Bitcoin Mining Guide (2020)

A Bitcoin Mining a folyamat speciális számítógépes hardverek felhasználásával a Bitcoin megszerzéséhez. A bányászat útján a Bitcoin éves termelése 3,5 milliárd dollár, ebből a legtöbb Bitcoin bitcoin bányászokhoz kerül. Mivel a bányászok jutalmat keresnek Bitcoin-ban, nyereségük nagymértékben változhat a piaci viszonyok között – a Bitcoin-bányászat magas kockázatú / magas jövedelmű iparággá válik. Bárki csatlakozhat a Bitcoin hálózathoz és bányász lehet. Valójában eredetileg a Bitcoin minden személyi számítógépen és általában elérhető hardveren kibányászható. Ugyanakkor 2020-ban az alkalmazásspecifikus integrált áramköröknek (ASIC) nevezett speciális hardverek. Ezek a gépek nagyon hatékonyan bányásszák a Bitcoint.

A Bitcoin ma már elterjedt név. Egy alig több mint egy évtizedes találmány esetében ez mindenképpen figyelemre méltó. Egy titokzatos entitás Satoshi Nakamoto néven 2008-ban indította el a Bitcoin-ot a jegybanki valuta alternatívájaként. A Bitcoin bányászat alternatívája a Bitcoin megszerzésének a legjobb kriptovaluta tőzsdéken. A bányászok passzív jövedelemszerzés céljából gyakran eladják a Bitcoint az over-the-counter brókereknél.

Tudjon meg többet a Bitcoinról a kezdőknek szóló egyszerű útmutatónkkal.

A decentralizáció a Bitcoin központi tétele. Lényegében egyetlen ember sem irányítja a Bitcoin kérdését vagy működését. Ez a rendszer ezért központosított ellenőrzés nélkül működtethet és utalhat át pénzeket az egyik számláról a másikra. 

A pénzügyi rendszer centralizált irányítása meglehetősen egyszerű. Hogyan működik akkor a decentralizált ökoszisztéma, mint a Bitcoin? A fontos kérdés tehát az; hogyan frissíti a főkönyv automatikusan a tranzakciókat anélkül, hogy bármelyik entitásnak hatalmat adna a teljes blokklánc vezérlésére? 


Hogyan működik a Bitcoin Mining 

A Bitcoin alapvető jellemzője a Bitcoin protokoll nyílt forráskódú jellege. Ez azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet és frissítheti a Bitcoin kódot. Hasonlóképpen bárki frissítheti a tranzakciók Bitcoin főkönyvét. Csak annyit kell tennie, hogy a számítógépe kitalál egy véletlen számot, amely megoldja az egyenletet a rendszerből.

Minél erősebb a számítógépe, annál több találgatást tud végrehajtani másodpercenként. Ennek megfelelően az erőteljes számítógép megléte exponenciálisan növeli a „jó tippelés” esélyét. Ez lehetővé teszi a bitcoin tranzakciók következő „blokkjának” hozzáadását a meglévő lánchoz.  

A bonyolultabb ábrázolás a következő. Egyrészt megvan a bányászod, aki „tippeket” tesz. Ha a bányászati ​​berendezéseid helyesen tippelnek, akkor jogod lesz hozzáadni a tranzakciók következő blokkját a blokklánchoz. Az Ön által létrehozott blokkot elküldik más számítógépekre, hogy azok érvényesíthessék. Ugyanakkor a hálózat többi számítógépe érvényesíti a blokkot, és frissíti a Bitcoin blokklánc példányait. A nagyobb számítási teljesítmény a helyes találgatások gyakoribbá tételét jelenti. A valószínűség természetes szabályainak megfelelően azonban gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy számítógép állandóan rendbe hozza. 

Ezt a folyamatot jelenti a Bitcoin bányászat dióhéjban. A számítógépek versenyeznek a következő blokk hozzáadásáért, és közben új blokkláncot hoznak létre, amely automatikusan bekerül a hálózatba. A blokkot megoldó számítógép „blokkjutalmat” és bizonyos tranzakciós díjakat keres a blokkláncba bevitt tranzakciók után. Egyedülálló módon az érvényesítés folyamata automatikus és nem támaszkodik a központosított vezérlésre. A bányászok dönthetnek úgy, hogy megtartják az általuk létrehozott bitcoinot, vagy eladják más bitcoin közösség tagjainak.  

Bitcoin bányászati ​​hardver

A Bitcoin nyereséges bányászatához speciális ASIC-nek nevezett hardverre lesz szüksége. Ezeket a gépeket kifejezetten a Bitcoin SHA256 algoritmusának bányászatára tervezték – lényegében csak egyet, de jól csinálnak.

Bányászati Nehézség 

Talán arra gondol, hogy ha ez ilyen egyértelmű, mitől válik értékes a Bitcoin? Nos, Satoshi Nakamoto erre számítva a bányászati ​​nehézségeket növelte, ahogy a számítási teljesítmény nőtt. A bányászati ​​nehézség automatikusan alkalmazkodik a kumulatív hálózati számítási teljesítmény növekedéséhez, ahogy több bányász vesz részt. 

Ennek oka a Bitcoin infláció kordában tartása. Nézze meg, ha van egy folyamatos Bitcoin áram, könnyebb a stabil bevezetési folyamat. A Bitcoin első bevezetésekor nyereségesen bányászhatta a Bitcoin-ot egy személyes otthoni CPU használatával. Ahogy a Bitcoin egyre népszerűbbé vált, a bányászok GPU-ra (Graphics processing Units) költöztek, hogy további számításokat végezzenek. A GPU növelheti a számítógép számítási teljesítményét 30 normál PC-nek megfelelő értékkel.  

Később jöttek létre az ASIC-ok (Application Specific Integrated Circuits). Ezek kifejezetten a Bitcoin bányászatára szolgáló hardver berendezések voltak. Jelenleg a Bitcoin bányászberendezések aranyszínvonalát képviselik, és maguk is alkalmanként frissítik őket. Ezeknek az ASIC-eknek magasabb „Hash rate”, másodpercenként hash-ban mérve. A hasítási arány az a másodpercenként elvégezhető „találgatások” száma. Következésképpen, minél magasabb a hash arány, annál nagyobb az esély a bitcoin keresésére.

Nézze meg alábbi videónkat, ha többet szeretne megtudni a Bitcoin bányászati ​​eszközökről!

YouTube poszter Bitcoin bányászat – mit használnak?

Bányászati Medencék 

Még a csúcskategóriás bányászati ​​berendezésekkel is, a jelenlegi bányászati ​​táj hihetetlenül versenyképes az egyes bányászok számára. Ez olyan bányászati ​​medencékhez vezetett, ahol a bányászok a számítási teljesítményt egyesítik a hatékony verseny érdekében. Ha a készlet sikeresen hozzáad egy blokkot a nyilvános lánchoz, a készlet elosztja a jutalmat tagjai között.  

Jelenleg körülbelül egy tucat nagy bányászati ​​medence uralja a bitcoin bányászatot. A bányamedencék felszámítják medence díjak részvételért, ami befolyásolhatja jövedelmezőségét. 

Bányászati ​​gazdaságBányászati ​​gazdaság

Legjobb Bitcoin bányászati ​​medencék

Két tényezőt kell figyelembe venni a Bitcoin bányászati ​​medence kiválasztásakor – a medence helyét és piaci részesedését. A legfontosabb prioritás a helyszín lenne – minél közelebb van a medence földrajzilag, annál jobb. Ez azért van, mert néha a hálózati késés miatt a bányászott megosztások „elavultak” lehetnek – mivel új blokkok jönnek létre, amelyek a régebbi blokkokat elavulttá teszik. Fontos tudni azt is, hogy a kínai szerverek állnak a kínai nagy tűzfal mögött, vagyis a kapcsolatok időszakosan megszakadhatnak. Ez azt jelenti, hogy alacsony késleltetésű és szoros földrajzi elhelyezkedésű kiszolgáló választása adná a legnagyobb hozamot.

A második tényező a pool piaci részesedése. Minél nagyobb a piaci részesedés, annál következetesebbek a jutalmak. Ennek oka az, hogy a blokkokat folyamatosan bányászza a medence, és következetes ütemben tudnak kifizetni. Ez csökkenti a blokk létrehozásának véletlenszerűségét.

Mi ajánlani a tartózkodási helyéhez közeli, nagy piaci részesedéssel rendelkező medence megtalálása.

Elektromosság Költségek 

A villamos energia a Bitcoin bányászatának egyik fő tényezője. A Bitcoin bányászata minden bizonnyal áramigényes ügy. Az ASIC fúrótornyok ugyanis nagy számítási teljesítménnyel rendelkeznek, ami a Bitcoin bányászatának folyamatához szükséges.  

A magasság energiafogyasztás mind a bányász áramellátásában, mind a nagyon forró gépek hűtésében. Ezért bővültek ki a bányaüzemek olyan hideg területeken, mint Izland, hogy kihasználják a természetes hűtést. 

Így, A bányászat nyereséges? 

Ez egy kérdés, amely perspektívát igényel. A személyi számítógépen történő bányászat biztosan nem lesz nyereséges. Ugyanis az egyszerű számítógépek egyszerűen nem tudnak versenyezni az ASIC fúrótornyaival és bányászati ​​medencéivel abban, hogy több „tippet” tegyenek. 

Tehát minél több számítógéped van és annál gyorsabb a számítógéped, annál nagyobb az esélyed a helyes szám előállítására és a Bitcoin megszerzésére. Így néhány embernek egész gazdaságai vannak drága számítógépekkel, hogy növeljék esélyeiket.

Jelenleg a blokkolja a jutalmat 12,5 BTC minden kitermelt blokkra. Így csak kifinomult berendezésekkel lehet nyereségesen bányászni a Bitcoin-ot. A Bitcoin-bányaüzemek népszerű bányászati ​​módszerek a jutalom egy részének megszerzéséhez. A blokkjutalmak felét 2020-ban állapítják meg, ami 50% -kal csökkenti a bányászati ​​jutalmakat. Ez az esemény a „Bitcoin félig“. A felezés jelenlegi becsült dátuma 2020. május 13., amely után a blokk jutalom csökken blokkonként 12,5-től 6,25 bitcoinig.

Még egy nyilvánvaló tényező a bányászat jövedelmezőségére nézve a a Bitcoin ára bármikor. A bányászoknak ezt egyensúlyba kell hozniuk magának a Bitcoinnak a bányászatával járó költségekkel.

Bitcoin Network Hashrate

Bitcoin Mining Hashrate grafikonBitcoin Network Hashrate (Total Mining) grafikon

A Bitcoin Network Hashrate jelenleg 120 000 000 TH / s felett. Ez azt jelenti, hogy ha az Antminer s17 (jelenleg a Bitcoin ASIC legnépszerűbb típusa) hálózatának hashrátusa érkezik, akkor 2,1 millió egységre lenne szükség. Ez 5,4 milliárd watt villamos energiát emésztene fel, ami elegendő egy kisváros áramellátásához! A bányászati ​​jutalmak hashower szerint oszlanak meg, a nagyobb bányászok a napi Bitcoin bányász jutalom nagy részét kapják.

Összegzés 

Összefoglalva, a következő tényezők befolyásolják a Bitcoin bányászatának jövedelmezőségét:

  • Hasrátus;
  • Jutalom blokkolása;
  • Bányászati ​​nehézség;
  • Energiafogyasztás;
  • Medence díjak; és
  • A Bitcoin ára az adott pillanatban.

A bitcoin bányászat tehát bonyolult feladat.

Azonban a jelentős bányászati ​​medencébe történő jelentős beruházás a leghatékonyabb módszer ennek megvalósítására. A jelenlegi körülmények az egyéni bányászatot egyszerűen időpazarlássá teszik, ha kis mértékben végzik.  

Mindazonáltal ez továbbra is olyan tevékenység, amelyben sok befektető jelentős részesedéssel rendelkezik. A valóság azonban az, hogy a feladat idővel fokozatosan megnehezül, és néhány olyan válogatott, akik jelentős hasítóerővel és olcsó villamos energiával rendelkeznek.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector