XRP Market Cap – Valódi probléma? Minden, amit tudnod kell

Az utóbbi időben egyre többen használják ezt a kifejezést piaci korlát érvként az XRP árának emelkedése ellen. Alaposabban kutattam ebben a kérdésben. Helyes érv azoktól, akik használják? Ebben a cikkben látni fogjuk a választ, a végén pedig véleményt alkot. Ez a cikk különösen azok számára készült, akiknek van egy kis tapasztalata a Kripto piac és használja a piaci sapkát. Az alábbiakban készítettem egy rövid leírást azok számára, akik nem ismerik a piaci korlát jelentőségét.

Itt van, hogyan Az Investopedia piaci felső határa meghatározva: “A piaci kapitalizáció csak egy fantázianév egy egyszerű koncepciónak: ez egy vállalat kiemelkedő részvényeinek piaci értéke.” Teljesen egyetértek ezzel a jellemzéssel.

Piaci sapka, ill tőkésítés az összes valuta piaci értéke. Kiszámításához az érmék számát megszorozzuk az aktuális valutaárral.

A nagybetűs számítás egyszerű, a következő képletből kiindulva:

Piaci felső határ = aktuális ár X összes érme száma


Például, ha egy pénznemet 78 dolláron jegyeznek, és az érmék teljes száma 10 millió, akkor a nagybetűs értéke 780 millió dollár.

Miután megtudtuk, hogyan számítják ki a piaci felső határt, térjünk rá a tanulmányra.

Általában a Kripto piac, a piaci felső korlát képletét arra használjuk, hogy elérjük a célárat a BTC vagy más külföldi társaságok, ha lehetséges a jövőben. Ebben a képletben bemutatjuk azt a célárat, amelyen szerintünk a valuta lehet a jelenlegi ár helyett. Ily módon piaci sapkánk lesz. A számításból eredő piaci felső határt összehasonlítják a Bitcoin piaci korlát, vagy más, a tőzsdén jegyzett társaságok. Ezáltal felismerhetjük, hogy reális-e az árcélunk.

  1. Szerint a coinmarketcap.com hely a piaci korlát az XRP-nél jelenleg: 9 771 586 214 USD

Ez az eredmény: 0,253000 USD  x  38,343,841,883 XRP = 9 771 586 214 USD

  1. Szerint a hivatalos Ripple webhely, az XRP piaci korlátja jelenleg: $20,662,155,801

Ez az eredmény: 0,253000 USD  x   99,994,462,654 XRP = 24 662 155 801 USD

Miért van ez a nagyon nagy különbség a piaci cap XRP-ben? A coinmarketcap.com oldalon a piaci korlát kiszámítása a „forgalomban lévő kínálat” segítségével történik, míg a hivatalos Ripple webhelyen a „jelenleg érvényben lévő érmék teljes számának” felhasználásával.

Összegzésként sokan hivatkoznak egy nagyra XRP piaci korlát, mert a számítást a 99 milliárd képlet alapján végzik. Valójában a forgalomban lévő valuta körülbelül 38 milliárd.

A READ Swiss Crypto Asset Manager 21Shares bejelenti az XRP eltávolítását ETP-jéből

Mi lenne a helyes számítás? Nem tudom pontosan, de az egyenlő referenciaadatok érdekében a következő cikkben a coinmarketcap.com oldalon található képletet fogjuk használni a „keringő kínálattal”, tekintettel arra, hogy a BTC piaci felső korlátját még mindig így számolják.

A Fórumokon leggyakrabban hallott mondat a következő:

Az XRP soha nem fogja elérni az 1 dolláros árat, mert 38 milliárd dolláros piaci sapkával kell rendelkeznie.

Ez a 38 milliárd dollár nagyobb piac lenne, mint az ETH, jelenleg körülbelül 30 milliárd dollár. Nagyon jól tudjuk, hogy májusban, rövid időre, Az XRP abban a pillanatban a második helyen állt az ETH-t meghaladó piaci felső határon.

Megjegyzem, hogy a piaci korlát képlete változó elemet tartalmaz: az ár.

Ha az ár emelkedik   >  Növekszik és piaci cap

És tovább:

Új befektetők (Fiat Money)   >  Az ár növekszik   >  Növekszik és piaci cap.

Ebben a viszonyban mind a Bitcoin piaci cap, mind a Crypto market market cap funkcionál.

Figyelemre méltó az is, hogy a Crypto piac teljes piaci felső határa folyamatosan növekszik. A kripto piac növekvő fiatal piac, és egyre több pénzt vonz más más tőkepiacokról, különösen a tőzsdéről. E digitális eszközök teljes piaci felső határa ma 172,2 milliárdra emelkedett CoinMarketCap.

Ez az ábra több mint 850% -os növekedés az ez év eleji 17,7 milliárdos értéküktől. Jelenleg több mint 60 fedezeti alap működik, amelyek ezekre a devizákra összpontosítanak – derül ki az Autonomous NEXT Fintech elemző cég által szolgáltatott és a Üzleti bennfentes.

Most, amikor tisztáztuk, hogy van egy változó elem a piaci cap formula, helytelen azt feltételezni, hogy a jövőben valamikor XRP piaci korlát akkora lesz, mint a BTC piaci felső határa? Szerintem egyáltalán nem túlzó, tekintve, hogy a BTC piaci felső határa a jövőben sokkal magasabb lesz, mint a jelenlegi piaci felső korlát.

Összegzésképpen: ha az XRP eléri a 2 $ ár, ennek a piaci korlátnak valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a jelenlegi BTC piaci felső határa, vagyis 76 milliárd dollár. A BTC jelenlegi piaci részesedése 75 milliárd dollár. Talán néhányan, akik elolvassák ezt a cikket, úgy vélik, hogy ezek a számok utópisztikusak.

Mondhatjuk, hogy ezek a számok pillanatnyilag tiszta spekulációk. Ha azonban a Ripple ilyen hamar közli velünk a hírt, akkor ezek a számítások valósággá válhatnak.

Olvassa el az XRP / USD technikai elemzést 2018.09.01

Nagyon objektívnek és reálisnak kell lennünk, amikor piaci sapkát alkalmazunk. Igaz, nem hisszük el, hogy az XRP a jövőben 1000 dollár lesz. Óriási piaci sapkával kell rendelkeznünk. De az a korlátozó gondolat, hogy az XRP nem érheti el a 2 dollárt, mert a piaci korlát nem jó.

Mennyibe került a BTC piaci felső határa, amikor 100 dollár volt? Az ilyen típusú korlátozó, piaci alapú gondolkodásmódot alkalmazva sokan eladták a BTC-t, és elégedettek voltak kis haszonnal. Számos év alatt rájöttek, hogy életük legnagyobb hibáját követték el.

Mondok egy titkot. Ismeretes, hogy az alacsony árú és alacsony sapkás részvény sokkal jobb éves hozamot eredményez, mint a legmagasabb rangú, drága és piacvezető vállalatok. A tőzsdén néhány befektető alacsony árú részvénytársaságokat keres. Ha jók és alapvetően megveszik ezeket a részvényeket.

Ismeretes, hogy az alacsony árú és kis piaci részesedés sokkal jobb éves hozamot eredményez, mint a magas piaci részesedéssel rendelkező, legmagasabb rangú vállalatok. Rendelkezik-e az XRP a szükséges képességekkel ahhoz, hogy sok befektető megvásárolhassa a tőzsdén, akik jobb randamot szeretnének szerezni? Kétségtelen, hogy a válasz igenlő.

Most javaslom neked a képzelet gyakorlását. A világ 10 legjobb vállalata közül a legjobb piaci rangsorban vagyok. A „Piaci sapkaDollármilliárdokban vannak. Tudja, hogy hol található az XRP és a BTC, összehasonlítva őket a világ 10 legjelentősebb vállalatával? Emlékeztetni kell arra, hogy a két érme óriási lehetőségekkel vonzza a pénzt. Piaci sapka Az XRP az Apple piaci sapkájának körülbelül 1% -át teszi ki. A BTC most az Apple piaci sapkájának 9% -át képviseli.

 

Szimbólum Vállalat Cap Rank Market Cap
AAPL alma 1 837.2
GOOGL Ábécé 2 652.3
MSFT Microsoft 3 567,0
FB Facebook 4 495.8
AMZN Amazon.com 5. 463,7
BRK-A Berkshire Hathaway 6. 437.6
BABA Alibaba Group 7 432.1
JNJ Johnson & Johnson 8. 348,7
XOM Exxon Mobil 9. 327,0
JPM JPMorgan Chase 10. 314.9

 

Most már látta, hol XRP és BTC összehasonlítják a legjobbakkal. Talán egyikük sem éri el az első 10 helyet. Azt hiszem, minden esélyük megvan arra, hogy bekerüljenek a top 20 piaci felső korlát a jövőben. Hány évre lesz szükség ahhoz, hogy a két érme bejuthasson ebbe a csúcsba? Nehéz megbecsülni. Meglátjuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector