Minden, amit tudnia kell a Ripple XRapid-ről

Megjegyzés: Nem vagyok angol író &# 128577; De mindent megteszek azért, hogy ez a cikk mindenki számára érthető és könnyen olvasható legyen &# 128578;

Hogyan definiálható az XRapid? Az XRapid eszköz a digitális XRP eszköz, igény szerinti készpénz biztosítása nemzetközi pénzátutalásokhoz. A RippleNet ügyfelek használhatják az XRP-t az igény szerinti likviditáshoz, miközben továbbra is biztosítják, hogy a fizetéseket a tranzakció mindkét oldalán helyi pénznemben küldjék és fogadják. Májusban a Ripple bejelentette, hogy az XRapid pénzügyi intézmények átlagosan 40-70% -ot takarítottak meg a hagyományos devizaügynökökhöz képest, akik megkönnyítik a határokon átnyúló fizetést. A kifizetéseket is kevesebb mint két nap alatt rendezték. Gyorsabbá téve, mint a hagyományos módszereket.

Manapság az interneten olvastam, mindenféle véleményt arról, hogyan Az XRapid működik. Úgy tűnik, hogy nagyon kevesen értik, hogyan lehet határokon átnyúló tranzakciót végezni az XRapid segítségével. Mindenki azt képzeli, hogy az XRapid bevezetésekor több tízmillió dollár értékben fogják felértékelni, az XRP árát 10 USD-re emelve.

Ez az egyik oka annak, hogy megírtam ezt a cikket. Alapján A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse, 2018 végéig elsőként használjuk az XRapid-ot a határokon átnyúló pénzátutalásokhoz. De ahhoz, hogy az XRapid sikeres legyen, világszerte a digitális eszközcsere-partnerek egészséges ökoszisztémájának kell lennie.

Ripple az év elején elmondta, hogy az XRP hozzáadása annyi tőzsdéhez lesz az elsőbbségük ebben az évben. Valójában az XRP-t sok tőzsdéhez adják az utóbbi időben. Így létrejönnek a lehetséges új folyosók a FIAT – XRP – FIAT. Az XRapid megfelelő működéséhez elegendőnek kell lennie a likviditásnak. Ezeket a likviditásokat a Market Makers biztosítja, nevezetesen a tőzsdék.


2018. augusztus 16-án a Ripple bejelentette: „Örömmel jelentjük be, hogy a Bittrex az Egyesült Államokban dollárban mozgó xRapid tranzakciók esetében az előnyben részesített digitális eszközcsere. Ezenkívül a Bitso és a Coins.ph lesz előnyben a mexikói és a Fülöp-szigeteki pesóknál.

A korai szakaszában az Xrapid fejlődése, a likviditás XRP elég alacsony lesz. Ez természetes. Mit jelent a likviditás? A likviditás az a digitális XRP eszköz mennyisége, amelyet tőzsdéken keresztül kereskednek. Minél magasabb a likviditás, annál alacsonyabb az ár. A likviditás növekedéséhez az XRP-t a lehető legtöbb tőzsdén kell feltüntetni. Ezeknek a tőzsdéknek fiat paritásokat kell kínálniuk: XRP / USD, XRP / JPY, XRP / MXN, XRP / AUD. Csak XRP / BTC paritásokat kínáló csere nem használható XRapid működés. Viszont ezeknek a cseréknek a lehető legfolyékonyabbaknak kell lenniük. Például a Bittrex az összes XRP-tranzakciónak csupán 1% -át teszi ki.

A READ Ripple együttműködik a Kínai Egyetem közös vállalkozásával a Blockchain Research ösztöndíjprogram elindítása érdekében

Képzelje el, mennyit fog nőni az XRapid likviditása a jövőben, amikor a határokon átnyúló tőzsdék, például a Bitbank, határokon átnyúló átutalásokat hajtanak végre. A Bitbank, XRP / JPY, most az összes XRP tranzakció 15% -át teszi ki. Az XRapid nagyobb likviditásának biztosítása és új fiat folyosók létrehozása hosszú folyamat.

xrp likviditás

Így fog kinézni egy XRapid fizetési folyamat az Egyesült Államokból Mexikóba:

1. A Bittrexnél számlával rendelkező pénzintézet amerikai dollárban történő befizetést kezdeményez az xRapid-on keresztül, amelyet a Bittrex-en azonnal XRP-vé alakítanak át..

2. Az XRP-ben szereplő fizetési összeget az XRP Ledger segítségével rendezik.

3. A Bitso – mexikói peso likviditási készletén keresztül – azonnal átalakítja az XRP-t fiat-vá, amelyet ezután egy cél-bankszámlára rendeznek..

Az elmúlt napokban olvastam egy utópisztikus magyarázatot arról, hogyan fog növekedni az XRP ára, ha az XRapid-on keresztül hatalmas pénzátutalás történik. A srác jó teoretikus volt, de valószínűleg nem figyelte az ár alakulását, állítja egy tőzsde árukönyve. A példa a következő volt:

Kiszámította egy adott tőzsdén forgalmazott XRP teljes összegét 0,25 és 1 USD között. Tegyük fel, hogy a számításokhoz 10 millió USD kellett ahhoz, hogy az ár 0,25 USD-ről 1 USD-re emelkedjen. Meg volt győződve arról, hogy ha az XRapid 10 millió USD átutalást hajt végre ezen a tőzsdén, akkor az XRP ára azonnal felmegy 1 USD-ig. Nos, ez nem fog megtörténni. A cikk folytatása előtt tudnunk kell, mi a csúszás. Ha nagy mennyiségű XRP-t próbál vásárolni, akkor az árcsúszás következik be, amikor megeszi a rendelési könyvet.

RippleNet (XRapid) csak akkor engedi meg a határokon átnyúló transzfert, ha a likviditás összege elegendő és a csúszás nem haladja meg egy bizonyos összeget. Ily módon a díjak a lehető legalacsonyabbak lesznek, és az átutalás sikeres lesz. Természetes, hogy így van. A likviditás hiánya nagy csúszáshoz és implicit módon magas transzferköltségekhez vezet. Az XRapid egyik célja, hogy a legalacsonyabb transzferköltség legyen. A nagyobb likviditás biztosítja a kisebb csúszást.

Olvassa el két fő okot, amiért az XRP árak 18% -kal emelkednek az elmúlt órában

És a cikk írása közben rájöttem valamire. Az elkövetkező években az XRP likviditása tőzsdén természetesen megnő. Mit akarok mondani? Három évvel ezelőtt a Crypto Market és az XRP hallgatólagosan sokkal kevesebb pénzt vonz. A piaci kapitalizáció jelenleg jóval magasabb, mint három évvel ezelőtt. A Crypto Market egy virágzó fiatal piac. Az XRP a Crypto Market egyik sztárja, és a jövőben egyre több pénzt fog vonzani. Ily módon az XRP jóval nagyobb likviditásmennyiséget élvez.

Ha meglátogatta a A Ripple hivatalos weboldala néhány hete észrevehette, hogy három különböző eszköz szerepelt ott: az XCurrent, az XRapid és a XVia. Ezen a ponton a helyszín nem határozza meg e három eszköz külön létezését. Egy eszköz létezik: RippleNet.

Mi a különbség? Úgy tűnik, egyesülés történt. Ez egy marketing stratégia. Ügyfél, aki választ RippleNet hasznot húz mindhárom eszközből. Eddig az ügyfelek egy vagy több eszközt választhattak. A Ripple legtöbb vásárlója azonban az XCurrent-ot választotta, később csak néhányukat érdekelte az XRapid. A három eszköz összevonása nagyon intelligens marketingstratégia.

Az ügyfél bármikor használhatja az XRapid eszközt, amely már elérhető a RippleNet szoftvercsomagban. Az XRapid használatának egyetlen feltétele az ügyfelek számára az, hogy elegendő likviditás álljon rendelkezésre az XRP / FIAT folyosókon. Az XRapid minél több pénzintézet általi fejlesztésével és elfogadásával az XRP növekedni fog. Az XRP ára emelkedni fog a kínálat csökkenése és az a tény miatt, hogy az intézményi befektetők a Crypto Market legjobb digitális eszközét akarják megszerezni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector