Mi a teendő a Coinbase, a Gemini, a Kraken vagy a Coinbase Pro 1099-K készülékével a kriptográfiai adókhoz

A Coinbase, a Coinbase Pro, a Gemini, az Uphold, a Kraken és más kriptográfiai tőzsdék elkezdték 1099-K adóigazolások kiadását az ügyfelek számára. Ezek a dokumentumok a kripto befektetőket a zavar és a pánik világába terelik, mivel váratlanul nagy számot láttak az űrlapokon. Fontos megjegyezni, hogy ezek a nagy számok NEM tartoznak adókkal (* kilégzés). Tehát a mindenki által feltett kérdés az a kérdés, amellyel ez a cikk foglalkozik: Mit tegyek az 1099-K készülékemmel?

Kriptoadók – az alapok

Az IRS a kriptovalutát tulajdonként kezeli. Ez azt jelenti, hogy az olyan kriptovalutákat, mint a Bitcoin, az Ethereum, az XRP és más alt-érmék, úgy kell kezelni, mint más típusú tulajdonokat (részvények, arany, ingatlan) adózási szempontból. Csakúgy, mint más ingatlanok esetében, az év végén be kell nyújtania a tőkenyereséget és -veszteséget az IRS-hez. Ennek a folyamatnak a részletes áttekintéséhez olvassa el az útmutató alapelveit ismertető útmutatónkat kriptoadók.

Mi az a 1099-K, és miért küldött nekem a Coinbase??


Az 1099-K egy tájékoztató űrlap az év folyamán kapott hitelkártya-tranzakciók és harmadik fél hálózati fizetéseinek jelentésére. Ez nem egy "belépés" dokumentum, vagyis nem kell csatolnia vagy "tartalmazza" az adóbevallásában.

Gyakran 1099-K-t kap, ha hitelkártya-tranzakciókból vagy harmadik fél hálózatából érkezett kifizetéseket kapott. A kriptovaluta esetében a harmadik fél hálózatának (Coinbase, GDAX, Gemini vagy más tőzsde) 1099-K-t kell küldenie, ha fizetése meghaladja a 20 000 USD-t, vagy ha több mint 200 tranzakciója van.

Például, ha 250 kereskedést hajtott végre a Coinbase pro-on, és ezek mindegyike több mint 20 000 USD-t tesz ki, amikor mindegyiket összegzik, akkor 1099-K-t kap. A Coinbase elküldi ennek az 1099-K-nak a másolatát ebben a helyzetben mind Önnek, mind az IRS-nek.

Az 1099-K esetében a bejelentendő befizetés bruttó összege nem nem tartalmazza az esetleges kiigazításokat, és megteszi nem képviselik azokat a nyereségeket vagy veszteségeket, amelyekre szükség lehet az IRS jelentéséhez. Kizárólag a hálózaton végrehajtott összes tranzakció bruttó bevételét jelenti – jelen esetben a Coinbase-t.  

Leforrázva

Ez nagyon divatos nyelv. Leforrázva az 1099-K összesítve mutatja, hogy mennyi tranzakciót hajtott végre egy kriptovaluta-tőzsdén, mint a Coinbase. De nem jelentse a teljes nyereségét vagy veszteségét!

Ezt az 1099-K-t automatikusan elküldi az IRS-nek, így fogalmuk van a harmadik fél cseréjében végzett tevékenységedről. Ez azonban NEM az az összeg, amelyen az adóinál horgon állsz.  

Akár 1099-K-t kap, akár nem, kötelező jelentse a kriptovalutáját tranzakciók az adókkal. De csak a tőkenyereséged után fizetsz adót. Ha veszteségei vannak az évre, akkor pénzt takaríthat meg az adószámláján. További információ erről pénzt takaríthat meg az adókon az itt lévő kripto veszteségei miatt.

Például

Ha 100 dollárral kezdte a Bitcoin-ot, és 500 dollárért adta el, miután hat hónapig tartotta, akkor adóval tartozna ennek a 400 dolláros nyereségnek. Ezzel szemben, ha 2018 januárjában 2000 dollárt vásárolt ETH-ból, novemberben pedig LTC-be cserélte, akkor valószínűleg veszteséget szenvedett el, és ezt leírhatja az adókból. Ha még nem ismeri a kriptográfiai nyereséget és az adókat, olvassa el cikkünket itt.

Nem kaptam 1099-K-t. Még mindig be kell jelentenem a kriptográfiai nyereségeimet és veszteségeimet az adók után?

Igen, az adókon jelentenie kell a kriptovaluta tranzakcióit. Minden eladás és minden pénzérme-kereskedelem adóköteles esemény. Ezeket mind a 8949-es nyomtatványon kell jelenteni. Tehát függetlenül attól, hogy valóban kap-e 1099-K-t, akkor is be kell nyújtania a kriptográfiai adókat.

Ha nem az 1099-K-val, hogyan jelenthetem be a kriptográfiai tranzakcióimat az adókra?

Két űrlapra van szükséged megfelelően tegye be a kriptográfiai adókat: A 8949 és a 1040 D ütemterv. Sorolja fel az összes kereskedését a 8949-es készülékén, a kereskedés dátumával, a kriptográfia megszerzésének dátumával, költségalapjával, bevételével és nyereségével vagy veszteségével. Miután felsorolta az összes ügyletet, összesítse azokat az alján, és utalja át ezt az összeget az 1040-es D ütemtervére. Mindkét formanyomtatványt mellékelje éves adóbevallásához. További információ arról, hogyan kell bejelenteni a kriptográfiát az adókról itt.

Coinbase 1099-K

Automatizálja a folyamatot kriptográfiai szoftverekkel

Időt és energiát takaríthat meg a 8949-es teljes létrehozási és kriptográfiai adó-jelentési folyamat automatizálásával azáltal, hogy kereskedéseit feltölti CryptoTrader.Tax. A szoftver automatikusan elkészíti a szükséges adóügyi dokumentumokat, amelyeket az adószakembernek átadhat, vagy feltölthet az adó-előkészítő szoftverekbe, mint például a TurboTax.

Történet egy CryptoTrader.Tax vásárlótól, aki 1099-K-t kapott

Fontosnak tartottuk megosztani az alábbi történetet, amelyet egyik ügyfelünktől kaptunk e-mailben. Az IRS-től kapott egy levelet, amely a félrevezető 1099-K eredményeként teljesen pontatlan volt. Fontos megjegyezni, hogy a zavaros adóvizekben nem egyedül navigál. Több ezer olyan ember van odakint, mint te. Csapatunk itt a CryptoTrader.Tax-on van itt, hogy segítsen. Közvetlenül hozzánk fordulhat!

"David,

Ez egy régóta esedékes pozitív visszajelzés, amelyet Ön és cége megérdemel. A lehető legrövidebb ideig tartom ezt a történetet.

2017-ben különböző kriptovalutákkal kereskedtem a Coinbase és a Gdax / CoinbasePro társaságokkal. A kezdeti befektetésem 100 dollár volt, és én (sok kereskedés után) 456 dolláros teljes nyereséggel fejezem be az évet. A következő adószezonban a rövid távú nyereségemet (bár nem helyesen) beszámoltam a 2017. évi bevallásról.

2019 augusztus elején kaptam egy levelet az IRS-től, miszerint egy harmadik féltől kapott információk miatt 17 318 dollárral tartozom. Nem menő!

A Coinbase olyan információkat szolgáltatott az IRS-nek, amelyek nem egyeztek meg azzal, amit a visszatérésemben beírtam. A visszatérés nem volt helyes, természetesen az én hibám volt. A 456 dolláros nyereségemben azonban biztos voltam – nem 17 318 dollárban!

Az IRS-hez intézett hívások és egy második levél után elkezdtem a CPA-k segítségét kérni a probléma megoldásához. Az egyik CPA ismerte a titkosítási kérdéseket, és becslése szerint szolgáltatásai 1600 dollárba kerülnek. (4 óra @ 400 USD / óra). Körülhívtam, hogy találjak egy könyvelőt, aki kevesebbet számít fel. Megvettem a CPA tanácsát, és a Coinbase-től kértem az IRS-nek elküldött példány másolatát. Ez 1099 ezer volt, ahogy a „levélből” megtudtam. Ez az adóinformáció sehol sem volt látható a Coinbase-fiókomban, ezért a Coinbase támogatásától kértem egy példányt. 5 hétbe telt, mire e-mailt elküldték nekem.

Miután sikertelenül hívtam egy könyvelőt, aki ismeri vagy megérti a kriptográfiai kérdéseket, megtudtam a szolgáltatását és a CryptoTrader.Tax szolgáltatást. Regisztráltam egy bemutatóra, tetszett, amit láttam, és 86 dollárt fizettem a jelentésemért. Az Ön cégének nettó nyereségem összege 454,99 dollár volt, szemben az én 456 dollárommal. és ez több száz szakmára vonatkozott. Kiváló munka mindenkinek!

Ezzel az Ön által kapott információval és az IRS újabb hívásával sikerült ezt a félreértést végül kijavítanom azzal, hogy néhány űrlapon faxoltam a kormánynak. Hozzáteszem, hogy az adóbíróság utolsó beadási napja 20/01/20 hétfő volt, és az előző pénteken telefonáltam az IRS-szel. Faxon elküldtem nekik a céged által létrehozott, helyesen kitöltött 8949-es űrlap egy példányát és további négy további oldalt.

Az egész rendetlenséget az IRS lezárta, és van egy levelem tőlük, amely ezt állítja.

Köszönöm!!"

Következtetésképpen

Összefoglalva: A Coinbase vagy más kriptovaluta-csere 1099-K-t küldött Önnek, mert muszáj volt, és mivel több mint 20 000 USD értékű tranzakcióval vagy több mint 200 tranzakcióval rendelkezett. Az IRS-nek elküldték ennek az 1099-nek a másolatát, így tisztában vannak az Ön tevékenységével. Az 1099 nem mutatja meg az adókkal járó összeget, és az adóbeszámolásra felhasználná pontatlan. A kereskedési tevékenységre kivetett adók megfelelő beszámolásához teljesítse a 8949 és 1040 D ütemtervet. 

Ha bármilyen kérdése van titkosítási adóval kapcsolatban, csapatunk közvetlenül elérhető a következő címen: [email protected].

* Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector