A Trezor T modell áttekintése: Érdemes megvásárolni?

Trezor T modellTrezor T modell

A Trezor Model T egy második generációs kriptovaluta hardver pénztárca, amelyet a cég gyárt Satoshi Labs. A Bitcoin és az Altcoin pénztárca a TREZOR Core nevű új firmware használatával működik, lehetővé téve az új funkciók gyorsabb fejlesztését.

Ebben az áttekintésben megvizsgáljuk a hardvertárca jellemzőit, az általa támogatott kriptovalutákat, és hogy érdemes-e megvenni vagy sem.

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell beállítani és telepíteni a Trezor Model T-t, nézze meg itt a teljes Telepítési útmutatónkat.

Vagy nézze meg az alábbi videokritikámat.

A Trezor T modell főbb jellemzői

  1. Képernyő: Világos színes LCD – 240 × 240 képpont;
  2. Kapcsolódás: USB-C csatlakozó a számítógéphez vagy a mobiltelefonhoz való csatlakozáshoz;
  3. Mobil támogatás: Android-támogatás a Trezor Manager segítségével; és
  4. A külső pénztárca kompatibilitása: támogatja a MyEtherWallet és néhány más szolgáltatást.

Trezor T modell a dobozbanA dobozban


Biztonsági jellemzők

A készüléken lévő jelszavakat a felhasználó digitális gombjaival a Trezor Password Manager külön-külön zárolja. Az eszköz U2F hardver tokenként is funkcionálhat, amely lehetővé teszi a Trezor számára, hogy kihasználja a képernyőt és tájékoztassa a felhasználót minden hitelesítési kérelemről, mielőtt jóváhagynák..

A Trezor létrehozta a szabványos helyreállítási magokat (BIP32 / 39/44), amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a teljes pénztárcájukat könnyedén helyreállítsák 12 szavas helyreállító magjuk segítségével.

A Trezor One-hoz hasonlóan a Model T is rendelkezik egy jelszóval, így a felhasználók új pénztárcát generálhatnak. A jelszóval védett pénztárcák eléréséhez a felhasználóknak meg kell adniuk a jelszót továbbá biztonsági PIN-kódjára.

Tehát mondjuk, egy tolvaj követeli, hogy adjon hozzáférést a készülékéhez. Megadhatja nekik PIN-kódját, hogy kevesebb pénzzel hozzáférhessen a pénztárcához. Eközben a titkosítási eszközök nagy részét biztonságosan, a jelszóval védett pénztárcák mögött tárolják.

Lehet-e feltörni a Trezort?

Kraken Security Labs bejelentett új módszert találtak ki a Trezor készülékek feltörésére az eszköz fizikai megszerzése után 15 percen belül. Ezt úgy tették meg, hogy feszültséget hibáztak egy eszköz segítségével, és feltörték a PIN-kódot egy egyedi Python szkript segítségével, amely felfedi a helyreállítási magot. A Kraken Security Labs szerint a támadás a Trezor mikrovezérlőjében rejlő hibákat használja fel. Tehát a Trezor számára nehéz lesz kijavítani ezt a biztonsági rést a hardver újratervezése és új eszköz kiadása nélkül.

Ban ben válasz, Trezor megjegyezte, hogy a támadás nem tud távolról működni, és ha a felhasználók bekapcsolják a jelszó funkciót az eszközön. A Trezor azt is megnyugtatta a felhasználókat, hogy a fizikai hozzáférés csak a kriptopénz-használók 6-9% -át fenyegeti.

Trezor Model T 2.3.0 firmware-frissítés – javítja-e a Kraken Security Labs hackjét?

2020 április közepén a Trezor Model T bejelentette legújabb verzióját alapszoftver frissítés hogy ver. 2.3.0, amely néhány frissítést tartalmaz a biztonsági intézkedéseikről. Mielőtt megválaszolnánk, hogy képes-e megoldani a Kraken Security Labs által az év elején kitalált 15 perces feltörést (lásd a fenti szakaszt), nézzük meg, mik ezek a funkciók.

Az új frissítések tartalmazzák 2 jelszófrissítés amelyek egyrészt lehetővé teszik az ideiglenes jelszó-gyorsítótárat, így az eszköz használata közben válthat a jelszóval védett különféle pénztárcák között. A jelmondat-gyorsítótár csak ideiglenes, ezért miután leválasztotta az eszközt, semmi sem kerül mentésre. Másodszor, a felhasználókat most arra kérik, hogy válasszák ki, hogyan kell beírni a jelszót az eszközre, nem pedig a számítógépre vagy a telefonra..

Figyelemre méltó újdonság a törölje a kódot amely „önpusztító PIN” -ként működik. Ha magát az eszközt, a számítógépet vagy a telefont beírja, a törlési kód törli az összes privát adatot a Trezor-ról, és visszaállítja az eszközt a gyári alapértékekre. A Trezor azt javasolja, hogy a felhasználók valahova az eszközödhöz csaló PIN-kódként írják be a törlőkódot, így ha egy tolvaj megpróbálja feloldani az eszközödet, akkor a Trezor törli magát.

A SD kártya védelem Ez a funkció további védelemként szolgál a Trezor T modellt ért fizikai támadások ellen. Ha ez a funkció engedélyezve van, egy véletlenszerűen előállított „titkot” tárolunk a Trezorba helyezett microSD-re. Ez a „titok” nem tartalmaz információt a Trezor magjáról vagy jelszaváról, és teljesen véletlenszerű érték. A funkció használatával be kell helyeznie az SD-kártyát a Trezorba, hogy a „titkot” egyesítse a PIN-kóddal, és visszafejtesse a Trezoron tárolt adatokat. Ezért mind az SD-kártyára, mind a Trezor-ra szüksége lesz annak feloldásához és a kriptovaluták eléréséhez. Tehát engedélyezheti ezt a funkciót, és külön helyeken tarthatja az SD-kártyát és a Trezor készülékét, ha aggódik a fizikai támadások miatt.

Kutatásunk alapján a Trezor nem válaszolt közvetlenül arra, hogy a legújabb biztonsági firmware-frissítés javítja-e a Kraken Security Labs által kitalált feltörést. Mint korábban említettük, a Kraken által azonosított sebezhetőség csak a hardver átalakításával oldható fel. Tehát a legfrissebb firmware-frissítések csak közvetett módon adhatnak hackereknek nehezebb hozzáférést az eszközhöz, de nem oldhatják meg az alapvető biztonsági rést. Az a tény, hogy Krakennek csak 15 perc fizikai hozzáférés kellett az eszközhöz, hogy feltörje, és az a felvetésük, miszerint a meghibásodott eszközt tömegesen lehetne eladni 75 USD körüli áron, továbbra is rendkívül aggasztó. Emiatt, bár nagyra értékeljük a Satoshi Lab erőfeszítéseit az eszköz továbbfejlesztésére, nem tudjuk visszaállítani a Trezornak adott biztonsági pontszámot, mielőtt a krakkeni hacket felfedezték..

Biztonság 3/5

Több pénznem támogatás

A Trezor Model T több mint ezer kriptovaluta kezelésére készült, köztük olyan népszerűek, mint a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, a Dash, a Bitcoin Cash, a Bitcoin Gold és még sok más. A rendszeres frissítések javítják a funkciókat, és még több támogatott kriptovalutát tesznek lehetővé. A Trezor egyik előnye a többi pénztárcával szemben, hogy minden pénznem hozzáférhető az egyes alkalmazások „telepítése” nélkül – ez leegyszerűsíti a készülék általános használatát

A Trezor és a Ledger által támogatott érmék összehasonlító listájának megtekintéséhez olvassa el a támogatott érmék végső listáját.

Trezor T modell 1000 kriptovalutát támogat

Jelenleg a Trezort nem támogatják olyan decentralizált cserék, mint pl Binance DEX, IDEX vagy Switcheo cserék.

Több pénznem támogatása 3/5

3. fél pénztárca támogatása

Az Exodus Wallet Trezor támogatást kínál, lehetővé téve az Exchange funkciókat

3. fél pénztárcája, mint Az Exodus Wallet a Trezor támogatását kínálja és hozzáférést biztosít az Exodus belsejében lévő hardvertárcához. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók választhatnak a különféle pénztárca-interfészek között, és élvezhetik az Exodus által kínált egyedülálló szolgáltatásokat, például a közvetlen pénzváltást..

Hardver tervezés

Az eszköz viszonylag kompakt, 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 x 1,54 hüvelyk) és súlya (16 gramm).

LCD-mérete 240 x 240 pixel.

Az LCD képernyő segítségével a felhasználók ízlésük szerint szerkeszthetik és konfigurálhatják a pénztárcát.

A letisztult kialakítás miatt az előző Model One frissítése. A gombok helyett a készülék érintőképernyővel rendelkezik a könnyű használat érdekében.

Azonban úgy látom, hogy az érintőképernyő még mindig kicsi, és nehezen használható. Végül elhatároztam, hogy rózsaszínű ujjammal megnyomom a képernyőt.

Trezor T modell hüvelykujja a mérleghezHüvelykujj a méretarányért

A készülék az operációs rendszerek széles skálájával működik. Így a felhasználóknak nem lesz problémája a Windows, Linux, MacOS kapcsolattal. Chrome-bővítmények is rendelkezésre állnak azok számára, akik használni szeretnék. A felhasználói felület lehetőséget ad a felhasználóknak a nyelv megváltoztatására és a tranzakciók megtekintésére az érintőképernyőn keresztül.

Hardver tervezés 5/5

Könnyű használat 4/5

Mobilitás

A készülék támogatja az Android mobil és laptop eszközöket. Jelenleg nem támogatott az iOS.

A felhasználóknak le kell tölteniük a Trezor menedzser a Google Play Áruházból, amely lehetővé teszi számukra, hogy mobiltelefonjukról kezeljék a pénztárcát. A mobilalkalmazás használható kriptovaluták küldésére, címek létrehozására és a felhasználói fiók részleteinek megtekintésére.

Az eszközzel a felhasználók más pénztárcaalkalmazásokhoz is csatlakozhatnak, beleértve a Micélium, MyEtherWallet, GreenAddress, és Electrum.

Támogatja a Bitstamp és Bitex cserék. Tehát a felhasználók bejelentkezhetnek és kriptovalutákat küldhetnek ezekre a központokra közvetlenül a Trezor eszköz segítségével.

Megéri-e a Trezor T modellt 2020-ban??

A hivatalos 149 EUR áron kiváló kriptovaluta hardver pénztárca.

Néhány ember azonban túl magasnak tarthatja az árat annak funkciói és magas biztonsági szintje ellenére. Elég nagy befektetés, ha új vagy a kriptovalutákban, vagy csak lazán kereskedel a kriptopénzekkel.

Az érintőképernyő, több mint ezer kriptovaluta támogatása és magas szintű biztonsági jellemzői azok az okok, amelyek meggyőzhetik az embereket a kriptográfiai hardvertárca megvásárlásáról.

Ítélet

Trezor Model T ítéletTrezor T modell

Annak eldöntése, hogy megvásárolja-e a Trezor Model T-t más elérhető kriptovaluta hardveres pénztárcákhoz képest, sok köze van ahhoz, hogy milyen funkciókat keres.

A pénztárca több mint ezer kriptovalutát támogat. Így a piacon elérhető kriptók gyakorlatilag fele tárolható az eszközön.

Az olyan tőzsdékkel, mint a Bitstamp, a Coinmap és a Bitex integrációja szintén jó választás.

Az egyik jelentős hátránya, hogy az eszköz nem támogatja IDEX vagy Switcheo cserék. A Kraken Security Labs legújabb megállapításai az eszköz fizikai feltöréseiről szintén rendkívül aggályosak.

Biztonsági besorolás: 3/5

Több pénznemű támogatás: 4/5

Hardver tervezés: 5/5

Könnyű használat: 4/5

Végeredmény: 4/5

Kattintson a Trezor T modell megvásárlásához itt.

Trezor T-modell termékleírásai (műszaki előírások)

Processzorok ARM Cortex-M4 processzor @ 168 MHz-en beágyazva az STM32 F2 mikrovezérlőbe
Kompatibilitás 64 bites asztali számítógép (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Kompatibilis az Android okostelefonokkal.

Csatlakozó

C típusú USB
Tanúsítvány Nulla
Méret Méret: 64mm x 39mm x 10mm

Súly: 22g

Támogatott eszközök 1050+ támogatott eszköz

Ellenőrizze a frissítéseket

Frissítve 2019. június 30-án: Támogatott érmék listája

Frissítve 2019. október 2-án: Frissített információk Decentralizált Exchange támogatás

Frissítve 2020. március 10-én: Frissített információk az eszköz fizikai feltöréseiről.

Frissítve 2020. május 14-én: Frissített információk a legfrissebb firmware frissítésről ver. 2.3.0, és hogy meg tudja-e oldani a Kraken Security Labs által korábban azonosított sebezhetőségeket.

{ "@kontextus": "http://schema.org/", "@típus": "Termék", "márka": "Trezor", "név": "Trezor T modell", "kép": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "leírás": "A Trezor Model T egy második generációs kriptovaluta hardver pénztárca, amelyet Satoshi Labs gyárt, nagy érintőképernyővel.", "felülvizsgálat": { "@típus": "Felülvizsgálat", "címsor": "Trezor T modell áttekintés: Érdemes megvásárolni?", "név": "Trezor T modell", "leírás":"A Trezor Model T egy második generációs kriptovaluta hardver pénztárca, amelyet Satoshi Labs gyárt, nagy érintőképernyővel.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "reviewBody": "A Trezor Model T több mint ezer kriptovaluta kezelésére készült, köztük olyan népszerű pénznemek, mint a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, a Dash, a Bitcoin Cash, a Bitcoin Gold és még sok más. Annak eldöntése, hogy megvásárolja-e a Trezor Model T-t más elérhető kriptovaluta hardvertárcákhoz képest, sok köze van ahhoz, hogy milyen funkciókat keres. ", "datePublished": "2019-10-02", "reviewRating": { "@típus": "Értékelés", "ratingValue": "4.25", "legrosszabb":"0", "bestRating": "5." }, "szerző": { "@típus": "Személy", "név": "Michael Gu" }, "kiadó": { "@típus": "Szervezet", "név": "Boxmining", "logó": { "típus": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ajánlatok": { "@típus": "Ajánlat", "priceCurrency": "usadollár", "ár": "159.99", "url":"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector