Hogyan változtatja meg a hullámzás a pénzátutalások jövőjét?

Ma a világ átküldi 155 billió dollár a határokon át. A monopólium ezen a területen jelenleg a SWIFT tulajdonában van. A SWIFT-en keresztüli banki átutalás 3-5 napot vesz igénybe. A Ripple, egy új, csak 200 alkalmazottal rendelkező vállalat nagy ambíciókkal rendelkezik. Milyen ambíciói vannak? Ezek forradalmasítják a határokon átnyúló átutalásokat Blockchain technológia.

Konkrétan a társaság célja a XRP digitális eszköz mint határokon átnyúló fizetések devizapuffere. Ez lehetővé teszi a 4 másodperces átviteli sebességet. Az XRP pénzneme másodpercenként 1500 tranzakciót tesz lehetővé, valamint 60% -kal csökkenti az átviteli költségeket. Figyelembe véve ezeket a Bitcoin és ETH nettó technikai jellemzőket, valamint azt a tényt, hogy 100 milliárd érme készült, egyértelmű, hogy az XRP-t kifejezetten határokon átnyúló transzferekhez tervezték. 2012-2013-ban az OpenCoin megkezdte az új fizetési protokoll fejlesztését Ripple Transaction Protocol (RTXP) Ryan Fugger koncepciói alapján. A Ripple protokoll lehetővé teszi azonnali és közvetlen pénzátutalást két rész között.

A Ripple weboldala a nyílt forráskódú protokollt „bankközi tranzakciók alapvető infrastrukturális technológiájaként írja le – semleges eszköz a pénzügyi intézmények és rendszerek számára”. A protokoll lehetővé teszi a bankok és a nem banki pénzügyi szolgáltató vállalatok számára, hogy beépítsék a Ripple protokollt saját rendszereikbe, és ezáltal lehetővé tegyék ügyfeleik számára a szolgáltatás használatát.

Jelenleg egy szabályozott pénzintézet „alapokat tart és egyenlegeket bocsát ki az ügyfelek nevében”. Másodszor, a piaci döntéshozók, például a fedezeti alapok vagy a devizapiacok biztosítják a likviditást abban a pénznemben, amelyben kereskedni akarnak. A Ripple alapja egy megosztott, nyilvános adatbázis vagy főkönyv, amelynek tartalmáról konszenzus dönt..

A javasolt terv teljesítéséhez a Ripple három eszközt hozott létre:


  1. XCurrent
  2. XRapid
  3. XVia

1. Az XCurrent a Ripple vállalati szoftveres megoldása, amely lehetővé teszi a bankok számára a határokon átnyúló fizetések azonnali kiegyenlítését végpontok közötti végkövetéssel. Az XCurrent használatával a bankok valós időben üzenetet küldenek egymásnak, hogy megerősítsék a fizetési részleteket a tranzakció megkezdése előtt, és hogy megerősítsék a kézbesítést, miután az teljes. Tartalmaz egy szabályzatot, amelyet a RippleNet Tanácsadó testület, amely biztosítja az ügyletek működésének következetességét és jogi egyértelműségét.

OLVASSA EL A Coinbase Platform Ripple XRP hozzáadásának megtagadásának rejtett okait

2. Az XRapid egyedülállóan digitális eszközt, az XRP-t használ az igény szerinti likviditás biztosítására, amely drámai módon csökkenti a költségeket, miközben valós idejű fizetéseket tesz lehetővé a feltörekvő piacokon. A vállalati felhasználásra épített XRP a bankok és a fizetési szolgáltatók számára rendkívül hatékony, méretezhető, megbízható likviditási lehetőséget kínál a határokon átnyúló fizetések feldolgozásához.

xrapid hullámzás xrp

3. Az XVia azoknak a vállalatoknak, fizetési szolgáltatóknak és bankoknak szól, akik standard hálózaton keresztül szeretnének fizetést küldeni különböző hálózatokon keresztül. Az XVia egyszerű API-ja nem igényel szoftvertelepítést, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy globálisan zökkenőmentesen küldhessék a kifizetéseket, átláthatóvá téve a fizetési állapotot és gazdag információkkal, például számlákkal.

Most, A Ripple partnerek az XCurrent eszközt használják. Az XRapid eszköz és az XRP pénznem jelenleg tesztelési fázisban van. A Cuallix volt az első bank, amely tesztelte az XRapid-ot és az XRP-t. Cuallix szerint a tesztek sikeresek voltak. Emellett a Woori és a Shinan Bank japán bankok is bejelentik ebben a hónapban az XRapid és az XRP teszt eredményeit. Érdemes megjegyezni, hogy az XRapid használata 60% -kal csökkenti a határokon átnyúló transzferek költségeit.

xrp költségmegtakarítás

Az utóbbi időben nagyon sok pozitív hírünk van az XRP devizáról.

Money Gram és Cuallix bejelentették, hogy használni fogják XRP a határokon átnyúló transzferekben. Ugyanezt jelentette be a MercuryFX, a FlashFX és az IDT is. Selly, a West Coast Classic Cougar, a BiChip bejelentette, hogy elfogadják az XRP devizafizetéseket.

Egyre több partner használja az xCurrent-ot is. A LianLian International – Hongkongban engedélyezett vezető kínai pénzszolgáltató vállalat, 150 millió regisztrált felhasználóval a régióban – csatlakozott a RippleNet-hez, hogy valós idejű, határokon átnyúló átutalásokat, számlafizetéseket és e-kereskedelmi fizetéseket kapjon.

READ Huobi OTC (over-the-counter) bejelentette az XRP kereskedési támogatást

A LianLian az xCurrent-ot – a Ripple végpontok közötti követést kínáló elszámolási megoldását – fogja használni a határokon átnyúló tranzakciók lebonyolításához Kína, USA és Európa között. A LianLian csatlakozott a Ripple több mint 100 pénzügyi intézményből álló hálózatához, hogy gyorsabb, olcsóbb és súrlódásmentes, határokon átnyúló fizetési megoldásokat nyújtson ügyfeleinek.

Ebben a hónapban néhány tőzsde felveszi az XRP-t a kereskedésbe:

– Az XRP a Coinfield-en szerepel. (Február 15.)

– Az XRP szerepel a Crypto Emporium listáján (február 16.)

– Az XRP szerepel a Bitpoint-on (február 18.)

– Az XRP szerepel a Coinsquare-en (február 28-ig)

Ez a hír nem marad észrevétlen. A nagybefektetők ilyen hírek befektetésére várnak. Ez a hír, valamint a Ripple határokon átnyúló szállítási megoldásokat alkalmazó új partnerek az idő múlásával kumulatív hatást gyakorolnak az XRP árának emelkedésére.

Mint látható, egyre több pénzintézet működik együtt a Ripple-szel. A közeljövőben az XRapid és az XRP MoneyGram és Cuallix általi használata logikus és természetes lépés. Természetesen az XRapid és az XVia bevezetése és tesztelése időt vesz igénybe. Ezen a ponton a Ripple mindent megtesz, hogy a határokon átnyúló tranzakciók új korszakba léphessenek. Ha a Ripple-nek sikerül a következő években 10% -os piaci részesedést biztosítani (a világra jelenleg átutalt teljes összegből), akkor rendben lesz. A hullámosság gyorsabb pénzforgalmat biztosít a világon. A gyorsabb pénzáramlás nagyobb nyereséget jelent a Ripple technológiát használó vállalatok számára. A pénz rövidebb idő alatt több pénzt hoz létre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector