A Ripple felülmúlja az Ethereumot?

2018 májusától az Ethereum és a Ripple a CoinMarketCap piaci felső határa által elfoglalt második és harmadik helyet foglalja el, csak Bitcoin

Jelentős szakadék van a kettő között, és nem csak a piaci sapkában.

Az Ethereum piaci sapkája körülbelül 60 milliárd dollár, az ETH és a dollár ára pedig 600 dollár, míg a Ripple piaci korlátja körülbelül 24 milliárd dollár, 0,60 dollár / XRP ár mellett. Ez nagyrészt a különféle készleteik függvénye. Az Ethereum forgalomban lévő készlete alig félénk a 100 milliótól, míg a Ripple valamivel kevesebb, mint 40 milliárd. 

És akkor ott van a használati eset. Az Ethereumot olyan platformnak tervezték, amelyre más blokklánc-technológiákat és tokeneket lehet építeni. A Ripple-t viszont úgy tervezték, hogy a bankok és más hagyományos pénzügyi intézmények könnyebben cserélhessenek pénzt az országhatárokon túl. Az Ethereum erősen decentralizált, míg a Ripple a központosított kriptovaluta modellje. 

A választás között Ripple és Ethereum befektetés szempontjából nagyban függ attól, hogy mire számíthat a kriptovaluta jövője hogy kinézzen, mind rövid, mind hosszú távon. 


A decentralizált jövő esete

Platformként az Ethereum végső sikere nagyban függ a rá épülő decentralizált alkalmazásoktól. Az úgynevezett Web 3.0 hírnökeként az Ethereum reméli, hogy az internetes titánok új generációját, mint a Facebook, a YouTube és a PayPal, decentralizált formátumban látja vendégül.. 

Ez lényegében azt jelenti, hogy a mindennapi használatra szánt alkalmazásokat az Ethereum blokkláncon hozták létre, tranzakciókat folytatnak Ethereum-kompatibilis tokenekben, és az Ethereumot használják feldolgozási teljesítményéhez. 

A rövid távú nézet nagyrészt a a kriptovaluta egészsége piacon általában. Az Ethereum rendelkezik egyre növekvő stabil decentralizált alkalmazásokkal, de jelenleg egyik sem versenyez a szokásos internetes alkalmazásokkal. Mivel a piaci kapitalizáció szerint a második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum rövid távú növekedésének nagy része általában a kriptovaluta tér spekulációjához és a befektetésekhez fog kötődni. Ez azt jelenti, hogy a rövid távú kilátásokat korlátozzák az Ethereum ellenőrzésén kívül eső tényezők – kormányzati szabályozás, elfogadás, a Bitcoin ára stb.. 

Az Ethereum hosszú távú nézete kissé rózsásabb, de nem kevésbé kockázatos. Abszolút vad növekedésre van lehetőség, ha az Ethereum valóban a platform és az üzemanyag a nagy jegyű internetes alkalmazások következő generációjához. Ez számos fontos figyelmeztetéssel jár. Először azt feltételezi, hogy az Ethereum, és nem a versenytárs lesz az alapja az új internetnek. Azt is feltételezi, hogy a fogyasztók az internet új formáját akarják kezdeni. A decentralizáció gondolata népszerű a technológiai írók körében, de még nem szűrődött le a tömegekig. Csak arra számítanak, hogy az internet működik, hasonlóan az otthoni konnektorok áramához. Végül feltételezi, hogy az Ethereum blokkláncon létrehozott alkalmazások széles körű felhasználást érnek el. Ennek önmagában két összetevője van. Megköveteli, hogy az új Ethereum alkalmazásokat a fogyasztók fogadják el, és a meglévő internetes óriásoknak, például a Facebooknak el kell veszítenie a piaci részesedését. Ez kockázatos tét, figyelembe véve azt a monetáris előnyt, amelyet ezen vállalatok többsége élvez.

READ XRP Market Cap – Valódi probléma? Minden, amit tudnod kell

Központi hatalom

A Ripple-nek meglehetősen szűken meghatározott használati esete van. Arra törekszik, hogy a nemzetközi tranzakciókat lebonyolító bankok, vállalkozások és magánszemélyek számára választott transzferközeg legyen. A jelenlegi rendszer gyakran megköveteli, hogy a bankok vagy a fizetésfeldolgozók jelentős összegű likviditással rendelkezzenek, és csúszás léphet fel, ha a két deviza közötti tranzakciók feldolgozása hosszú időt vesz igénybe. Amíg a tranzakciókat feldolgozzák, az ár elmozdulhat, és arra kényszeríti a bankot, hogy alapvetően megegye az egyenleget. Ez egy keskeny használati eset, de hatalmas. Egyes becslések csak a pénzátutalási piacra – vagy magánszemélyektől más országok magánszemélyeire történő átutalásokra – a méretet kb Évi 600 milliárd dollár. Ez kizárja a tisztán bankok közötti tranzakciókat és a vállalkozások közötti tranzakciókat, amelyek nagyságrendekkel nagyobbak. 

Ez más rövid és hosszú távú képet hoz létre a Ripple számára, bár mindkettő nagymértékben függ az ipar elfogadásától. Ha a Ripple-t széles körben alkalmazzák választott fizetési átutalási módként, akkor az rövid távon óriási nyereséget jelent viszonylag rövid idő alatt. Másrészt ezeket a nyereségeket a piac mérete korlátozza. Bár nagy piacról van szó, lényegében véges. Más szavakkal, a globális devizaátutalások valószínűleg nem nagyon fognak növekedni, függetlenül attól, hogy a Ripple-t átvették-e vagy sem. Csak egy meglévő piac 100% -os piaci részesedését érheti el. Hasonlítsa ezt össze az Ethereummal, amelynek nagyon nyitott célja van. Az 1990-es évek elején kevesen tudták megjósolni, hogy az internet mekkora és átfogó – és jövedelmező – lesz 2018-ra. Ugyanez a potenciál létezik az Ethereumban. 

Perspektíva

OLVASSA EL az LG Corps és a CBSG konzorcium terveit a rivális futtatáshoz, a határokon átnyúló fizetési megoldásokhoz

Szóval, a Ripple felülmúlja-e az Ethereumot? A rövid és rendkívül népszerűtlen válasz a szokásos módon, hogy attól függ. Pontosabban attól függ, hogy rövid távú vagy hosszú távú nyereséget néz-e. Rövid távon a Ripple valószínűbb, hogy emelkedik az árában, mint az Ethereum, mert viszonylag rövid az út az örökbefogadáshoz. A bankok vagy a Ripple-t használják üzleti tranzakcióikhoz, vagy nem. Nincs új fejlesztendő alkalmazás, mint az Ethereum esetében, így a Ripple rövid távú árpotenciálja valóban az érme forgalmazásának függvénye. 

Az Ethereum befektetőinek hosszabb nézetet kell követniük. Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy mikor, vagy mikor készül el a következő nagy Ethereum nagy sikerű alkalmazás. Nagyon jól eshet, hogy most zajlik, és kódba ütközik valamilyen kollégiumi szobában vagy garázsban. Másrészt évekbe telhet – ha valaha is megtörténik egyáltalán. 

Összefoglalva: a napi befektetők számára a Ripple valószínűleg jobb rövid távú befektetést jelent. Céljai világosak és küldetése jól körülhatárolható. Sőt, a piacon kellő egyértelműségnek kell lennie ahhoz, hogy a Ripple befektetői könnyedén láthassák, hogy az érme megfelel-e az elvárásaiknak. Az Ethereum céljai és küldetése sokkal felhősebb, de potenciálisan sokkal nagyobb.

A két érme valóban két különböző típusú befektetőt képvisel. A Ripple befektetők szoros piacfigyelők, és készek kilépni a piacról, ha érméjük ésszerű időn belül nem nyújtja be a tubát. Az Ethereum befektetői álmodozóbbak, nagylátással, ha valamivel kevésbé konkrét tervekkel. Mindkettő potenciálisan sok pénzt kereshet a következő hónapokban és években. Nagy kérdés, hogy mikor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector