Miért kell az adókészítő vállalkozásnak a kriptovaluta ügyfelek kiszolgálására összpontosítania

Ma a professzionális kriptovaluta-adó előkészítő szolgáltatások iránti kereslet annyival meghaladja a kínálatot, hogy a kriptopénz-támogatást kínáló adócégek döbbenetes ütemben szereznek nagyon jövedelmező ügyfeleket.

Az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin, az elmúlt években robbantak a reflektorfénybe. Az izgalmas technológia a mindennapi emberek tízmillióit vonzotta ebbe az új befektetési osztályba, és nincsenek lassulás jelei. Az iparág növekedésével járó egyik legnagyobb kérdés az adóbevallás. 

A kriptográfiai befektetők túlnyomó többsége nincs tudatában az olyan adózási következményeknek, amelyek a kriptovalutákhoz, például a bitcoinhoz kapcsolódó vásárlással, eladással, kereskedéssel és befektetéssel járnak – amelyek nagyon hasonlítanak a részvényekbe történő befektetésekhez. Ez óriási igényt támasztott a kriptovaluta-adó előkészítési segítségére mind az adószakemberek, mind a szoftvereszközök részéről. Ennek a tetején, új kriptovaluta útmutatás és figyelmeztető levelek az IRS által kiküldött amerikai kriptográfiai befektetők százezreit ösztönzik szakmai segítségért. Ez nagy lehetőséget teremt az adó előkészítő vállalkozások számára. Elemezzük ezt a lehetőséget, és megvitatjuk, miért érdemes megfontolni az alábbiakban a kriptovaluta támogatásának hozzáadását.

Kriptopénzadók 101


A kriptovalutákat tulajdonként kezelik az IRS szemében. Az ingatlanok egyéb formáihoz – részvényekhez, kötvényekhez, ingatlanhoz hasonlóan – a tőkenyereségre és -veszteségre vonatkozó szabályok érvényesek, és a kriptográfiai eszközökbe történő befektetésből származó jövedelmet adóköteles jövedelemként kell kezelni..

Ebben az értelemben a kriptovalutákba történő befektetés adóbevallási szempontból nagyon hasonlít a részvényekbe történő befektetésre.

Például, ha 2019 júniusában vásárolt 1 Bitcoint 7 000 dollárért, majd két hónappal később 8000 dollárért eladta, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában (konkrétan a 8949-es formanyomtatványon) jelenti, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, a nyereség után fizet bizonyos százalékos adót. Az árak az adótáblázat alapján ingadoznak, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e. A dolgok így működnek magas szinten.

Ha Ön adószakértő, akkor a teljes e-könyvünkkel (amely ingyenesen letölthető) sokkal többet megtudhat a kriptovaluták adózási vonzatairól: Kriptopénz-adó előkészítés könyvelőknek & Adószakemberek.

Kriptopénz adó előkészítő

Miért tömörülnek az adó előkészítő vállalkozások a kriptovaluta támogatására?

Miért sorakoznak fel gyorsan az adófizetést előkészítő vállalkozások, hogy a kriptovaluta-adóbeszámolást az általuk kínált szolgáltatásként vegyék fel? A válasz természetesen pénz.

Jelenleg nagy lehetőség van az adószakemberek számára arra, hogy rendkívül nyereséges kriptovaluta ügyfeleket szerezzenek és üzleti értéküket sokkal gyorsabban gyarapítsák, mint a hagyományos ügyfelek megcélzásával lehetséges lenne..

Miért ez?

Egyszerűen fogalmazva: azoknak az embereknek a száma, akiknek szakmai segítségre van szükségük a kriptovaluta-adók bejelentésében, jelentősen meghaladja azoknak az adószakembereknek és adó-előkészítő cégeknek a számát, akik képesek segíteni rajtuk. Mivel a kereslet nagymértékben meghaladja a kínálatot, a kriptovaluta-támogatást kínáló adócégek hihetetlen sebességgel veszik fel az ügyfeleket.

Sharon Yip, aki a társalapítója Accointax LLC, nagyszerű példa egy adószakértőre, aki egy teljes vállalkozást épített ki kizárólag a kriptovaluta ügyfelek kiszolgálásával.

Sharon Yip Sharon Yip, CPA, MST, MBA

„Az adóügyi gyakorlatomat 20 év után, az állami számvitel és a vállalati tevékenység után, 2018 elején építettem fel, kizárólag a kriptográfiai adó ügyfelek kiszolgálására összpontosítva. Idén arra számítunk, hogy bevételeink legalább tízszeresére nőnek az elmúlt két évhez képest. Ilyen nagy az igény a kriptográfia-adó elkészítésére, és az ilyen szolgáltatás szakmai díja összetettsége és időigénye miatt általában jóval magasabb, mint a hagyományos adóbevallás. Izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy több adózót segítsünk a kriptográfiai térben, és hogy az adózási gyakorlatunkat a következő szintre terjesszük. “

Az IRS lépéseket tesz a kriptovaluta-adó érvényesítésének területén

A kriptovaluták, mint a bitcoin, évek óta léteznek. Az ok, amiért látjuk, hogy a professzionális adószolgáltatások iránti kereslet tetőn megy keresztül, az az, hogy a kormányzati ügynökségek észreveszik az ágazat szabálytalanságát. 

2019 őszén az IRS több mint 10 000 figyelmeztető és cselekvési levelet küldött ki a kriptovaluta-tulajdonosoknak, akik esetleg nem pontosan jelentették nyereségeiket és veszteségeiket az előző évek adóbevallásain. Ezek a levelek óriási médiafigyelmet kaptak, és meg is tették munkájukat, hogy az embereket elrettentse az előírások betartásától. Tudjon meg többet a IRS-levelek itt.

Ezen levelek mellett az IRS tovább tett közzé adóügyi útmutatás a virtuális pénznemekről 5 év óta először. Ez az útmutató 40+ kérdés formájában érkezett GYIK a virtuális pénznemekkel kapcsolatban valamint egy új Bevételi döntés.

Végül az összes legnagyobb változás – az IRS hozzátette a új kriptovaluta kérdés legtetejére 1040 1. ütemterv. A kérdés így hangzott:

“2019 folyamán bármikor kapott, eladott, küldött, cserélt vagy más módon szerzett bármilyen pénzügyi érdekeltséget bármilyen virtuális pénznemben?”

Kriptovaluta kérdés az 1040-en

Hamis tanúzás büntetése alatt minden egyes amerikai adófizetőnek (kb. 150 millió) be kell jelentenie, hogy virtuális pénznemekkel, például bitcoin-nal kereskedtek-e. Ez az új kérdés arra kényszeríti az adófizetőket, akik „bujkáltak”, hogy hivatalosan is bejelenthessék kriptotranzakcióikat. Ha az előző években nem jelentettek kriptográfiát, amelyet a legtöbb nem, akkor módosítaniuk kell az előző évek adóbevallásait. Mindezek miatt a kriptovaluta befektetők és kereskedők szakmai segítséget kérnek.

Ezeknek az okoknak köszönhető, hogy megnőtt a kereslet a kriptovaluta-adó előkészítő szolgáltatások iránt.

Hogyan indulhat el adó-előkészítő vállalkozása

Az első lépés a kriptovaluta ügyfelek kiszolgálásának megkezdéséhez az, hogy oktassák magukat mindezek működésére. Összeállítottunk egy komplett e-könyvet a kezdéshez: Kriptopénz-adó előkészítés könyvelőknek & Adószakemberek.

Ez az ingyenes e-könyv megalapozza mindazt, amit Önnek és adóügyi gyakorlatának tudnia kell. A kriptovaluta alapjaitól kezdve egészen az ügyfelek számára szükséges adójelentések elkészítéséig ez az útmutató segít abban, hogy kezelje a kriptovaluta adózás.

Ezenkívül a hasznos olvasás magában foglalja az IRS által a virtuális pénznemekre vonatkozóan kiadott összes tartalmat:

– IRS kriptovaluta közlemény 2014-21

– Tiszteletes ítélet 2019-24

– 2019. október IRS GYIK a virtuális pénznemről

Ne aggódjon – nem kell szakértővé válnia ezeknek a technológiáknak vagy a kriptovaluták minden egyes elemének. Amíg tisztában van az alapokkal, képes lesz megérteni az adózási következményeket, és nem okoz gondot abban, hogy az ügyfeleknek segítsenek az adóbevallásukról.

Kriptoadó szoftver

Cryptocurrency Tax Software

A kriptovaluta adószoftverek, mint például CryptoTrader.Tax az utóbbi években népszerűvé vált, mivel a kriptovaluta-befektetőknek és az adószakembereknek lehetőséget nyújt a kriptovaluta-adó bejelentési folyamatának automatizálására.

A költségalap manuális követése és a tőkenyereség és -veszteség kézi számítása helyett az adószakemberek használhatják a CryptoTrader-t. Tax Professional Suite az összes kriptovaluta ügyfelüket egyetlen irányítópultról kezelni. 

Ügyfelei képesek az összes kriptovaluta tranzakciójuk automatikus importálását a CryptoTrader.Tax szolgáltatásba. A szoftver kezeli az összes számgörgetést és generálást szükséges kriptovaluta-adó űrlapok mint az IRS 8949-es űrlapja egyetlen gombnyomással. Ezután letöltheti ezeket az űrlapokat az adószakértői irányítópultról, és ennek megfelelően fájlba töltheti, vagy bedughatja azokat a kívánt adónyilvántartó szoftverekbe, mint például a ProConnect, a Drake, az ATX, az UltraTax stb..

Tudjon meg többet arról, hogy a CryptoTrader.Tax Tax Professional Suite hogyan segítheti vállalkozását a titkosítási ügyfelek kiszolgálásában pont itt.

Piacozza az adócégét

Miután megismerte a csínját-bínját kriptovaluta adók, megkezdheti az adóvállalat marketingjét, amely képes kezelni a kriptográfiai ügyfeleket és a hozamokat. Az indulás egyik nagyszerű módja, ha felveszi cégét a crypto tax pro könyvtárak amelyek online léteznek. Egyszerűen vegye fel a kapcsolatot a webhely tulajdonosával, és kérje meg, hogy szerepeljen. Cége felkerülhet a népszerű listára CryptoTrader.Tax könyvtár amely több ezer, szakmai segítséget kérő ember kérését adja meg. Éppen kinyúlni csapatunknak.

Következtetésképpen

A kriptovaluta-adó betartásának fokozott IRS-végrehajtása nagyszerű lehetőséget teremt az adócégek számára új ügyfelek megszerzésére. Cégének tervet kell készítenie, hogy elkezdje kezelni ezt a feltörekvő teret, ha még nem tette meg. A kriptopénzipar még mindig gyerekcipőben jár, és látni fogjuk, hogy a piac az elkövetkező években exponenciális ütemben tovább növekszik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector