Az Apple részvény jó befektetés?

Az Apple-t alapítói, Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne alapították 1976-ban. A nevét Jobs kedves emlékek miatt választotta, miután meglátogatta a barátok tulajdonában lévő almafarmot. Az Apple Computers a következő évben, 1977-ben alakult..

Számítógépes elektronika, szoftver, számítógépek és hordozható eszközök fejlesztése és értékesítése révén az Apple hamarosan a Macintosh Computer néven vált ismertté. Azonban végül az iPhone, az iPod touch és az iPad 2007-es piacra dobása után, amely ugyanabban az évben, amikor a „Computer” eltávolításra került a cég nevéből, végül az Apple elért nemzetközi sikeren.

Gazdag történelmével, harminc éve változatos pénzügyi teljesítményével az Apple világszerte híres termékeiről és újabban szolgáltatásairól is. Azonban az alma Készlet méltó befektetés? Ha Apple-t vásárolna megoszt? Melyek ennek előnyei (előnyei) és hátrányai (hátrányai)? Megvizsgáljuk a Alma készlet e kérdések megválaszolásával ebben a cikkben. Először is megnézzük az Apple rövid történetét.

Az Apple áttekintése

Mielőtt a Macintosh személyi számítógépet bemutatták a fogyasztóknak, az Apple a vegyes reakciókra elkészítette az Apple I, II és III rendszert, valamint a helyileg integrált szoftverarchitektúrát (LISA). Az Apple I televízió képernyőjét használtam monitorként, ami az 1970-es években egyedülálló volt, mivel sok számítógép nem rendelkezett semmilyen képernyővel. Az Apple I gyorsan elindult, mert a rendszerindítási kódját egy írásvédett memória (ROM) chip tartalmazta. Az Apple I árát és bonyolultságát tovább csökkentette a minimális számú chip használata a többi számítógéphez képest.


Az 1970-es évek közepén hamarosan követte az Apple II. A továbbfejlesztett televíziós képernyő lehetővé tette a színek és grafikák megjelenítését. Jobb házzal és beépített billentyűzettel az Apple II-t vásárlás után azonnali használatra tervezték. A személyi számítógép piacképességével kapcsolatos kétségek miatt azonban nehézségek merültek fel befektetés biztosítása. De miután ezt sikerült elérni, az Apple II egyik napról a másikra sikert aratott.

1980. december 12-én az Apple elindított egy nemzetközi nyilvános ajánlattétel (IPO) részvénye 22 dollár részvényenként, a ketyegő AAPL a NASDAQ-on. Aznap a kereskedelem lezárásakor az Apple részvényeinek értéke közel 32% -kal, részvényenként 29 fonttal nőtt. Az Apple piaci értéke 1778 milliárd dollár volt. A becslések szerint 4,6 millió eladott részvénygel mintegy 300 milliomos jött létre egyik napról a másikra, és közülük körülbelül negyven volt az Apple alkalmazottja és befektetője.

Az Apple II személyi számítógépként elért sikere nyomán úgy döntöttek, hogy az Apple III célja a vállalkozások versenyeztetése olyan vállalatokkal, mint az IBM és a Commodore. Az Apple-t már táblázatos szoftvere miatt fenyegetésnek tekintették. Az Apple III azonban számos okból kereskedelmi katasztrófa volt, többek között magas ára, korlátozott szoftvere és az Apple II-vel való inkompatibilitás miatt.

Továbbá, Jobs ragaszkodására, aki azt akarta, hogy az Apple III csendesen működjön, a házba nem építettek hűtőventilátort vagy szellőzőnyílásokat. Ez túlmelegedést és egyes integrált áramkörök leválasztását okozta az alaplapról, ami az Apple III összeomlását okozta. Ennek eredményeként az összes Apple III számítógépet visszahívták és ingyen kicserélték. Az Apple III Plus nem sokkal később jött létre, de a kár már megtörtént az Apple márkájában. A megbízhatatlanságukról ismert üzleti felhasználók ismét olyan termékeket vásároltak az IBM-től, akik ebben az időszakban elindították a személyi számítógép saját verzióját.

Az Apple III fejlesztésével egyidejűleg fejlesztették a LISA-t is, amely Jobs vezetésével készült projekt volt. Az Apple III-ban használt szöveges rendszerrel ellentétben a LISA grafikus felhasználói felületet (GUI) használt. Jobs azt állította, hogy ez a számítástechnika jövője, amely végül megismerteti az olyan kifejezéseket, mint az egér, az ikon és az asztal. Ám egységenként csaknem 10 000 dolláros áron az Apple kiszorította magát a fogyasztói piacról. A LISA azonban megalapozta a Mackintosh számítógépet.

Az Apple két legutóbbi katasztrófáját követően a Macintosh vagy a Mac elképzelésének megfizethetőnek kellett lennie, ugyanakkor minden felhasználói igényt könnyedén és anélkül kellett megküzdenie, hogy folyamatosan útmutatást találjon egy kézikönyvben. 1984-ben az innovatív egérrel, a könnyen használható grafikus kezelőfelülettel, a jobb specifikációkkal és a memóriafrissítés lehetőségével a Mac sikeres lett. A kulisszák mögött azonban Jobs összecsapott John Sculley-vel, az Apple új vezérigazgatójával. A munkaköröket eltávolították a döntéshozatali folyamatból, és hamarosan 1985-ben lemondtak. Ezt követően az Apple több vezérigazgatón is átesett. Ez van AAPL részvények értéke csökkent az 1990-es években, valószínűleg a vezetés és a vezetés ezen instabilitásának eredményeként. Amikor Jobs lemondott, a részvények tovább csökkentek.

Annak ellenére, hogy a Mac sikeres volt, nem tudta felvenni a versenyt az IBM PC-jének megfizethetőségével. Sculley növelte a Mac vásárlásának költségeit a profit és a reklám növelése érdekében. De az általa bevezetett konfigurációk széles választéka nem volt összhangban az Apple egyszerűségének hírnevével, és ez az Apple értékesítésébe került. Ennek eredményeként 1994-ben Sculley helyére Michael Spindler került, akit két év vezérigazgatói kinevezés után 1996-ban Gil Amelio váltott..

Amelio az Apple kudarcait a készpénz, az irányítás és az összpontosítás hiánya, a rossz minőségű hardver és szoftver, valamint az ellenőrzésen kívül eső kultúra körvonalazta. Amelio számos kezdeményezése ellenére, például a Mac OS 8 szállítása, az Apple alkalmazottainak számának csökkentése és a Job új cégének, a NeXT-nek a megvásárlása, az Apple-nek továbbra sem volt iránya. Ezzel együtt a termékek minősége is továbbra is kérdés volt. Ez azt eredményezte, hogy az Apple részvényei elérték az Apple történelmének legalacsonyabb pontját. Val vel 740 millió dollár veszteség 1997 második negyedévében Ameliót Jobs váltotta, akit még abban az évben kineveztek ideiglenes vezérigazgatóvá.

Annak ellenére Alma készlet mivel rekord alacsony volt a vállalatnál, ugyanebben az évben Jobs bejelentette a 150 millió dolláros Microsoft-befektetés az Apple-be. Ezzel folytatni kellett a Microsoft Office fejlesztését és kiadását a Mac-hez. A fogyasztók bizalma az Apple iránt ismét erősödni kezdett. Arra is ösztönözte a vállalkozásokat, hogy továbbra is vásárolják a Mac-eket. Emellett Jobs visszavonta az Apple ROM-ok és a Mac OS licencét más vállalkozások számára. Ez azt jelentette, hogy a potenciális vállalati értékesítés már nem veszett el az Apple versenytársaival szemben. Ezután Jobs létrehozta a színes sikerű iMac-et, amely szintén hozzájárult az Apple sikeres visszatérésének megerősítéséhez.

Az Apple fokozatosan a fogyasztói elektronikára terjesztve 2001-ben dobta piacra az iPod-ot, amely forradalmasította az emberek zenehallgatását és hozzáférhetőségét. Hat éven belül megközelítőleg több mint 100 millió darabot adtak el. Az Apple elfogta A hordozható digitális zene piacának 70% -a.

Az Apple számos üzletet is megnyitott, amelyek az első foglalás ellenére sikeresek voltak. 2004-re az Apple eladásai meghaladták az egymilliárd dollárt negyedévente, és elérte ugyanezt az éves árbevételt, amely gyorsabb volt, mint bármely más amerikai kiskereskedőé. Az Apple részvények értéke is nőtt. 2007-ben a „Computer” szót eltávolították az Apple hivatalos nevéből, ami azt jelzi, hogy kiterjedt a szórakoztató elektronikai piacra. Az iPhone és az Apple TV ugyanabban az évben indult. Az Apple részvényei tovább növekedtek 2008-ban, ekkorra az Apple éves árbevétele elérte a 32,48 milliárd dollárt.

2008 szeptemberétől 2009 elejéig azonban egy sivár gazdaság, Steve Jobs egészségi állapotával kapcsolatos aggodalmakkal párosulva, Az Apple részvényeinek értéke csökkent. Az nettó nyereség, 2005 és 2011 között azonban 5 milliárd dollárral meghaladta a 25 milliárd dollárt. 2012-ben, Alma készlet A kereskedelem végén ismét 648,11 Egyesült Államok dollárra (USD) emelkedett, ami egy új csúcs a társaság számára. Ez részben az iPhone 5 piacra dobásának és a kisebb iPad és Apple TV esetleges piacra dobásának híreinek tudható be.

Az Apple részvényeinek növekedése évről évre folytatódott, és 2018 végére az Apple részvényei egységenként körülbelül 170 dollárért kereskedtek. A 2018-as pénzügyi év globális éves bevétele meghaladta a 265 millió dollárt. Továbbá ez év augusztusában, Forbes számolt be arról, hogy az Apple volt az első amerikai kereskedő vállalat, amelynek értéke egymilliárd dollár volt, csupán az elmúlt két évben megduplázta az értékét.

Kétségtelen, hogy az Apple vagyona közel négy évtizede változott az alapítása óta. Az Apple történelmével kapcsolatos kiemelt pontok megvitatásával, az előnyeivel és hátrányaival almakészlet vásárlása most meg kell vizsgálni.

Fontolgatná a befektetést alma Készlet?

Az Apple részvények megvásárlásának előnyei

✅ jelentős pro befektetés az Apple részvényekbe a márka iránti hűség.

Mivel sok Apple termék uralja az elektronikus piacokat, mint például a laptopok, okostelefonok és okosórák, és az iOS-nek köszönhetően kompatibilisek egymással, ez érthető. Ezért az eladások csökkenése ellenére, amely hozzájárulhat az ebből eredő járványhoz és széles körű munkanélküliséghez, az olyan termékek, mint az okosórájuk, nem fognak egyik napról a másikra eltűnni. Az iPhone emellett továbbra is hozzájárul az Apple bevételeihez, mint a jövedelem legnagyobb jövedelemforrásához.

✅ Azok a fogyasztók, akik elavult telefont, iPhone-t vagy más eszközt használnak, használhatják az iPhone 12 kiadást arra, hogy frissítsenek rá.

Mivel az iPhone 12 kisebb és olcsóbb, mint a többi iPhone, ez ahhoz vezethet, hogy az Apple ismét piaci részesedést szerez az okostelefonok piacán a jelenlegi negyedik helyezés. Mint korábban említettük, az Apple termékeit úgy tervezték, hogy egymással működjenek együtt, ezért potenciális igény mutatkozik az iPhone 12 iránt, mivel az egyik termékről a másikra könnyű átvinni.

✅ Az Apple szoftver szolgáltatásai iránti kereslet egyre nagyobb.

Ez részben annak köszönhető, hogy az Apple terjeszkedett erre a területre, és az Apple One-on keresztül a fogyasztók számára több előfizetői szoftver szolgáltatást nyújtott. Az Apple One az Apple hat előfizetési szolgáltatásának összevonása; Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade, iCloud, Apple News + és Apple Fitness +. Ez év októberében, az iPhone 12 megjelenése után indult, az Apple One több mint száz országban és régióban kapható. Három különböző havi ártervvel; a fogyasztóknak képesnek kell lenniük arra, hogy költséghatékony tervet találjanak az igényeiknek megfelelően. Annak ellenére, hogy az Apple One vegyes véleményeket kapott, a jó üzlet azoknak a fogyasztóknak, akik több Apple előfizetési szolgáltatást is igénybe vesznek. Ha több fogyasztó vásárol Apple szolgáltatásokat, és az Apple iOS miatt valószínű, hogy ez a tendencia folytatódik.

✅ Ha az 5G-t globális távközlési vállalatok támogatják, az előnyös lehet az iPhone 12 eladásai számára, és növelheti az Apple bevételeit.

Az Apple részvények megvásárlásának hátrányai

❌ Az Apple történelmével kapcsolatban aggodalomra ad okot, hogy túlértékelés túl magas.

Legutóbbi eredményjelentésében az Apple ár-nyereség aránya körülbelül 35, 14,4 volt magasabb, mint az elmúlt tizenhárom évben. Ha figyelembe vesszük, hogy ez az értékelés a pandémiában történt, akkor, amikor a fogyasztók különféle okokból vonakodnak tételek vásárlásától, fennáll annak a kockázata, hogy a telefonjukat frissítő fogyasztók száma csökkenhet, ha indokolatlan az új telefon szükségessége..

❌ iPhone értékesítés volt csökkenése a járvány előtt valamint az utolsó negyedév során, ami annak a jele lehet, hogy az Apple-nek gyorsan kell diverzifikálódnia az üzleti tevékenység más területeire a bevételek növelése érdekében.

Antitröszt az Apple-ben vonzóvá teheti a befektetőket befektetni az Apple részvényekben, pusztán a monopóliumellenes bizonytalanság miatt. Mivel az Apple ellen egyre többször nyújtanak be jogi panaszokat, és annak lehetséges következményei, hogy kénytelenek lesznek engedélyezni harmadik féltől származó alkalmazások telepítését az iOS-ben, piaci értéke csökkenése hirtelen valódi gondot jelenthet.

❌ A jogi eredmények tovább indukálhatják szabályozási kockázat vagy az Apple termékeire vagy szolgáltatásaira. Ez akkor befolyásolhatja az Apple részvények értékét.

Az Apple részvény piaci értéke: 2020 – 2025.

A koronavírus-járvány okozta bizonytalanság ellenére az Apple a szeptember végi utolsó negyedévben (3. negyedév) az eladások növekedése a Mac és az iPad aránya 29, illetve 46%. Valóban, Az Apple jelentése hogy a 2020-as pénzügyi év harmadik negyedéve (harmadik negyedév) 11% -os bevételnövekedést mutatott az egy évvel ezelőtti hasonló negyedévhez képest, amelynek 60% -át a nemzetközi értékesítések tették ki. Bár az iPhone értékesítés 20% -kal csökkent évről évre, Luca Maestri, az Apple pénzügyi igazgatója, arra számít, hogy ez a decemberi negyedév során megfordul, és növeli a bevételeket, valamint más Apple-termékek értékesítését.

A cikk írásakor, Apple részvény (AAPL) értéke 123,40 United USD. Alapján NASDAQ, az elmúlt öt nap a záróárak folyamatos növekedését mutatta, a kereskedelem november 27-i zárójának 116,59 USD-jétől a kereskedelem 2020. december 2-i zárásáig eső 123,08 USD-ig. Ez a hosszú távú tendencia várhatóan 2021-ig és 2022-ig folytatódik, amint az az 1. ábrán látható.

Az Apple Inc. (AAPL) előrejelzési táblázata, hosszú távú előrejelzések a következő hónapokra és évre: 2020, 2021

Apple részvényárfolyam forcast chart

1. grafikon Wallet Investor

Ez alapján azt jósolják, hogy a ötéves befektetés az Apple részvényeibe közel 90% -os megtérülést jelent. Ezért, ha lenne befektessen az Apple részvényekbe 2021 végén 2025-ben egyidejűleg 80% -os hozamnövekedést kaphat, amint azt a 2. ábra bemutatja.

További információ: Az Apple részvényárfolyam-előrejelzése 2021-re és azon túl

Alma (AAPL) Az előrejelzés jövedelmének növekedése

Az Apple előrejelzi a nyereség növekedési diagramját

2. grafikon Wallet Investor.

A szórakoztató elektronikai piac, ahol az Apple részvényeit jegyzik, az elmúlt tizenkét hónapban népszerű volt, ezért a erősödő piac. Ez nem mutatja annak jeleit, hogy 2021-ben széthúzódtak volna, vagy ezt követően az Apple részvényértékének ötéves előrejelzésében. Azonban, ha még mindig nem döntött arról, hogy vásárol-e Apple tőzsdét, íme a véleményünk a cikkben bemutatott információk alapján.

Készen áll a befektetésre alma Készlet?

Az Apple részvény jó befektetés?

Az Apple jelentős és színes múltú társaság. Tagadhatatlan, hogy az évek során voltak olyan esetek, amikor az Apple küzdött az irány megtalálásáért, és több hibát követett el a termékfejlesztés és a marketing terén. Mivel azonban már nem kizárólag az elektronikus fogyasztási cikkekre, például a számítógépekre, hanem a szolgáltatásokra is összpontosítunk, úgy tűnik, hogy az Apple ismét megtalálta önmagát.

Ez nyilvánvaló, ha az iPhone, iPad és iPod mellett számos előfizetési szolgáltatás is bevezetésre került az Apple One égisze alatt. Az Apple hű és kiterjedt ügyfélkörrel rendelkezik, amely nem mutatja a csökkenés jeleit. Úgy, ahogy van, annak ellenére, hogy egy járvány közepén van, Az Apple továbbra is profitot termel.

Olvass tovább: Készletek kiválasztása: Teljes útmutató az új befektetők számára

Vegyek-e Apple Stock-t?

fektessen be az Apple részvényekbe

Igen, meg kell vásárolnia az Apple részvényeket (AAPL ticker), de hosszú távú befektetésként, mivel jelenleg egy bikapiacon van, amely nem mutatja a változás jeleit. Ezért az Apple részvényeinek hozama jó, várható hosszú távú növekedéssel. Ez az Apple-be történő befektetés életképes lehetőség. Az Apple részvények kereseti lehetősége egy év alatt + 13,21%. Ezért, ha kezdetben 150 dollárt fektetett be ennek az időszaknak a kezdetére, akkor várhatóan 263,21 dollárt fog kapni a végén.

Jelenlegi jóslatok az Apple részvényekre vonatkozóan egy ötéves befektetés esetében körülbelül + 86,35%, a részvényárfolyam-megtérülés 229,397 USD várható. Ezért ha 150 dollárt fektetne beléjük, akkor az ötéves időszak végén 236,35 dolláros hozamot kaphatna.

eToro – Top Stock Bróker, vásároljon Apple részvényt a 0% jutalék

etoro bróker

Az eToro hosszú évek óta megbízhatónak bizonyult a tőzsdén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A tőkéje veszélyben van. Egyéb díjak merülhetnek fel

És végül…

Ha a cikk elolvasása felkeltette érdeklődését a kereskedés iránt, vagy ha további információkra van szüksége a kereskedésről általában, nézze meg tanfolyamainkat, vetélkedőinket és cikkeinket.

Kulcsszavak és kifejezések

Erősödő piac

Jellemzően a tőzsdére utal, hogy leírják a pénzügyi piacot, ahol az árak emelkednek vagy várhatóan emelkedni fognak. A bikapiac hónapokig vagy évekig tarthat.

Pénzügyi év

A vállalatok és kormányok pénzügyi beszámolásához és költségvetés-tervezéséhez használt egyéves időszak.

Befektetés

A pénzügyeket illetően az a tény, hogy a pénzt egy bizonyos időre beillesztik egy pénzügyi rendszerbe, legyen szó részvényekről, kötvényekről vagy tulajdonról, a profitszerzés reményében, ezt követően.

Beruházás

Olyan eszköz vagy tétel, például részvények, kötvények vagy ingatlan, amelyekbe befektet, jövedelemszerzés vagy az eredeti befektetett érték felértékelődésének reményében, bizonyos ideig.

NASDAQ

Eredetileg az Értékpapír-kereskedők Országos Szövetségének rövidítése az automatizált jegyzésekből, a NASDAQ az árfolyam-formában alakult ki 1971-ig, amikor az első elektronikus tőzsdévé vált..

Túlértékelés

A részvény jelenlegi árának adott kifejezés, amelyet az ár-nyereség nem indokol. Ha ezt a kifejezést egy részvényre alkalmazzák, akkor várhatóan általában az ára tükrözi az ár-jövedelmét.

Ár-nyereség arány

Az árfolyam többszörösének vagy a nyereség többszörösének is nevezik, ez az arány a vállalat aktuális árfolyamát méri a részvényenkénti nyereségéhez viszonyítva.

Ár-Érték arány

Ez az arány egy vállalat részvényeinek értékét méri úgy, hogy elosztja piaci kapitalizációját (a forgalomban lévő részvények szorozva a részvényárfolyamkal) az elmúlt 12 hónap teljes árbevételével. Minél alacsonyabb az arány, annál jobb a befektetés.

Szabályozási kockázat

Ez általában akkor fordul elő, amikor egy biztonsági, üzleti, ágazati vagy piaci hatást érint a törvény vagy a szabályozás változása. Az Apple esetében a készleteik értéke csökkenhet, ha arra kényszerülnek, hogy engedélyezzék harmadik felek telepítését az iOS rendszeren,

Bevétel

Bruttó árbevétel az értékesítésből, beleértve az esetleges engedményeket vagy levonásokat. A nettó jövedelem meghatározásához a költségeket levonják belőle.

Részvény

A részvénytulajdon egységei, pénzügyi eszközzel, egy társaságban, amelyeket akkor osztanak szét, amikor maradvány nyereség van osztalék formájában. Ha a társaság értéke növekszik, akkor a részvények értéke is növekszik, növelve ezzel a befektető által elvárható osztalékokat.

Készlet

Olyan értékpapír, amely a vállalat tulajdonának töredékét jelenti eszközei és nyeresége révén, amely megegyezik a tulajdonában lévő részvény mennyiségével. A részvényegységek részvények.

Ticker / Ticker szimbólum

Jellemzően betűkből áll, és gyakrabban “ticker” -nek nevezik, és minden egyes ticker szimbólum egyedi minden egyes értékpapírra, amelyet a befektetők és a kereskedők használhatnak a pénzügyi piacokon történő tranzakciók során..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector