Mi az a fedezett hitel a kriptóban?

A hitelezés és a hitelfelvétel a legalapvetőbb pénzügyi szolgáltatás, amelyet világszerte emberek milliárdjai élveznek.

De ez a szolgáltatás eddig csak megfelelő, jól dolgozó munkavállalói vagy üzleti osztály számára volt elérhető, megfelelő hitelminősítéssel vagy minősítéssel.

Ez most változik, mivel a piac feltalálta a titkosított hiteleket azoknak az embereknek, akiknek nincs megalapozott hitelminősítési múltja vagy valami hasonló.

Mielőtt azonban a kriptográfiai fedezett hitelekről beszélnénk, azt hiszem, magáról a fedezett hitelekről kell beszélnünk, mivel lehet, hogy sokan nem ismerik ezt.

Szóval gurítsuk el a labdát:

Mi a fedezett kriptográfiai hitelezés & Hitelfelvétel??


A biztosíték szótári jelentése: „biztonság” vagy „garancia”.

A hitelezés és a hitelfelvétel területén a fedezet olyan eszközt jelent, amelyet biztosítékként vagy garanciaként zálogba ad egy hitelfelvevő a kapott pénzeszközök ellen. Ez fedezett hitelfelvétel.

Hasonlóképpen, a fedezett hitelezésnél a hitelezők maguknak tartják a fedezetet biztosítékként az adósnak kölcsönadott összeggel szemben.

Azt mondva, hogy a hagyományos hitelezési és hitelfelvételi piacon ez a fedezet bármi lehet, például ingatlan, részvények, kötvények, autó vagy bármilyen más értékes eszköz, amelynek piaci értéke van.

Például, ha valaki az ingatlanját vagy otthonát fedezetként adja kölcsön megszerzéséhez, akkor ezt HELOC-nak (otthoni tőkehitelnek) hívják.

Végül ez a hitel- és hitelfelvételi forma elterjedt az egész világon, mivel bárki felhasználhatja eszközeit arra, hogy szinte bármilyen célból hitelt vegyen fel. Ezeket fedezett hiteleknek nevezzük.

Most pedig térjünk át a kriptográfiai fedezett hitelekre vagy a hitelezésre.

Mi az a kriptográfiai fedezett hitel vagy hitelezés?

Amint maga a nevéből is kitűnik, hogy a kriptográfiai fedezett kölcsön olyan típusú hitelfelvétel, amikor egy hitelfelvevő zálogjogot fedez vagy biztosítékot ad kriptovalutáinak az alap.

Számos kriptográfiai kölcsönzési platform ezt teszi a kriptoszférában, és közülük néhány:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Celsius stb.

Vegyük a Nexo példáját.

A Nexo hitelezési platformmal, amely egy kriptohitelezési szolgáltatás, bárki kölcsönözhet kriptovalutáival szemben. A hitelfelvevőknek el kell küldenie nekik a kriptográfiájukat, és cserébe USD-t vagy EUR-t vagy stablecoin-t (USDT, USDC) kapnak.

De az, hogy mennyit kapnak a hitelfelvevők, attól függ, hogy mekkora fedezetet adtak be, és az LTV-hányad, amelyet a Nexo ad nekik. Például, ha egy hitelfelvevő 20 000 dollár értékű BTC-t fedezett 50% -os LTV mellett, akkor a hitelfelvevő 10 000 dollárt kap USD-ban, EUR-ban vagy stablecoin-ban (USDT, USDC). Természetesen ez a 10 000 dollár kamatlábon lesz elérhető. Tegyük fel most, hogy ez évi 5%.

Amint a hitelfelvevő visszafizeti ezt a 10 000 dollárt és a megfelelő kamatlábat, visszakapja a Nexo-nál letétbe helyezett BTC-t fedezetként.

Mostantól a Nexo kriptográfiai hiteleket nyújt a világ több mint 200 országában, több mint 40 pénznemben. Ezenkívül ez az egyetlen platform, amely elfogadja a legtöbb kriptovalutát a kriptográfiai kölcsönökhöz, így azonnal hozzáférhető kriptopénz-hitelkeret.

Miért van szükségünk titkosításra biztosítékként?

Az ilyen típusú hitelekhez biztosítékra van szükség, hogy mind a kölcsönnyújtók, mind a hitelfelvevők számára előnyös helyzetet teremtsenek.

A win-win helyzet alatt ezt értem:

A hitelező részéről a fedezet megléte egy kockázatcsökkentő technika, ahol a hitelező biztos lehet abban, hogy pénzét visszafizetik neki, ha az adós nem teljesíti a kölcsön visszafizetését. Ez fedezet felszámolásával vagy a hitel egyensúlyának helyreállításával történik. A hitelezők ráadásul kamatlábra kölcsönzik a pénzüket, ezáltal plusz dollárt keresnek tőkéjükön.

A hitelfelvevő oldalán a biztosíték elhelyezése és felhasználása kölcsön felvételére előnyös dolog a hitelfelvevő számára. Így olyan szükséges likviditást hozhatnak maguknak, amellyel más dolgokat fizethetnek, és ugyanakkor nem adják fel a kriptovaluták tartásának előnyét.

Ezért mindkét fél számára előnyös.

A kriptográfiai hitelek előnyei

A kriptográfiai kölcsönöknek számos előnye van, de ezek közül úgy gondolom, hogy a P2P hitelezés felhasználása a legelőnyösebb.

A blokklánc-alapú kriptovaluták natívan peer-to-peerek, és meglehetősen egyszerű egy nyitott blokklánc-architektúrán keresztül nyomon követni a dolgokat, nem pedig centralizált módon.

A blokkláncon keresztüli kölcsönös kölcsönös kölcsönzés szintén nagyon költséghatékony, mivel a pénz mozgása nagyon olcsón történhet meg. Mostantól még a belföldi transzferek is eltarthatnak 30 -40 USD-ig az Egyesült Államokban, ami egyszerűen túl sok.

Sőt, sok művelet, míg a hitelezési és hitelfelvételi ciklus intelligens szerződésekkel automatizálható, ami még költséghatékonyabbá teszi az üzleti tulajdonosok szempontjából.

És amikor ezek az üzlettulajdonosok pénzt takarítanak meg működésük során, az mindenképpen közvetlen vagy közvetett előnyökkel jár a hitelezők és a hitelfelvevők számára.

Jobb lesz:

A hitelezőktől kezdve ezek a kriptográf hitelezési szolgáltatások 6-7% -os kamatot kínálnak. Ez olyan, mintha egy megtakarítási számlánk lenne, amely 3-4-szer többet hoz, mint a hagyományos megtakarítási számla.

Végül, de nem utolsósorban, a blockchainen végrehajtott tranzakciók szinte azonnal megtervezhetők, ami a teljes hitelezési és hitelfelvételi ciklust gyorsabbá teszi a régi rendszerünkhöz képest.

Tehát mindez a mai TheMoneyMongers-től származik, és hamarosan visszatérünk valami még érdekesebb és felvilágosítóval a kriptográf hitelek iránt érdeklődő olvasóink számára.

Maradjon biztonságban, és fektessen felelősséget azzal, hogy soha többet nem fektet be, mint amennyit elveszíthet a kriptográfiai készletekbe.

Tetszett ez a bejegyzés? Ne felejtse el megosztani a hálózatával a Twitteren & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector