Ledger Nano X Guide: Teljes telepítési útmutató (2020)

A Ledger kiadott egy új hardvertárcát – a Ledger Nano X. Ez az új eszköz katonai szintű védelemmel védi kriptovalutáit, és megakadályozza a digitális lopásokat és a hackereket. Ezek a Ledger Nano X legfontosabb újdonságai:

  • Nagy HD képernyő – Teljesen megjeleníti a vevő címét görgetés nélkül
  • Mobil támogatás – (Android és iOS) támogatása Ledger Live Mobile
  • Több tárhely – Telepítsen akár 100 különböző alkalmazást különböző érmékhez.
  • Újratölthető akkumulátor – lehetővé teszi az eszköz bekapcsolását kábel nélkül.

Ez az útmutató segít a Ledger Nano X beállításában, és megtanítja a fontos funkciókra. Ezenkívül mi a legfontosabb kérdés: Biztonságos-e a Bluetooth?

Ledger Nano X Review: Érdemes megvenni?

Ledger Live Mobile

A kriptovaluta útközben is elkölthető a Ledger Nano X segítségével

A Ledger Nano X egyik legnagyobb jellemzője a támogató mobiltelefonok (mind Android, mind iPhone). Az új Ledger Live Az alkalmazás lehetővé teszi az összes támogatott kriptovaluta útközbeni küldését és fogadását.


Az alkalmazás bluetooth-on keresztül közvetlenül csatlakozik a Nano X-hez, így nincs szükség kábelre. A készülék rendelkezik akkumulátorral, amely lehetővé teszi az aktív bekapcsolást több mint 8 órán keresztül (a használattól függően), így a Nano X kihúzható útközben a kriptovaluta küldéséhez.

A portfólió mód lehetővé teszi Ledger Live az összes rendelkezésre álló egyenleg megjelenítéséhez, amelyet a Ledger Nano X tárol. Ez akkor is elérhető, ha a hardvertárca nincs, így kényelmesen böngészhet a portfólióban. A kriptovaluták küldéséhez az eszköznek jelen kell lennie ahhoz, hogy a tranzakciót Bluetooth-on keresztül aláírja. Fontos megjegyezni, hogy a tranzakciók aláírására szolgáló magánkulcs soha nem hagyja el az eszközt, vagy Bluetooth-on keresztül továbbítja – csak az aláírt tranzakció, amely nem módosítható (biztonságos).

Ledger Mobile alkalmazás, amely az Ethereum címet mutatja a Ledger Nano X igazolásával

A Ledger Live Mobile támogatja a különféle alkalmazások telepítését különböző kriptovalutákhoz a Ledger Manager segítségével. A Ledger elmondta, hogy az alkalmazások listája meg fog egyezni a PC-s verzióval (azonban mivel a béta teszt módban vagyunk, nem tudtuk elérni a teljes listát).

Hogyan adhat hozzá és távolíthat el alkalmazásokat a Ledger Nano X-en

Különböző kriptovaluták használatához a Ledger Nano X-nél először az adott érme alkalmazását kell telepíteni a Ledgerre. Ez a Ledger Live alkalmazáson keresztül történik Windows, MacOS, Android vagy iOS rendszereken. Először telepítse a Ledger Live alkalmazást, csatlakoztassa a Nano X-et, és lépjen be a „Manager” felületre. Az alkalmazás megköveteli, hogy oldja fel a főkönyvet a PIN-kód megadásával és a kezdőképernyőn történő belépéssel. Engedélyeznie kell a Ledger Live szolgáltatást az „Allow Ledger Manager” megerősítésével. Miután csatlakozott, megjelenik a telepítésre kész különböző alkalmazások listája (Ha a lista rövidebb, mint a következő képen, frissítse a Ledger Nano X firmware-jét).

A Ledger Live segítségével új alkalmazásokat telepíthet a Nano X-re

A Bluetooth biztonságos?

Az egyszerű válasz: Igen. Az egyik kezdeti aggodalom (reddit) a Ledger Nano X-ről a Bluetooth-on keresztüli kommunikáció, a rádiós kommunikáció egyik formája. Az előző modell (Ledger Nano S) csak kábelkapcsolattal rendelkezett, ami nem tette ki a készüléket a közeli támadók elől. A Bluetooth használata ebben az esetben biztonságos, mert az eszközt soha nem vezérlik Bluetooth-on keresztül – ehelyett csak aláíratlan és aláírt tranzakciók küldésére használják. Ez azt jelenti, hogy a magánkulcs (az összes alap kulcsa) nincs kitéve, és nem hagyja el az eszközt.

A Nano X azzal a feltételezéssel működik, hogy a Bluetooth kapcsolat (amely hordozó, pontosan olyan, mint az USB) sérül. A BLE hozzáadása nem befolyásolja a biztonsági modellt. A tranzakciókat mindig fizikailag ellenőrizni kell az eszközön mindkét gomb megnyomásával. Sőt, a Nano X képernyőn és a gombok közvetlenül kapcsolódnak a Secure Element-hez (single chip architektúra), ami szintén az általános biztonsági kialakítás továbbfejlesztése.

Nicolas Bacca, CTO a főkönyvnél

Ezen felül a Ledger Nano X funkciói feltételezik, hogy a Bluetooth „kompromittált” módban van. Ez azt jelenti, hogy soha nem fog semmilyen ellenőrzést biztosítani más külső eszközök számára, és a kommunikáció csak a tranzakciók aláírására korlátozódik.

A Ledger Nano X vezérlőpultja lehetővé teszi a Bluetooth be- és kikapcsolását

Tartsa biztonságban a helyreállítási kifejezést!

Lesz egy lap, ahova felírhatja a 20 szavas helyreállítási kifejezést. Ez a legfontosabb része, mert az eszköz biztonsági másolataként működik. Nagyon biztonságosnak kell lennie, mert ha valaki hozzáfér a papírhoz, az lényegében megegyezik a pénztárca ellopásával.

Ne készítsen fényképet és ne legyen digitális másolata a listáról!

Ledger Nano X Setup

  1. Válasszon egy négyjegyű PIN-kódot, és erősítse meg.
  2. Írja le a 20 szavas helyreállítási kifejezést. Fontos a szavak sorrendje is.
  3. Az eszköz beállítása után, még mindig csatlakoztatva van, keresse fel a Ledger Live weboldal és töltse le a használni kívánt alkalmazást.
  4. Kövesse az oldalon található utasításokat, és használja.

Megjegyzés: a beállítás után navigálni fog az eszközön a számítógépén.

Akkor is fogadhat kriptovalutát, ha az eszköz offline állapotban van. Csak akkor kell csatlakoztatnia az eszközt, meg kell adnia a PIN-kódot és a bejelentkezést, ha el akarja küldeni.

Miután megadta az összes tranzakciós adatot a számítógépén, további biztonsági intézkedésként ellenőrizheti az eszköz adatait. Ellenőrizze, hogy a cím és az összeg helyes-e, és erősítse meg.

Miért érdemes hardvertárcát használni

A hagyományos pénznemek mellett Ön, a felhasználó a legfontosabb ember. Ha valaha is elveszítette a bankkártyáját, bármikor elmehet a bankba valamilyen azonosítóval és kérheti a fiókjához való hozzáférést.

A kriptovaluták azonban nem a fizikai személyt érdeklik, hanem a pénztárcához kapcsolódó magánkulcsot. A privát kulcs a számla és a tranzakciók ellenőrzésére szolgál. Bárki, aki rendelkezik hozzáféréssel ehhez a kulcshoz, pénzt küldhet, ezért meg kell őriznie a biztonságot. A másik dolog az, hogy a kriptovaluta tranzakciókat nem lehet megfordítani.

Hardver pénztárcák megvédhet ezektől a dolgoktól. További biztonsági réteget hoznak létre azzal, hogy a magánkulcsot magában az eszközön tárolják. Az egyetlen módszer a feltörésre az lenne, ha fizikai hozzáférés lenne a hardver pénztárcához vagy a tartalék kifejezéssel.

A papír pénztárcák vitathatatlanul még nagyobb biztonságot nyújtanak. A beállításuk és használatuk folyamata azonban nagyon bonyolult. A hardvertárcák szép egyensúlyt teremtenek a biztonság és a kényelem között.

Érdemes frissíteni?

Magasabb áron a felhasználók felteszik a kérdést: „Megéri-e a Ledger Nano X-et a frissítéssel”. Számunkra a válasz az attól függ.

Ha több mint 3 alkalmazást használ, fontolja meg a frissítést. Sokkal nagyobb memóriaterülettel érkezik a Nano X sokkal több alkalmazást képes tárolni, mint a Ledger Nano S. Főkönyv Nano S csak 2-3 alkalmazást képes tárolni Firmware 1.5.5 (például a Bitcoin és az Ethereum alkalmazás). Míg a használaton kívüli alkalmazások eltávolításával megkerülheti ezt a korlátozást, az állandó váltás gyakran zavartságot és időpazarlást okoz.

Ha menet közben nagy mennyiségű kriptovalutát kell küldenie. Bluetooth támogatással az új Ledger használható androidos és iPhone telefonokkal.

Ha több alkalmazás és mobilitás nem okoz nagy gondot az Ön számára, ragaszkodjon a Ledger Nano S-hez.

Sikeresen beállította a Ledger Nano X-et? Most itt az ideje, hogy elkezdje kereskedni a Bitcoin-t és más kriptovalutákat? Nézze meg az Uptrennd-i Jeff Kirdeikis-szel együttműködve létrehozott tanfolyamomat- Bitcademy: Tanulj, fektess be & Kereskedjen Bitcoin-val – kevesebb mint egy óra alatt

Frissítve 2020. március 23

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector