KeepKey Hardware Wallet Review (2020): Még mindig érdemes megvenni?

A KeepKey pénztárca 2015-ben jelent meg. Kiskereskedelmi ára 49 USD, ez egy hardveres pénztárca, amelyet a digitális eszköz tulajdonosai használhatnak a kriptovaluták biztonságos tárolására. Ez viszonylag megfizethető árcédula versenytársaihoz képest. De hiányzó tulajdonságai és biztonsági problémái miatt lemarad a kriptovaluta hardveres pénztárca versenyében.

KeepKey hardvertárcaKeepKey hardvertárca

A pénztárca jóval több mint 40 különböző típusú kriptovalutát támogat. A pénztárca azonban nem rendelkezik versenytársainak hírnevével: a Ledger Nano S, a Ledger Nano X és a Trezor Model T. Függetlenül attól, hogy a pénztárca még mindig tartalmaz bizonyos szerkezeti és esztétikai jellemzőket, amelyek megfelelő választássá tehetik.

A KeepKey-t Darin Stanchfield alapította 2014-ben, és székhelyük az Egyesült Államokban található. A Társaság a valaha volt első hardvertárca, amely integrálódott a cserével partnerség a Shapeshift-szel Jelenleg a Shapeshift Company megvásárolta a projektet, de Darin továbbra is megtartja a vezérigazgatói szerepet.

A KeepKey főbb jellemzői:

  • Nagyobb képernyő– Teljes kriptovaluta címeket jelenít meg görgetés nélkül
  • Súlyos luxus érzés– Sima felület, és nem érzem, hogy könnyen eltörne.

Ez a multivaluta pénztárca olcsóbb alternatívát kínál Önnek a prémium hardveres pénztárcák számos funkciójával. Annak ellenére, hogy hiányzik társai hírneve, gyönyörű dizájnja és könnyű kezelhetősége még mindig versenyzővé teszi a kriptovaluta pénztárca piacán.

Csomagolás


A KeepKey egyedi termékdizájnnal és csomagolással rendelkezik. A doboz két oldalán már vannak biztonsági zárak, amelyek megerősítik, hogy nem manipulálták. A dobozban található a KeepKey pénztárca, egy USB-kábel a számítógéphez való csatlakoztatásához és egy kártya, amelyre felírhatja a helyreállítási mondatot. A kártya biztonságos tárolásához bőrtok is tartozik.

A pénztárcának van egy olyan második képernyővédelme is, mint a Trezor, amely véd a billentyűleütések kémkedésétől.

A 2015-ös bevezetéskor a KeepKey magas árat adott kiskereskedelmi forgalomba. Megalapozottabb versenytársaknál az ár most jelentősen alacsonyabb, 79 USD.

Ez megfizethetőbb, mint a Ledger Nano X 119 dollárért és a Trezor T modell 173 dollárért, bár újabbak.

Biztonsági jellemzők

A KeepKey külön offline környezetben tárolja a magánkulcsait. Ez azt jelenti, hogy ez nem lesz hatással, ha számítógépét vírusok fertőzik meg.

Ezenkívül a KeepKey PIN-kóddal védhető, és 18–24 szavas helyreállítási magokkal lehet biztonsági másolatot készíteni. Ezeket a szolgáltatásokat azonban manapság alapvetően a hardveres pénztárcák várják, a Ledger és a Trezor egyaránt.

Pontosabban, a KeepKey szám randomizálással rendelkezik, hogy megakadályozza a hackereket abban, hogy rosszindulatú programokkal lopják el a kriptovalutákat. Itt véletlenszerűen véletlenszerűen kiválasztják a PIN-számok helyét.

A KeepKey véletlenszerű PIN-kóddal rendelkezikA KeepKey PIN-kód véletlenszerű

A KeepKey azonban nem részletezi a biztonsági jellemzőiket.

Frissítés: A KeepKey PIN biztonsági rését a Főkönyv csapata fedezte fel

A Ledger (igen, azok, akik a Ledger Nano X mögött állnak) korábban felfedezett egy fizikai sérülékenységet a Trezor és a KeepKey hardvertárcákban, amely lehetővé teszi a hackerek számára, hogy kevesebb mint 5 perc alatt hozzáférjenek a helyreállítási kifejezéshez, ha fizikailag rendelkeznek az eszközével. Sajnos ez a biztonsági rés teljesen kijavíthatatlannak tűnik, mivel az eszközök gyártási módjára vonatkozik. Itt egy kicsit részletesebben tárgyaljuk ezt a sebezhetőséget a Trezor kapcsán.

Most a Főkönyv csapata felfedezte egy másik sebezhetőség, ezúttal a PIN-ellenőrzéssel kapcsolatban. Ez a feltörés magában foglalja az eltérő feszültségű kimenet adatbázisának létrehozását a KeepKey memóriájában tárolt PIN-kóddal kevert titkos értékekhez képest. Ezt az adatbázist ezután fel lehet használni a titkos értékek helyreállítására bármely KeepKey eszközön. Tehát, ha egy hackernek fizikai hozzáférése van a KeepKey-hez, akkor csatlakoztathatja eszközét, hogy leolvassa a chip feszültségkimenetét, és összehasonlítsa az adatbázissal. Innen a hacker visszaállíthatja a PIN-kódot.

A ShapeShift, a KeepKey gyártói javították a PIN-ellenőrzési sérülékenységet a firmware 6.4.1 verziójában. Ennek ellenére a KeepKey biztonsági értékelését 3,5-ről 3-ra 3-ra kellett felülvizsgálnunk, mivel a fizikai sebezhetőség továbbra sem javítható.

3/5 Biztonsági besorolás

Több pénznem támogatás

A Keepkey natív módon támogatja a 7 leggyakoribb kriptovalutát: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum és Litecoin. Több mint 40 érmét támogat az ERC-20 tokenekkel együtt.

A KeepKey által támogatott kriptovaluták legfrissebb listája.A KeepKey által támogatott kriptovaluták listája.

Ez jóval kevesebb, mint a KeepKey versenytársai által támogatott több mint 1000 kriptovaluta.

A Trezor Model T, a Ledger Nano S és a KeepKey összehasonlító, 2018. augusztusi videóm megjelenésekor az utóbbi nem támogatta az ERC-20 tokent.

A KeepKey azonban folyamatosan dolgozik a firmware fejlesztésén, és az ERC-20 tokenek már támogatottak.

Vannak panaszok arra is, hogy a KeepKey lassan frissíti a támogatott kriptovalutákat. Például a Bitcoin Satoshi’s Vision (SV) a Bitcoin Cash (BCH) keményvillából jött létre 2018. november 15-én. A mai napig, azaz 6 hónappal később a KeepKey még mindig nem támogatja azt.

2,5 / 5 több pénznem támogatás

Hardver tervezés

Méret összehasonlítás: KeepKey vs Trezor vs LedgerMéret összehasonlítás: KeepKey vs Trezor vs Ledger

A KeepKey az egyik legnagyobb kriptovaluta hardvertárca 38 x 93,5 x 12,2 mm méretben. Jelentős érzéssel rendelkezik, ami fényűzőbbé teszi, mint a többi kriptovaluta pénztárca. Néhány ember, köztük én is, inkább a kisebb méretű pénztárcákat részesítené előnyben.

A KeepKey egyszerű kialakítással is büszkélkedhet, mivel csak 1 gombja van.

Aggodalomra adhat okot, hogy ha csak 1 gomb van, az azt jelenti, hogy a helyreállítási mag beállításához és a PIN-kódok megadásához korok szükségesek. A KeepKey azonban egyszerűbbé teszi azáltal, hogy a legtöbb folyamatot az alkalmazásán keresztül hajtja végre. A gombot általában csak be- / kikapcsolásra és megerősítő gombként használják.

A KeepKey rendelkezik a legnagyobb kijelzővel is, amely 256 × 64 mm-es 3,12 hüvelykes OLED képernyőt tartalmaz. A képernyőt polikarbonát burkolat védi, bár még mindig könnyen karcolódik. A karcolások azonban csak kozmetikai jellegűek, és nem befolyásolják a készülék használatát.

Ennek a nagy kijelzőnek az az előnye, hogy a kriptovaluta-címeket, sőt a helyreállítási kifejezést is teljes egészében képes megjeleníteni. Ez megmenti a felhasználókat az oda-vissza görgetéstől, ami óriási plusz.

A KeepKey USB-A interfészt használ a számítógép töltéséhez és a számítógéphez való csatlakozáshoz. A Windows felhasználók ezt biztosan jobban kedvelik. A Ledger Nano S készülékek egyik problémája az, hogy az USB-A kapcsolat hosszabb ideig tartó használat után instabillá válik. Az azonban nem ismert, hogy ez is probléma a KeepKey pénztárcában, mert őszintén szólva nem gyakran használjuk.

Telepítés

A folyamat hasonló és egyszerűbb, mint a többi hardvertárca.

Egyszerűen letölti a KeepKey Google Chrome kiterjesztés a Google Playstore-ból, és csatlakoztassa eszközét.

A képernyőn megjelenő utasítások meglehetősen egyszerűek, és kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe. Győződjön meg arról, hogy a beállítást PIN-kóddal és helyreállítási mondattal fejezte be.

Magától értetődik, hogy a helyreállítási kifejezés leírásakor; Győződjön meg arról, hogy nincsenek kamerák, amelyek felvételt készítenek, és ne mentsen egy példányt a számítógépére. Ennek az az oka, hogy bárki, aki rendelkezik helyreállítási mondattal, használhatja azt eszközének helyreállítására és az eszközei lopására.

4/5 a hardver tervezéshez

Könnyű használat 4/5

Alakváltás integráció

A KeepKey fő eladási pontja a Alakváltás. Ez azt jelenti, hogy a pénztárcán belül már van egy kriptográfia a titkosításhoz. Ez megkönnyíti és kényelmes a kereskedést a kriptovaluták között.

Ezt a funkciót korlátozza a korlátozott kriptovaluta támogatás. Ez azonban nem okozhat problémát azoknak a felhasználóknak, akik nem kívánnak a Shapeshift által támogatott főbb pénznemeken kívül más kriptovalutákkal kereskedni..

KeepKey kliens felületKeepKey kliens felület

Ítélet: Érdemes-e megvenni a KeepKey-t 2020-ban??

A KeepKey lemarad a luxus hardveres pénztárca versenyében a Trezor Model T és a Ledger Nano X-hez képest. Robusztus fizikai kialakítással és könnyű telepítési folyamattal rendelkeznek, de az érmék támogatása nagyon hiányzik. Biztonsági szempontból a ShapeShift egyszerűen nem olyan nyílt vagy részletes, mint a többi gyártó, és elmagyarázza, hogy készülékük hogyan tudja biztonságban tartani a kriptovalutákat – ami kissé figyelmeztető jel lehet. Továbbá, bár legújabb firmware-frissítésük kijavította a nemrégiben felfedezett PIN-kód sérülékenységet, vannak más biztonsági rések, amelyek közvetlenül a KeepKey hardveréhez kapcsolódnak, és nem javíthatók.

Az alkalmi kereskedők vagy újoncok számára a kriptográfia lehet, hogy nem akarnak annyit költeni egy hardvertárcára. És bár a KeepKey a legolcsóbb pénztárca 49 dollárért, a biztonsági kérdések elégségesek ahhoz, hogy a fogyasztók komolyan fontolóra vegyék egy további 10 dollár kiadását egy Ledger Nano S számára, amely biztonságosabb és kompaktabb.

Tehát még mindig érdemes megvenni a KeepKey-t 2020-ban? A válasz sajnos nem.

Értékelte: 2019. május 30., Angela Wang

Frissítve 2020. május 25-én a legújabb biztonsági résekkel kapcsolatban.

Biztonsági besorolás: 3/5

Több pénznem támogatás: 2,5 / 5

Hardver tervezés: 4/5

Könnyű használat: 4/5

Végeredmény: 3.38 / 5

KeepKey termék specifikációk (műszaki előírások)

Processzorok ARM Cortex-M3 processzor
Kompatibilitás 64 bites asztali számítógép (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux). Kompatibilis az Android okostelefonokkal is.

Csatlakozó

USB micro-B
Biztonsági tanúsítás Nulla
Méret Méret: 38 x 93,5 x 12,2 mm 

Súly: 54g

Támogatott eszközök 40+ támogatott eszköz

{ "@kontextus": "http://schema.org/", "@típus": "Termék", "márka": "Alakváltás", "név": "KeepKey", "kép": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Keepkey.jpg", "leírás": "A KeepKey pénztárca 2015-ben jelent meg. Ez egy hardveres pénztárca, amelyet a digitális eszköz tulajdonosai használhatnak a kriptovaluták biztonságos tárolására..", "felülvizsgálat": { "@típus": "Felülvizsgálat", "címsor": "KeepKey Hardware Wallet Review: Érdemes-e még megvenni?", "név": "KeepKey", "leírás":"A KeepKey pénztárca 2015-ben jelent meg. Ez egy hardvertárca, amelyet a digitális eszköz tulajdonosai használhatnak a kriptovaluták biztonságos tárolására. A luxustárca versenyében azonban elmarad. Mégis vannak más megfizethetőbb alternatívák, ha Ön még nem ismeri a kriptot vagy alkalmi kereskedő.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/keepkey-review-still-worth-buying/", "reviewBody": "A KeepKey pénztárca 2015-ben jelent meg. Ez egy hardvertárca, amelyet a digitális eszköz tulajdonosai használhatnak a kriptovaluták biztonságos tárolására. A luxustárcák versenyében azonban elmarad. Noha robusztus fizikai kialakítással és könnyű telepítési folyamattal rendelkeznek, a pénztárcának hiányzik az érmék támogatása, és javíthatatlan biztonsági problémákat okoz. ", "datePublished": "2019-10-10", "reviewRating": { "@típus": "Értékelés", "ratingValue": "3.38", "legrosszabb":"0", "bestRating": "5." }, "szerző": { "@típus": "Személy", "név": "Angela Wang" }, "kiadó": { "@típus": "Szervezet", "név": "Boxmining", "logó": { "típus": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ajánlatok": { "@típus": "Ajánlat", "priceCurrency": "usadollár", "ár": "49", "url":"https://shapeshift.io/keepkey/" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector