Valamit fizettem a kriptográfia segítségével – Hogyan tudom megtenni az adókat?

Mivel az olyan kriptovalutákat, mint a bitcoin, adózási szempontból tulajdonként kezelik, a kriptovalutával fizetett árukért vagy szolgáltatásokért ugyanúgy kell bánni, mintha valamilyen más formában fizetnének valamiért. Ez azt jelenti, hogy egy áru vagy szolgáltatás kifizetése a kriptográfiával a adóköteles esemény és rájössz a fizetési művelet tőkenyereségére vagy tőkeveszteségére. Ezeket a nyereségeket és veszteségeket be kell számolni az adókon.

A kriptovaluta-adók áttekintése

Amint azt a hivatalos IRS kriptovaluta útmutatás 2014-ben kiadták, tőkenyereségre és tőkeveszteségre vonatkozó adókötelezettséggel kell számolnia, amikor kriptovalutáját eladja, kereskedik vagy más módon eladja – csakúgy, mint más ingatlanok, például részvények, kötvények vagy ingatlanok esetében. 

Ebben az értelemben a kriptovaluta-kereskedelem hasonlít a részvények adózási célú kereskedésére.


Például, ha 2018 áprilisában 0,2 dollárt vásárolt 2000 dollárért, majd két hónappal később 4000 dollárért eladta, akkor 2000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, az adó bizonyos százalékát fizetnie kell a nyereség után. Az árak ingadoznak az adótáblázat alapján, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e.  

A másik oldalon, ha a kriptovalutát kevesebbért adta el, mint amennyiért megszerezte, leírhatja ezt a tőkeveszteséget pénzt takaríthat meg a kriptográfiai adókon

Elolvashatja teljes útmutatónkat a mélyebb megértéshez hogyan működnek a kriptográfiai adók

Vettem valamit a Bitcoinnal – Hogyan jelenthetem ezt az adóimról?

Oké, szóval vett valamit bitcoinral, és most azon gondolkodik, hogyan lehetne beszámolni az adókról. Futtassunk egy példát, hogy bemutassuk ennek működését.

Példa

Tegyük fel, hogy 0,1 bitcint vásárolt 1000 dollárért. Két hónappal később ugyanez a bitcoin értéke felértékelődött, és most 1200 dollárt ér. Ekkor 0,05 BTC-t költ egy új TV-re. Hogyan adóznak, és hogyan jelentik be?

Ne feledje, hogy valami kriptoval vásárlás technikailag a kriptográfia „elidegenítése”. Más szavakkal, kiváltja a adóköteles esemény, és rájössz a tranzakció tőkenyereségére vagy tőkeveszteségére.

Tehát a nyereség / veszteség kiszámításához használja ezt az egyenletet:

Valós piaci érték – költségalap = tőkenyereség / veszteség

Ebben a példában a valós piaci érték a vásárolt tévé USD-ben kifejezett értéke. Mivel 0,05 BTC-ért vásárolta, amely akkor 600 dollárt (0,1-et 1200-at) ért, a TV valós piaci értéke 600 dollár.

Költségalapja az, hogy mennyiért szerezte meg eredetileg az eszközt. Ebben az esetben a 0,05 BTC költségalapja 500 dollár volt (eredetileg 0,1 BTC-t vásárolt 1000 dollárért).

600 USD – 500 USD = 100 dolláros tőkenyereség

Tehát ebben a példában, amely szerint a bitcoinot vásárolják tévékészülékként, 100 dolláros tőkenyereségről számol be – a bitcoin értéke megnőtt a két hónap alatt. Tudomásul veszi ezt a nyereséget a BTC-jének rendelkezéseivel kapcsolatban, amely ebben az esetben a tévét vásárolta.

Ezt a tőkenyereséget jelentette IRS 8949-es nyomtatvány. A 8949-es formanyomtatványt az évi adóbevallással együtt feltünteti. Olvassa el a blogbejegyzésünket hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról a 8949-es űrlap kitöltésének részletes bemutatásához.

A kihívás a kriptopénz-fizetésekkel

Mint észrevehette, ez a folyamat nagyon nehézzé válhat annak számára, aki nem vezetett szigorú nyilvántartást a kriptovalutával teljesített összes befizetésről és a kriptopénzek USD-értékéről a fizetés időpontjában..

Kriptoadó szoftver úgy van kialakítva, hogy automatikusan importálja az ilyen típusú tranzakciókat az összes többi szokásos vásárlással, eladással és kereskedéssel együtt, és történelmileg lekérje az USD-árakat, hogy 1 kattintással létrehozhassa kriptoadó-jelentések.

Titkosítási szoftver kriptofizetésekhez

Cryptocurrency Tax Software

A CryptoTrader.Tax a adójelentési eszköz a kriptovaluta rajongók tízezrei használják a teljes kriptográfiai adó-jelentési folyamat automatizálására.

Egyszerűen importálja az összes kriptovaluta fizetést az alkalmazás 3. lépésében „kimenő tranzakcióként”. Amint az alábbi képen látható, hozzáadtuk a 0,05 kimenő bitcoin fizetésünket a 3. lépéshez. Nem szükséges feltüntetnie ezeknek a tranzakcióknak az USD értékét (phew), mivel a szoftver automatikusan lekéri a korábbi árakat.

Kriptopénz fizetési adók

Ez a tranzakció mostantól az összes többi tranzakció (vásárlás, eladás, kereskedés) kategóriába tartozik, és az adóbevallásaiban szerepel. A kriptovaluta fizetéseket tömegesen is feltöltheti a CSV importálási sablon.

Automatizálni szeretné a kriptovaluta-adó bejelentését? tudsz fogj neki a CryptoTrader.Tax-szal ma ingyen. Vagy kattintson ide a tudjon meg többet a működéséről.

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector