adózási jelentésének. Az ilyen típusú mechanizmusok célja, hogy növeljék a kriptovaluta-adóbevallás betartását, és nem feltétlenül büntetik az adózókat.

Jelentés a kriptovalutáról az adókról

Két formanyomtatványra van szüksége a tényleges bejelentési folyamathoz, amikor benyújtja vagy ebben az esetben módosítja az adókat: az 1040 D ütemtervet és a 8949. A 8949 a fontos űrlap, amelyet létre kell hoznia az előző évi hozamok módosításához.

A 8949-es kóddal részletezi az egyes Bitcoin-okat és kriptovalutákat adóköteles esemény amelyek az év során bekövetkeztek, valamint az egyes kereskedések során realizált nyereségek és veszteségek. Összegezze ezeket a 8949 alján, majd helyezze át a teljes összeget a D. ütemtervre. További részletekért olvassa el az alábbiakat: hogyan lehet jelenteni a Bitcoin adókról.

A kihívás

Mivel a kriptovaluta-adatok gyakran szétszóródnak sok különböző központban, pénztárcában és más platformon, a felhasználók számára nehéz lehet minden tevékenységüket a 8949-es űrlapon jelenteni.

A legtöbb kereskedést más kriptovalutákban jegyzik, és nem az amerikai dollár értékek, ami növeli ezt a problémát. Ráadásul a kriptovaluta-tőzsdék a digitális pénznemek átruházható jellege miatt nem tudnak pontos adóbevallásokat szolgáltatni felhasználóiknak..

Cikkünkben többet olvashat arról, hogy a tőzsdék miért nem adhatnak pontos adóbevallást a felhasználóknak: A kriptovaluta-adó problémája.

A megoldás – Crypto Tax szoftver

Sok kriptovaluta felhasználó fordul kriptovaluta-adó kalkulátorok hogy segítsen nekik automatizálni a 8949-es és a egyéb adóbevallások kriptovaluta tranzakcióikhoz.

Használhat olyan szoftvert, mint CryptoTrader.Tax a szükséges űrlapok automatikus létrehozásához. Ezután átadhatja ezeket az űrlapokat könyvelőjének, hogy azok megfelelően módosíthassák korábbi adóbevallásait, vagy az űrlapokkal saját maga is módosíthatja az adóbevallásait..

Az alábbiakban egy videó ismerteti a CryptoTrader.Tax platform működését.

Beszéljen egy adószakértővel, aki ismeri a kriptopénz adózását

Mint mindig, okos egy adószakértővel konzultálni, ha ilyen típusú levelet kapott az IRS-től.

Mivel azonban a bitcoin és a kriptovaluta még mindig ilyen új fogalom, sok könyvelő nem ismeri a digitális eszköz adózási szempontból történő kezelését. Fontos, hogy beszélj valakivel, aki ismeri a titkosítást.

Emiatt összeállítottunk egy könyvtárat a kriptoadó szakemberek akik a térben dolgoznak a felhasználóink ​​számára

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector