Mit jelent a „SAFU” és a „HODL” a kriptovilágban? [2020]

A kriptopénz-szlengek egyszerűen torz terminológiák és nyelvek, amelyek nagyon őshonosak a kriptopénz térben.

A Bitcoin és a kriptovaluták korai napjaiban úgy éreztem, hogy kimaradtam, mert semmit sem tudtam ezekről a terminológiákról.

És amikor csatlakoztam néhány kriptográfiai csoporthoz és kereskedelmi csatornához a Telegram és a WhatsApp oldalán, még zavarosabbá vált olyan terminológiákat hallani, amelyeket még nem hallottam.

És azt hiszem, egyetért velem, amikor azt mondom:

Gyakran tapasztaltad ezt a Reddit, a BitcoinTalk vagy a Telegram közösségekben is, ahol biztosan látta, hogy az emberek hibásan írták a HOLD – HODL kifejezéseket, annak ellenére, hogy telefonjaikban automatikus javítási funkció volt?

De miért van ez így?


Nos, a kriptográfiai közösség büszke arra, hogy új feltételeket és nyelvet mutat be a kriptoszférában, és ezt nagyban befolyásolják a Wall Street tőzsdei kereskedői.

Lássuk tehát ma a népszerű kriptoszlengeket, amelyeket időnként hallhat.

Javasoljuk, hogy nézze át ezt a listát, és ossza meg barátaival, akik érdeklődnek a kriptopénzek iránt.

Merüljünk hát be:

Crypto Lingo: Mi a „Safu” vagy „Safu Binance”?

Szafu a kriptoszféra „biztonságos” jelölésére használt kifejezés.

Legelőször valaki ezt a kifejezést (Safu) használta a Bizonnaci YouTube csatornáján, ahol a YouTuber elkészítette ezt a vicces videót, miután a Binance vezérigazgatója 2018 júliusában tweetelt:Az alapok biztonságban vannak.’

De ez valahogy kripto mémmé és kriptográfiává vált.

A további feltárás azt is mutatja, hogy a Binance létrehozott egy alapot is „SAFU” hogy megvédje a Binance tőzsde felhasználóit. És itt van, amit Binance mond róla:

Az összes felhasználó jövőbeni érdekeinek védelme érdekében a Binance létrehoz egy Biztonsági eszközalap a felhasználók számára (SAFU). 2018/07/14-től az összes beérkezett kereskedési díj 10% -át elosztjuk a SAFU-ban, hogy szélsőséges esetekben védelmet nyújtsunk felhasználóinknak és pénzeszközeiknek. Ezt az alapot külön hideg pénztárcában tárolják.

Tehát azóta a kriptográfiai közösség elkezdte használni a „Safu” kifejezést annak jelzésére vagy megkérdezésére, hogy pénzeszközeik biztonságban vannak-e most egy kriptotőzsdén vészhelyzet esetén. Mint például a Binance Safu?

Vannak, akik úgy vélik, hogy a „Safu” elgépelés a „Safe” szó elírása, de nem hasonlít rá, és ugyanezt ismét megismételjük az Urban Dictionary szóból:

Térjünk át a következő leghíresebb kifejezésre a kriptoszlengekben.

Mi az a „HODL”?

Mostanra úgy gondolom, hogy mindenkinek biztosan hallott már olyan kifejezéseket, mint a #HODL Bitcoin, a Bitcoin HODLer stb.!!

Ha nem akkor csodálkozhatok, de mindenképp azok számára, akik nem tudják, mi a HODL? Itt van a magyarázat:

  • HODL – – Tartsa meg a drága életet.

A HODL nagyon népszerű háttere a kriptoszférában, amely valakinek a „HOLD” szó elírása miatt vált népszerűvé, és itt van ennek háttere:

Először a világ HOLD 2013 decemberében jelent meg a BitcoinTalk Formon, amikor egy részeg Bitcoin Talk felhasználó ezt a következő bejegyzést írta:

Mivel nyilvánvaló, hogy részeg volt, de szándékosan rosszul írta a HOLD helyesírást, úgy gondolom, hogy felhívja a figyelmet, és amelyet végül meg is kapott.

Úgy tűnik, hogy nagyon nehezen viselte a Bitcoin-ot, de mégis úgy döntött, hogy ragaszkodik és elrabolja Bitcoin-birtokát a hardveres pénztárcájában.

Azóta ez az úgynevezett hibásan írt kifejezés nagy vonzerőt kapott, és most minden kriptokereskedő ezt a kifejezést egy érmével használja, hogy jelezze, hogy bullish az adott érme, és az ára sokkal magasabb lesz a jövőben, ha nem ma !!

Összefüggő: Hogyan lehet biztonságban tartani a Bitcoin, Litecoin, Ethereum mint a kriptovalutákat & Biztonságos !!

Egyéb népszerű kriptovaluta szlengek

# 1. FOMO

A Wiki meghatározza: A hiányzástól való félelem vagy a FOMO „átfogó félelem, hogy mások talán jutalmazó tapasztalatokat szerezhetnek, amelyekből az egyik hiányzik”.

Hasonlóképpen, a kriptográfiában az az érzés a befektetők körében, hogy hé óriási hasznot fog hiányozni, ha nem vásárolnak meg egy adott érmét vagy kriptovalutát.

# 2. JOMO

A Joy Of Missing Out vagy a JOMO a FOMO ellentéte, ahol az ember nagyon örül, hogy elmulasztott egy adott lehetőséget, mert ez #rekt kereskedelmi.

# 3. Rekt (tönkrement)

Hibásan írt, roncsolt szó, ami azt jelenti, hogy a kereskedő megsemmisül és súlyos veszteségeket szenved azáltal, hogy részt vesz egy adott kereskedelemben. Ezt a kifejezést a részvénykereskedőktől kölcsönözték.

# 4. FUD

A FUD jelentése félelem, bizonytalanság, kétség, amelyet hamis állítások vagy tények torzítása hoz létre, hogy szándékosan csökkentsék az árakat, hogy olcsón megvásárolhassák ezeket a dolgokat.

Például a JP Morgan létrehozta a FUD körül a FUD-ot, hogy olcsón vásárolhassa meg maguknak.

# 5. A Holdra vagy a Holdra?

A Holdnak szlenget használnak annak jelzésére, hogy egy adott érme csillagászati ​​szempontból emelkedni fog, és amikor a Holdat általában arra használják, hogy érdeklődjön, hogy egy adott érme várhatóan drágulni fog-e..

# 6. ATH

Az ATH minden idők legmagasabb értékét jelenti, és arra utal, hogy a legmagasabb árat érje el egy adott érme a történelme során. Például a Bitcoin 2017 decemberében elérte a 20 600 dolláros ATH-t.

Néhány további kripto lingó …

# 7. Bálna = Sok érmével rendelkező kereskedő, például Bitcoin bálna.

# 8. BearWhale = Bálnakereskedő, amely bearish

# 9. Táskatartó = a kereskedő sok érmével maradt eladásra, és most tartja a táskát, mert az árak csekélyek.

# 10. LERAK = Eladni egy érmét

# 11. DÖMPING = Lefelé irányuló ármozgás

# 12. DYOR = Saját kutatás

# 13. FA = Alapvető elemzés

# 14. ALTCOIN = Bármilyen kriptovaluta, a bitcoin kivételével.

# 15. MEGFELELT = Olyan helyzet, amikor elvesztette az összes pénzét.

# 16. BTFD = Vásárolja meg a kibaszott dipet (jelzés arra, hogy vegyen egy érmét, amikor olyan keményen kidobta)

# 17. DILDO = Hosszú zöld vagy piros gyertyák

# 18. HOSSZÚ = Margó bika helyzete

# 19. MCAP = Piaci kapitalizáció

# 20. OTC = Over the Counter

# 21. SZIVATTYÚ = Felfelé irányuló ármozgás

# 22. SHITCOIN = Érme, amelynek nincs értéke vagy felhasználása

# 23. RÖVID = Margó medve pozíciója [Használt, míg a Bitcoin Margin Trading]

# 24. HINTA = Cikk-cakk ármozgás (felfelé és lefelé)

# 25. TA = Műszaki elemzés

# 26. LTV = Hitel-érték arány [Bitcoin-hitelezés közben használt]

Vicces tény: Ezeket a kifejezéseket és szakzsargont az internetről gyűjtöttem, és nem szabad őket komolyan venni. Ezenkívül a pontos jelentés eltérhet egyes helyi közösségektől, és ezért szubjektív.

Most elmondja nekünk: Ismersz még érdekes kriptográf szlengeket vagy szakzsargont, amit itt hiányoltam. Ne ossza meg velünk az alábbi megjegyzések részben.

Ne felejtse el megosztani ezt a bejegyzést barátaival és családtagjaival, akik a kriptográfia kezdetét veszik !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector