Készletek kiválasztása: Teljes útmutató az új befektetők számára

Contents

Hogyan válasszuk ki a legjobb befektetési készleteket

A megfelelő részvények felvétele elengedhetetlen a kereskedők és a befektetők számára. Összeállítottunk egy komplett, lépésről-lépésre szóló útmutatót az új befektetők számára, amelyek segítenek kiválasztani a befektethető legjobb részvényeket.

Divatos befektetés, de nincs ötlete, hogyan válasszon részvényeket? Nem vagy egyedül. Az online térben rengeteg készlet közül lehet választani, így bárki számára ijesztő lehet. Valószínű, hogy Ön teljesen új a részvénybefektetésben, és csak segítségre van szüksége.

Vagy esetleg tapasztalt kereskedő vagy, és csak részvényeket szeretnél felvenni a portfólió diverzifikálása érdekében. Akárhogy is, ez az útmutató kitisztítja a ködöt arról, hogyan válasszon magának részvényeket.

Például nem mindig a legjobb megoldás a legrégebbi vagy a legnagyobb vállalatokhoz fordulni. Biztonságos fogadás, de nem mindig nyújtanak nagy hozamot. Ha belegondolunk, a legnagyobb jutalmak gyakran a legnagyobb kockázattal járnak.

Annak érdekében, hogy eldönthesse, mi lehet a saját részvénybefektetési célja – spóroltunk Önnek egy kis munkát, és összeállítottunk egy útmutatót a részvények kiválasztásáról.


Ez az útmutató elmagyarázza, hogy miként lehet kiválasztani a legjobb részvényeket, amelyekbe befektethet. Ezenkívül áttekintjük a sok hasznos eszközt és mutatót, amelyeket érdemes megfontolni a kutatási folyamat elősegítéséhez, valamint néhány bevált stratégiát a részvények kiválasztására vonatkozóan. DIY alapon.

Hogyan válasszuk ki a legjobb befektetési készleteket

A befektetésre szánt legjobb részvények kiválasztása érdekében az első lépés a kutatás elvégzése és a vállalat megértése, a vállalat életképességének vizsgálata, portfóliójának diverzifikálása és végül az érzelmek ellenőrzése, a befektetés ellensége..

A folyamat felgyorsítása érdekében átfogó lépéseket állítottunk össze a készletek felvételével kapcsolatban:

 1. Döntse el, hogy egy vagy több részvényt választ.
 2. Válasszon stratégiát a részvények kereskedésére.
 3. Döntse el, mennyi ideig kívánja tartani a részvényeket.
 4. Válasszon egy brókert, és helyezze el a kereskedést.
 5. Végezze el a kereskedelmet.

1. rész: Hogyan válasszuk ki a készleteket – figyelembe kell venni az alapvető mutatókat

Több ezer részvény közül lehet választani, és több ezer száz platform kínál hozzáférést hozzájuk. Ennyi választék mellett nehéz lehet látni az erdőt a fák számára!

Ezt figyelembe véve a „Hogyan válasszunk készleteket” útmutatónk első részében összeállítottunk egy rövid listát az alapvető mérőszámokról, amelyeket figyelembe kell venni. Ez segíthet abban, hogy eldöntse, mely részvényekbe vagy szektorokba kíván befektetni.

Milyen konkrét tőzsdéken akar összpontosítani?

Mint valószínűleg tudja, a tőzsde az eladók, a vevők és a kereskedők számára a tőkeinstrumentumok cseréjének piaca. Világszerte rengeteg tőzsde van. Közülük azonban kevesebb mint 20-an vannak az „1 billió dolláros klubban”. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az összes tőzsdén jegyzett részvény kollektív piaci értéke meghaladja a billió dollárt.

Habozás nélkül a bolygó legnagyobb tőzsdéje a New York-i tőzsde (NYSE). Az idei évtől a tőzsde meghaladta a 25 billió dollár feletti tőkeértéket. A következő legnagyobb tőzsdék a NASDAQ, a Londoni Értéktőzsde (LSE) és a Tokiói Értéktőzsde (TSE). Ezek a tőzsdék több ezer nagyarányú részvényt tartalmaznak.

Leegyszerűsítve: a fent említett tőzsdéken jegyzett cégek eladják társaságuk részvényeit. Ez átlagos Joe-nak lehetőséget ad arra, hogy befektetéssel vágjon egy kört. Az írás idején a legnagyobb piaci lendülettel rendelkező befektethető részvények tartalmazzák Tesla, Quidel Corp, amazon, és Peloton – hogy csak néhányat említsünk.

Vissza a tőzsdékhez – az alábbiakban felsoroltunk néhányat azon sok piac közül, amelyeket érdemes figyelembe venni a portfólióhoz hozzáadandó részvények kiválasztásakor..

 • New York-i tőzsde – NYSE – USA
 • Nasdaq – NASDAQ – USA
 • Japan Exchange Group – JPX – Japán
 • Londoni Értéktőzsde – LSE – Egyesült Királyság, Olaszország
 • Sanghaji Értéktőzsde – SSE – Kína
 • Hongkongi tőzsde – SEHK – Hong Kong
 • Euronext – Amszterdam, Brüsszel, Dublin, Lisszabon, Oslo, Párizs
 • Torontói tőzsde – TSX – Kanada
 • Sencsen Értéktőzsde – SZSE – Kína
 • Bombayi tőzsde – BÉT – India
 • Nemzeti Tőzsde – NSE – India
 • Deutsche Börse – FRA – Németország

Mielőtt befektethet részvényekbe és részvényekbe, el kell gondolkodnia azon, hogy mely piacokra kíván összpontosítani. Ez nem azt jelenti, hogy nem választhat többet.

Ha az Egyesült Királyság piacára lép, akkor valószínűleg a legnagyobb tőzsdét – a londoni tőzsdét – használja. Ezt a cserét hatalmas cégek alkotják, mint pl Tesco, Royal Dutch Shell plc, Unilever, BP plc, királyi Posta, és British American Tobacco.

Fontolóra veheti az Alternatív Befektetési Piacot (AIM) is – amely az Egyesült Királyság másodlagos tőzsdéje. Ez kisebb cégeket fogad, amelyek még nem elég nagyok ahhoz, hogy áttérjenek a nagyobb LSE-re.

Ha kedveli az amerikai piacokat, a NASDAQ olyan óriásoknak ad otthont, mint a Tesla, Disney, Facebook, Microsoft, alma, és PayPal. Európában is rengeteg tőzsde van, ötöt a piaci kapitalizáció szempontjából tekintenek főnek.

Az Euronext Európa legnagyobb tőzsdéje, és olyan cégeket tartalmaz, mint pl LVMH (a Louis Vuitton, a Hennessy és a Moët tagjait tartalmazza), az IBM és a L’Oréal.

Végül azáltal, hogy különböző piacokon lévő részvényekbe fektet be, nemzetközi szinten, szépen diverzifikálhatja portfólióját.

Szeretne egy kis vagy nagy társaságra összpontosítani?

Említettünk néhány nagy szereplőt eddig, de rengeteg lehetőséged van a társaság méretére vonatkozóan, amelybe befektetsz.

A blue-chip részvények kevésbé sérülékenyek, ha a piaci visszaesésről van szó. Ez nagyrészt a lenyűgöző értékeléseiknek köszönhető – általában dollármilliárdokat tesznek ki. A megtérülés azonban valószínűleg sokkal kisebb lesz.

Mint ilyen, nem szabad kizárni a tőzsdén jegyzett társaságokat sem, amelyeket kicsi és közepesnek tartanak. Persze ezeket a cégeket kockázatosabb befektetésnek tekintik, mint a több milliárd font társaságok. De általában azt tapasztalja, hogy ezek azok a részvények, amelyek nagyobb felfelé irányuló potenciált kínálnak.

A készlet nagyságát illetően adjunk egy gyors áttekintést arról, hogy ezek a vállalatok hogyan vannak besorolva

 • A „mikro-cap” részvények piaci kapitalizációja kevesebb, mint 300 millió dollár
 • A „kis sapkás” részvények piaci kapitalizációja 300 és 2 milliárd dollár között van
 • A „közepes kapitalizációjú” társaságok értéke 2–10 milliárd dollár lesz
 • A „nagy sapka” 10 és 200 milliárd dollár közé esik
 • A „Mega Cap” 200 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációt jelez

Összeállítottunk néhány különböző méretű készlet listáját, hogy ötletet adjon neked:

 • Micro-Cap készletek – Funko, Mesa Air Group, Century Casinos, Vera Bradley, Egyetemes Műszaki Intézet, Jumia Technologies, Liberty Trip Advisor, Forterra
 • Kis sapkás részvények – Axos Financial, Tupperware Brands Corp, Textainer Group Holdings Ltd, Innovatív ipari ingatlanok
 • Közepes sapkás részvények – Teledyne Technologies, Peloton Interactive, Livongo Health, öt alább, Cabot Microelectronics, Helen Of Troy, CMC anyagok
 • Nagy tőkés részvények – Ábécé (Google), Alibaba Group Holding, Microsoft, Apple, McDonald’s, Docusign, Regeneron Pharmaceuticals
 • Mega-Cap készletek – Tesla Motors Inc., Intel Corporation, Merck & Co, Bank of America, Netflix Inc, Berkshire Hathaway, UnitedHealth Group, Adobe Systems Inc.

Beépíthet kis tőkés (vagy bármilyen méretű is megcsiklandozza a részvényeket) részvényeket, ha befektet egy olyan ETF-be, amely teljes egészében kisebb / nagyobb cégekre koncentrál. Bár az összes felsorolt ​​részvény nem lesz elérhető ETF-en keresztül, nem fog hiányozni a lehetőségekből.

Bővebben: Melyik 15 legmagasabb készlet robbant fel 2021-ben?

Fontos-e, hogy osztalékot kapjon befektetéséből??

Az egyértelműség jegyében tegyük fel, hogy nem tudja, mi az osztalékállomány. Leegyszerűsítve: – a társaság nyereségének egy részét fizetik ki. Végül is befektettek a cégbe.

Az osztalékot kínáló cég kiválasztása nem jelenthet üzletkötést az Ön számára. De nagyszerű módja annak, hogy tompítsa az ütést, ha vagy amikor valamelyik befektetése meghaladja az értékét.

Másrészt meg kell jegyeznünk, hogy a nem osztalékos társaságok alkotják a legjobban elismert és legsikeresebb részvényeket. Például a Facebook, a Google, a Tesla és az Amazon soha egyetlen centet sem adott ki osztalékfizetésként

Ez kissé szorosnak tűnhet, de úgy tűnik, hogy van egy módszer, amely mögött ezek az óriások nem fizetnek osztalékot a befektetőknek.

A logika mögött az látszik, hogy ezek a részvények általában új vállalkozásokba fektetik be nyereségüket. Ez hosszú távon nagyobb hozamot eredményez Önnek a tőkenyereség révén.

Más szóval, ezt a pénzt a vállalat jövőbeli növekedésének finanszírozására fordították. Mint ilyen, ennek elméletileg előnyösnek kell lennie a jövőben.

Mi az egyetlen részvény költsége?

Figyelembe kell vennie egy részvény költségét is. Például egyes részvények jóval több mint 1000 dollárba kerülnek.

Adjunk néhány példát a világ legdrágább részvényeire jelenleg, a skála kisebbik végétől kezdve:

 • A Booking Holdings (Booking.com) ára 1917 dollár egyetlen részvényért
 • A cikk írásakor az Amazon Inc. egyetlen részvénye részvényenként 3294 dollárt fog visszaadni
 • Lindt & A Sprüngli AG részvényenkénti ára 80 300 dollár
 • Míg Warren Buffett legenda, a „Berkshire Hathaway Inc” cég befektetése egy részvényenként 327 401 dollárt vetít vissza

Közülünk nem sok 6 vagy akár 4 számjegyet különít el befektetési célokra, vagy más módon. Szerencsére az eToro-hoz hasonló brókerek „részleges részvényeket” kínálnak.

Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy teljes részvényt kellene vásárolnia, csak a töredékét vásárolhatja meg. A legjobb az, hogy már nem kell megvárni a vállalat „részvényfelosztását”! Például, ha 50 dollárt fektetett be egy olyan társaságba, amelynek részvényenkénti ára 500 dollár volt, akkor az adott részvény 10% -a tulajdonosa lenne.

Tekintsük a tőzsdei szektorokat / iparágakat

Amikor megtanulja, hogyan válasszon részvényeket, érdemes megfontolni, hogy milyen iparágba szeretne befektetni.

Bár úgy gondoljuk, hogy változatos portfóliót kell működtetnie, ez jó kiindulópont annak mérlegeléséhez, hogy befektetni akar-e a technológiai ipar részvényeibe, esetleg a gyógyszerekbe stb..

Az alábbiakban 10 részvényszektort soroltunk fel az egyes kategóriák legnépszerűbb részvényei mellett.

 • Egészségügyi ellátás – Johnson & Johnson, UnitedHealth Group, Abbott Laboratories, Merck, Thermo Fisher Scientific, Biogen Inc., CVS Health Corp, Livongo Health Inc. És még sok más
 • Anyagok – Ecolab Inc. (ECL), LyondellBasell Industries NV, DuPont de Nemours Inc. (DD), Huntsman Corp. (HUN), Eagle Materials Inc., Ardagh Group SA, Berry Global Group In. És több
 • Fogyasztói kapcsok és fogyasztói diszkrecionális szolgáltatások – Gondoljunk csak a Coca-Cola-ra, a Campbell levesére, a McDonald’s-ra, a Colgate-re, a PRoctor Gamble co-ra, az Estée Lauder-re. Home Depot Inc., Nike Inc., Starbucks, TJX társaságok. És több
 • Informatika – Tesla Inc., IBM, Zoom Video Communications Inc., Livongo Health Inc., NortonLifeLock Inc., Salesforce.com Inc. és még sok más
 • Kommunikációs szolgáltatások – Zillow Group Inc., Twilio Inc., Russell 1000, Kommunikációs szolgáltatások választott szektora. És több
 • Pénzügyek – Wells Fargo, Morgan Stanley, PayPal, Unum Group, Brighthouse Financial Inc., MetLife Inc., White Mountains Insurance Group Ltd., Jefferies Financial Group Inc. és még sok más
 • Iparok – Hulladékgazdálkodás, Raytheon Technologies, 3M, GrafTech International Ltd, Air Lease Corp, Energizer Holdings Inc., Quanta Services Inc. és még sok más
 • Energia – Cheniere Energy Inc., NRG Energy Inc., Murphy Oil Corp, Valero Energy Corp, Antero Midstream Corp, ConocoPhillips, Williams Companies Inc. és még sok más
 • segédprogramok – PPL Corp, Sempra Energy, NRG Energy Inc, Eversource Energy, Public Service Enterprise Group Inc., NextEra Energy Inc., Sempra Energy. És több
 • Ingatlan – Brookfield Property REIT Inc., Brandywine Realty Trust, Utilities Select Sector, CoStar Group Inc, SBA Communications Corp. És még sok más

Nem számít, milyen részvényt választasz végül, mindig szem előtt kell tartanod, hogy a globális események, például a COV-19 járvány hogyan befolyásolhatják befektetésedet. Más szavakkal, nem valószínű, hogy most bármelyik „tengerparti” iparágat választaná – például a légitársaságokat, a körutazásokat és a szállodákat.

2. rész: Hogyan válasszuk ki a részvényeket – gondolkodás a részvények fenntarthatóságára

Az önök érdekelt részvényeinek fenntarthatóságára való gondolkodás meglehetősen nyilvánvalónak hangzik, de nagyon fontos, hogy üzleti / befektetési szempontból szemlélje a cég életképességét.

Kérdezd meg magadtól:

 • “Hol lesz a vállalat a következő öt-tíz évben?”
 • “Megtérül-e valaha ez a cég a múlt magas tőzsdei árfolyamától?”

Ezt szem előtt tartva a részvények életképességének értékelésekor a következő mutatókat kell figyelembe vennie.

A társaság aktuális részvényértéke – a történelmi csúcsokhoz viszonyítva

A készletek, mint bármely más eszköz, gyakran változnak az árban. Azonban a részvények felvétele során az egyik legfontosabb adat a vállalat mindenkori magas ára – a jelenlegi értékeléshez képest.

Általánosságban elmondható, hogy jó jelnek számít, ha a szóban forgó vállalat értékelése magasabb, mint 12 hónappal korábban. Bár a részvények és részvények arénájában nem annyira vágott és száraz, mint ez. Egy vállalat értékelése nagyban függ a piaci kereslettől és kínálattól.

Más szóval, ha többen adnak el, mint vásárolnak – akkor valószínűleg csökken egy részvény ára. Ezért, ha több vásárló van, mint eladó, akkor az érték növekszik. Ennek oka, hogy az utóbbi forgatókönyv szerint a részvényeket alulértékelik.

Ezek fontos mutatók, amelyekre figyelni kell, amikor megtanulják, hogyan válasszanak részvényeket. Nem nyújt 100% -os biztosítékot arra, hogy a vállalat részvényei valaha is visszaadják a részvények árának dicsőségnapjait. Azonban mindig jobb, ha a lehető leginformáltabbak vagyunk, amikor kiválasztják a részvényeket, amelyekbe befektetni kívánnak.

Képes hozzáférni a diszkontált részvényekhez?

Van, amikor befektetőként könnyebb diszkont áron hozzáférni a részvényekhez. Például, ha vannak olyan globális hírek, mint például a COVID-19.

Ez azt eredményezte, hogy a nagyvállalatok több tíz százalékpontos árvesztést szenvedtek el, elsősorban a piacok pánik-üzemmódba kerülése miatt.

Ez jó alkalom lenne néhány részvény szuper alacsony akciós áron történő megvásárlására, elkapva a piaci bukást.

Van-e hely a társaságnak növekedni?

A világ egyik leggyorsabban növekvő vállalata olyan nagyra nő, hogy végül kiegyenlítik magukat. Gondoljon a Microsoft, az IBM és a Ford mintájára.

Bár ezek a hatalmas cégek természetesen tovább növekedhetnek minden irányban – nem valószínű, hogy megkapja azt a hozamot, amely a cég fénykorában lenne. Hacsak nem gyűjt magának néhány kedvezményes készletet, amint azt fentebb említettük.

Aztán a skála másik végén lényegesen kisebb vállalatok vannak. Olyan cégek, mint a Netflix, az Uber és a Pinterest, amelyek már régóta nem léteznek, mint a fent említett óriások – ehelyett csak most kezdenek útra.

Ez nagyobb eséllyel tapasztalhatja meg egy viszonylag új vállalat növekvő piaci pontjait. Ez azt jelenti, hogy képes lehet lógni a társaság várható és folyamatos növekedésének örvényein.

Készen áll a merülésre a Tőzsde?

3. rész: A részvények felvétele – diverzifikálja portfólióját

A befektetési portfólió diverzifikálásakor alaposan ismernie kell az ártáblázatokat, az alapvető és technikai elemzéseket, az eredménykimutatásokat és egyebeket. A fent említett eszközök elsajátítása akár hónapokat is igénybe vehet.

Ezt szem előtt tartva örömmel értesülhet arról, hogy rengeteg módszer létezik a segítségére. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy kiválassza a részvényeket és részvényeket, amelyekbe befektetni szeretne, anélkül, hogy először meg kellene tanulnia az elemzés csínját-bínját.

Kezdjük a tőzsdei indexekkel, mielőtt közvetlenül belemerülnénk a Copy Trading funkcióiba és az ETF-be.

Gondolkodjon el a tőzsdei indexeken

Sokan úgy döntenek, hogy „részvénypiaci indexen” keresztül fektetnek be a részvényekbe. Abban az esetben, ha nincs tudatában – ez lehetővé teszi, hogy egyszerre több vállalatba fektessen be -, csak egy befektetéssel.

Feltételezzük, hogy érdekel az S-be történő befektetés&P 500 index. Az S&A P index az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdei részvénytársaságaiból áll, mint például; Apple, Microsoft, Facebook és Johnson, valamint Johnson.

Ezt az indexet alacsony kockázatúnak tekintik, már csak azért is, mert 505 részvény között van diverzifikálva – amelyek mindegyikében részvényeket vásárolna.

Egy másik népszerű index az FTSE 100, amely a londoni tőzsde legnagyobb blue-chip vállalatainak 101 részvényét tartalmazza. Az indexen szereplő ilyen cégek közé tartozik a Royal Dutch Shell, a BP, a British American Tobacco, az Unilever és még rengeteg.

Az ilyen indexekbe történő befektetéssel diverzifikálhatja portfólióját – anélkül, hogy elemzéseket és pénzügyi jelentéseket kellene készítenie a részvételhez.

Egyszerűen fogalmazva: egy indexbe történő befektetéssel vékonyabban oszthatja meg befektetéseit – alacsony költséggel és maximális kitettséggel. Átfogó koncepció, hogy a készletek leértékelődése és felértékelődése egyaránt kiegyensúlyozza egymást. De az idő múlásával az utóbbi felülmúlja az előbbit.

Próbálja ki a Másolás kereskedési funkciót

másolás kereskedés

A Copy Trading olyan jelenség, amely nagy hullámokat váltott ki a részvények és részvények színterén. Ez a szolgáltatás – amelyet az eToro vezető bróker kínál – lehetővé teszi egy tapasztalt befektető kereskedésének másolását – hasonlóan a hasonlóhoz.

Az innovatív funkció ötlete egyszerű. Másik befektető másolása azt jelenti, hogy már nem kell megtanulnia az elemzéshez kapcsolódó eszközöket és diagramokat. Ehelyett passzívan befektethet a részvényekbe, ha úgy dönt, hogy tükrözi egy másik kereskedő befektetéseit.

Az Ön rendelkezésére bocsátott információk alapján választhat befektetőt. Ez általában magában foglalja; milyen részvényekre összpontosítanak, mekkora kockázatot szeretnek vállalni, valamint múltbeli és jelenlegi teljesítményük „másolt kereskedőként”.

Ez csak egy újabb módja annak, hogy maximális kitettséget szerezzünk a részvények sokféleségével, anélkül, hogy ezreket kellene elrendeznünk a teljes részvény vásárlásához. Nem csak, de egyszerre több kereskedőt is lemásolhat.

Tőzsdén kereskedett alapok (ETF)

A részvényindexekhez hasonlóan – az ETF-ek lehetővé teszik, hogy egyetlen vállalkozáson keresztül több vállalatba fektessen be.

Az ETF-eket olyan portfóliókezelők kezelik, akik az Ön számára kezelik a befektetést – részvények adás-vételét, ha szükségesnek tartják. Megállapítja, hogy a különböző ETF-ek különböző dolgokra összpontosítanak.

Például egyesek figyelni fognak bizonyos piaci indexeket, például az FTSE 100-at. Míg mások meghatározott ágazatokat követhetnek nyomon, például az anyag-, az egészségügyi vagy a technológiai szektort.

Ezenkívül egyes ETF-ek pusztán azokra a vállalatokra fognak koncentrálni, amelyek magas oszloposzlopokat rendeznek. A részvényekbe történő ilyen befektetés remek módja a befektetési portfólió diverzifikálásának anélkül, hogy el kellene döntenie, melyik részvényt választja maga.

Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy órányi kutatást végezzen a technikai elemzési készségek befejezésével vagy fejlesztésével kapcsolatban.

4. rész: A készlet kiválasztása – az alapvető és technikai elemzések felhasználása

Amikor megkérdezik, hogyan válasszon részvényeket, a legtapasztaltabb befektetők elmondják, hogy sok kutatást kell végeznie. Végül is fontos, hogy a vállalat teljesítménye alapján pénzügyi döntéseket hozzunk, hogy megjósoljuk a cég részvényeinek életképességét.

Mint mondtuk, a piacok olvasása és a társaság pénzügyi teljesítményének elemzése évekbe telhet. Nem beszélve arról, hogy spekulálhatunk-e arra, hogy a részvényvásárlás életképes-e hosszú távon.

Vizsgáljuk meg, hogyan használhatja az alapvető és technikai elemzéseket, hogy segítsen a küldetésében, hogy megtanulja, hogyan válasszon részvényeket.

Milyen elemek teszik értékessé a készleteket?

A részvények értékét a kérdéses piac kereslete és kínálata közötti kapcsolat kiszámítja.

Ha a részvény iránti kereslet a magas táborban van – az ár általában felfelé mozog. Ezért anélkül megy el, hogy ha a részvény iránti kereslet alacsony oldalon van – az ár általában alacsonyabb.

Néhány befektető szerényebb társaságokra összpontosít, azzal a vélekedéssel, hogy növekedési potenciállal rendelkeznek. Mások inkább a biztonságos és robusztus alapokkal rendelkező részvényekbe fektetnek a kezdetektől fogva.

Ez remekül vezet bennünket arra, hogyan lehet megállapítani, hogy a részvények túlértékeltek vagy alulértékeltek-e.

A túlértékelt és alulértékelt részvények azonosítása

Annak megállapításához, hogy egy részvény túlértékelt vagy alulértékelt, a legjobb kiindulópont mind a technikai, mind az alapvető elemzés segítségével. Mindkettőről a következőkben részletesebben foglalkozunk.

A kéznél elérhető elemzés használata valóban az egyetlen módja annak, hogy teljes képet alkosson arról a piacról, amelyen kereskedik.

Tisztázandó, hogy egy részvény értékének kutatása nem jelzi, hogy a legolcsóbb részvényeket kell megtalálnia. Ehelyett csúcsminőségű részvényeket kíván felfedezni – amelyek értéke az eszköz valós ára alatt van.

Az elképzelés az, hogy idővel a piaci érték korrigálódik – tükrözve a valódi értéket. Ezt úgy érik el, hogy úgy döntenek, hogy hosszú ideig mennek egy alulértékelt részvényre, mielőtt visszatér a belső részvényárfolyamhoz.

Alapvető elemzés: fentről lefelé v alulról felfelé

Kétféle útvonalon haladhat, ha megkezdi az alapvető elemzési kutatásokat: „alulról felfelé” és „felülről lefelé”.

Arra az esetre, ha még nem hallottál volna az alapvető elemzés ilyen megközelítéseiről, magyarázzunk el egy kicsit az egyes módszerekről.

Felülről lefelé módszer

Kezdjük a fentről lefelé irányuló megközelítéssel, amely messze a legkevésbé időigényes. Ez alkalmassá teszi kezdőknek vagy tapasztalt befektetőknek, akik csak gyorsan akarják a teljes képet.

A fentről lefelé irányuló megközelítés általában olyan dolgok elemzését foglalja magában, mint a bruttó hazai termék (GDP) és a gazdasági növekedés.

Ezen túlmenően, és mielőtt végleges döntést hozna arról, melyik vállalatra vagy szektorra fordítja a figyelmét, érdemes elemeznie a kamatlábakat és a monetáris politikát is. Ezenkívül vegye figyelembe az inflációt, a hozamokat és a kötvényárakat.

Zavart abban, hogy hogyan is kezdhetjük el elemezni a vállalat hozamait? Ne félj. Ebben a Hogyan válasszuk a részvényeket című részben a későbbiekben rávilágítunk arra, hogyan értékeljük a társaság pénzügyi teljesítményét.

Alulról felfelé mutató módszer

Az ilyen típusú elemzés használata nem összpontosít az ipar alapjaira, sem pedig a piac körülményeire. A fő hangsúly annak meghatározása, hogy az adott vállalat hogyan áll szemben a versennyel.

Ha ez jobban hangzik az utcáján, akkor az elemzés alulról felfelé irányuló megközelítését kezdheti azzal, hogy jobban megnézi a pénzügyeket.

Hogy ötletet adjon neked – meg kell vizsgálnia a vállalat termékeit, menedzsmentjét és különféle pénzügyi mutatókat.

A pénzügyi mutatókat tovább ismertettük ebben az útmutatóban, ezért maradjon velünk.

A technikai elemzés segíteni fog a készletek kiválasztásában?

Ebben a részben eláruljuk, hogyan válasszuk ki a részvényeket a technikai elemzés teljes kihasználásával.

Dióhéjban a cél az, hogy a részvény mozgására és a rendelkezésre álló áradatokra koncentráljon. Más szavakkal, a jövőbeni piaci mozgások felé mutató minták és trendek.

A befektetők számos technikai mutató segítségével azonosítják a trendeket, így a több megoldás használata a legjobb megoldás.

Összeállítottunk egy listát a megfontolandó leghasznosabb eszközökről, hogy eldönthessük, melyik stratégia lehet a legjobb az Ön számára a dolgok technikai elemzése szempontjából..

 • Relatív szilárdsági index (RSI) – Az RSI-t széles körben használják a piaci viszonyok és a részvények lendületének bemutatására, valamint a potenciálisan veszélyes áreltolódások kiemelésére
 • Ichimoku felhő – Ez a mutató az eszköz ellenállásáról és támogatási szintjéről szól. A mutató az ár lendületét vetíti előre, és jeleket kínál, amelyek segítenek a döntéshozatalban

ichimoku felhő diagram

 • Exponenciális mozgóátlag (EMA) – Az EMA figyelemmel kíséri a fontos piaci változásokat – megbecsüli, mennyire jogosak
 • Mozgó átlag (MA) – A Az MA kiküszöböli a részvények árának rövid távú megugrását – különös tekintettel az adott árfolyam irányára
 • Mozgó átlag konvergencia divergencia (MACD) – A A MACD a lendületben azonosítja a fejleményeket. Ezt úgy kapjuk meg, hogy két különböző mozgóátlagot veszünk – és összehasonlítjuk egymással
 • Sztochasztikus oszcillátor – A sztochasztikus oszcillátor szemlélteti az eszköz trendjét és lendületét. Ezt úgy érjük el, hogy összehasonlítjuk a különféle ártartományokat az eszköz záró árával. Ez egy bizonyos idő alatt történik
 • Átlagos iránymutató – Ez az index megmutatja az ártrend erősségét, és segít eldönteni, hogy várhatóan folytatódik-e a csökkenő vagy a felfelé tartó trend
 • Fibonacci retracement – A Fibonacci retracement meghatározza, hogy a piac milyen mértékben mozoghat a jelenlegi ártrenddel szemben
 • Bollinger zenekarok – A Bollinger szalagok hasznosak a részvények hosszú távú áreltolódásaival kapcsolatos spekulációkhoz. Ez nagyon hasznos annak azonosításához, hogy a kérdéses eszköz a részvény szokásos árszintjén kívül működik-e.

bollinger zenekarok

 • Szórás – Ez a technikai mutató hasznos az áreltolódások volumenének kiszámításához, megkönnyítve annak kiderítését, mennyire valószínű, hogy a volatilitás hatással lesz a soron belüli árra.

Alapvető elemzés a technikai elemzéssel szemben: A mélypont

Ami a részvények hatékony felvételét illeti, mind az alapvető, mind a technikai elemzés fontos tényező. Nem igazán mondhatjuk, hogy az egyik magasabb rendű a másiknál ​​- mert mindkettő nagyon különböző.

Az elemzés melyik kategóriáját választja végül, rajtad múlik – vagy inkább személyes stratégiájától függ.

Általánosságban elmondható, hogy a hosszú távú kereskedők és befektetők általában az alapelemzés megközelítését választják. Míg a rövid távú stratégiát alkalmazó emberek általában a technikai elemzésekre koncentrálnak.

Ennek ellenére továbbra is úgy gondoljuk, hogy optimalizálhatja a befektetési törekvéseket mindkettő kihasználásával. Így valószínűleg nem fog hiányozni a fontos információk a részvényekről, amelyekbe anyagilag fektetnek be.

Mennyiségi és minőségi részvénytényezők

Kezdjük azzal, hogy elmagyarázzuk, hogy a „kvantitatív tényező” egy mérhető döntés matematikai eredménye. Egyszerűbben fogalmazva – a kvantitatív tényezők általában a pénzügyi elemzés részét képezik – a cél megfelelő helyzetértékelés.

A „minőségi tényező” annak a választásnak az eredménye, amelyet nem lehet mérni – például befektetők, erkölcs és termékek.

Adjunk néhány példát mindegyikre, kezdve a kvalitatív tényezőktől.

Minőségi tényezők

 • Pénzügyi hírek – A részvények felvétele során fontos a legfrissebb hírekkel lépést tartani. Mint mondtuk, a hírek és a nyugtalanság nagy volatilitást eredményezhet. Más események, amelyekre figyelni kell, a gazdasági fejlemények lennének – például a kamatlábak változása.
 • Vállalati hírek – Az olyan céges hírek, mint a csaló tevékenység, az adatok megsértése és a sweatshop feltételek hatalmas hatással lehetnek a részvények értékére. Például a BooHoo részvényei 19,5% -kal csökkentek a sweatshop munkakörülmények botrányának kitörése után. Egy másik példa a Facebook, amelynek részvényei több mint 7% -kal csökkentek, miután hírek érkeztek egy magánadat-megsértésről.
 • Változások a személyzetben – A figyelemre méltó dolgok magukban foglalják a vállalat irányítási struktúrájának elmozdulását. Dióhéjban a személyzet változása megváltoztathatja a piac általános üzleti megítélését – ami viszont közvetlen hatással lesz a részvényárfolyamokra.

Mennyiségi tényezők

 • A jövedelem változása – Az alapvető elemzés fontos része, hogy vigyázzon a vállalat eredményére. Például, ha a vállalat nyeresége csökken, de a részvény költségét nem korrigálják – ez nagyon erősen jelzi, hogy a szélesebb piac bullish a cégen.
 • Osztalék – Mint korábban mondtuk, az osztalék az Ön részesedése a társaság nyereségéből – amelyet felosztanak a részvényesek között. Ez egy olyan ETF-en keresztül is elérhető, amely elsősorban az osztalékfizető részvényekre összpontosít.
 • Vállalati mérleg – A társaság mérlege lényegében összefoglalja pénzügyi helyzetét – fedezi az adósságokat és az eszközöket. Ezek a mérlegek tükrözik a várható jövedelmeket – amelyek hatással vannak a részvények árára.

Készen áll a merülésre a Tőzsde?

5. rész: Hogyan válasszuk ki a részvényeket – elemezzük a társaság pénzügyi teljesítményét

Rengeteg tanácsot adva a részvények felvételével kapcsolatban – meg kell említenünk a teljesítményt. A döntés meghozatalának másik módja, ha megnézi a vállalat pénzügyi tevékenységének finomabb részleteit – múlt és jelen.

Ezzel azt akarjuk mondani, hogy tiszta képet adjon magáról a társaság adósságáról, a részvényesi értékhez képest. A legtöbb vállalatnak kevés adóssága van, ezért az a feladata, hogy felmérje, mi a sok.

Az alábbiakban felsoroljuk a leghasznosabb mutatókat, amelyeket felhasználhat a vállalat pénzügyi teljesítményének elemzéséhez.

P / E arány – ár / jövedelem arány

Az ár / nyereség arány (P / E) hasznos egy adott szektor két különböző részvényének árának szembeállításához. Ez az arány szemlélteti, hogy mennyit kellene elköltenie egy dollár nyereség elérése érdekében.

Remek eszköz annak meghatározásához, hogy egy vállalat a túlértékelt vagy alulértékelt táborban van-e. Ez a korábbi áradatok és átlagok kiértékelésével érhető el.

D / E arány – adósság / saját tőke arány

Az adósság / saját tőke arány kiszámítja a cég vagyonát az adósságához képest. Ez megmutatja a vállalat teljesítményszintjét versenytársaihoz képest.

Ha az arány alacsonynak tűnik – ez azt jelezheti, hogy a társaság tőkéjének többségét a részvényesek adják.

Ennek ellenére a rossznak vagy a jónak tekintett arány teljes mértékben az adott iparágtól függ. Például az ingatlanipar rendszeresen hatalmas kölcsönöket használ fel az új törekvések kifizetésére – így nem feltétlenül látná a vörös adóként sok adósságot.

ROE arány – a saját tőke megtérülése

A saját tőke megtérülése az a feladat, hogy százalékos formában szemléltesse a társaság saját tőkéjét a potenciális jövedelmezőséggel szemben.

A ROE ellenőrzésével nagyobb eséllyel lehet megfejteni, hogy egy vállalat önállóan termel-e elegendő jövedelmet – összehasonlítva a részvényesek befektetésével.

PEG arány – Ár / Nyereség a növekedéshez

Az ár / nyereség növekedéshez viszonyítva kiszámítja a fent említett P / E arányt az éves részvényenkénti eredményhez (EPS) képest.

Ha még mindig elgondolkodik azon, hogy mely részvények tetszenek – a PEG-aránynak mindenképpen részét kell képeznie befektetési stratégiájában. A PEG kiválóan alkalmas a részvények valós és valós értékelésének bemutatására.

P / B arány – Foglalási ár

Az ár / könyv arány kiszámítja a társaság könyv szerinti árát a jelenlegi piaci értékhez képest.

Ha 1-nél nagyobb arányú arányt lát, akkor ez a túlértékeltnek tekintett részvényekre mutat. Ismét figyelembe kell vennie, hogy melyik ágazattal van dolga.

Áramarány

A jelenlegi arány arra utal, hogy a vállalat adósságát a rendelkezésre álló eszközökkel lehet-e gondoskodni.

A részvényárfolyam és az aktuális arány összefügg. Ha a jelenlegi arány alacsony, akkor valószínű, hogy a részvények értéke tovább csökken.

A társaság stabil?

Mint valószínűleg már tisztában van vele, az elemzés többféleképpen is használható, amikor megtanulják, hogyan válasszon részvényeket. Annak tudata, hogy egy vállalat stabilnak tűnik-e vagy sem, csak a megfelelő részvények kiválasztásában segíthet.

Az egyik legjobb módszer a vállalat stabilitásának felmérésére az, ha a tőzsdei tágabb kudarcok szempontjából a történelmi árfolyamokat vizsgálja. Meg kell vizsgálni, hogy a vállalat helyreállt-e, és ha igen, milyen gyorsan és egyszerűen. Ennek során összehasonlítja a részvény árfolyamát akkor és most – a teljes kép érdekében.

6. rész: Hogyan válasszuk ki a készleteket – 4 tipp a kezdő lépésekhez ma!

tipp, hogyan válasszon részvényeket

A Hogyan válasszuk a részvényeket című útmutatóunk utolsó részében négy praktikus tippet vázoltunk fel, amelyek biztosítják, hogy a részvény kereskedési karrierje jobb lábon álljon!

1. Keressen egy jó brókert, akivel regisztrálhat

Ideális esetben egy szabályozó testület engedélyével rendelkező brókert kell keresnie. Azért jobb, ha az engedéllyel rendelkező brókereknél tartasz, hogy törvényesen kötelesek betartani az olyan szabályokat, mint az ügyfélalap szegregációja – megtartva a pénzedet a társaság tőkéjétől.

Nem csak ez, hanem minden engedéllyel rendelkező kereskedési platformnak be kell tartania az „ismerje meg az ügyfelét” (KYC) szabályokat – megelőzve a pénzmosást, a terrorizmus finanszírozását és a csalást stb. kereskedés / befektetés.

És természetesen győződjön meg arról, hogy olyan brókert használ, amely alacsony díjakat kínál. eToro, például lehetővé teszi, hogy több mint 1700 részvényt vásároljon 100% jutalékmentesen. Ez biztosítja, hogy nyereségét ne emészjék meg az elkerülhetetlen ügynöki díjak.

eToro – Top Stock Bróker az Egyesült Királyságban (0% jutalék és bélyegadó)

etoro bróker

Az eToro hosszú évek óta megbízhatónak bizonyult a tőzsdén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A tőkéje veszélyben van. Egyéb díjak merülhetnek fel

2. Ismerje meg a Market csínját-bínját

A részvények csínját-bínját megtanulni nem kell drága tanulságnak lenni abban, hogy „mit ne tegyünk”. Ehelyett rengeteg oktatási anyag található a weboldalunkon, amely megtanítja a köteleket saját otthonának kényelméből – mielőtt megkockáztatná a fővárosát.

Azon anyagon kívül, amelyet itt kínálunk a Trading Education-nál, érdemes magának is kapnia egy releváns könyvet a részvények kiválasztásáról.

A kedvelt könyvek közé tartoznak a következők:

 • Stock Investing For Dummies – írta: Paul Mladjenovic
 • Az intelligens befektető: Az értékbefektetés végleges könyve. A gyakorlati tanácsok könyve – Benjamin Graham és Jason Zweig
 • Nyeremény a Wall Streeten – Martin Zweig
 • Mikor kell eladni: Tőzsdei nyereség belső stratégiái – Justin Mamis
 • Irracionális túláradás: 3. kiadás Felülvizsgált és kibővített harmadik kiadás – Robert J. Shiller
 • Hogyan lehet pénzt készletekként készíteni – William O’Neil

Ami a híreket illeti, sok befektető a Google Finance, a CBS MoneyWatch és a Yahoo Finance oldalához fordul. Részletesebb pénzügyi hírekért olvassa el a Bloomberg és a Wall Street Journal oldalt is.

A rendelkezésre álló könyvek, tanfolyamok és oktatóvideók sokfélesége mellett kipróbálhat egy bemutató fiókot néhány ingyenes gyakorlathoz.

Olvassa el még: Fektessen be, mint Peter Lynch – a részvényszedés szakértője

3. Ismerje meg az alapvető és technikai elemzéseket

Részletesen bemutattuk az alapvető és a technikai elemzéseket, így megérted, hogy mennyire hasznos a részvények kiválasztása, valamint hogy mikor kell megtartani vagy elengedni.

Ezért kulcsfontosságú, hogy legalább alaposan megértsd az elemzés mindkét formáját. Ez nagymértékben javítja az esélyeket a legjobb részvények kiválasztására és a piac megfelelő időzítésére.

A legjobb befektetők részletesen tanulmányozzák a társaság pénzügyi teljesítményét – különféle arányokat fednek le, amelyek szemléltetik a növekedést, a piaci értéket és a stabilitást.

Mint mondtuk, a tőzsdei befektetők diagramok és eszközök segítségével próbálják felkutatni a kereskedési tartományokat és trendeket. Ha a legnépszerűbb technikai elemző eszközök összefoglalására van szüksége, sétáljon tovább ezen az oldalon.

4. Készítsen kockázatkezelési stratégiát

A másik legfontosabb tipp a részvények kiválasztásának elsajátításakor egy kockázatkezelési stratégia létrehozása, amelyhez ragaszkodni kell. A részvények értéke ugyanis külső hatások miatt rendszeresen változik. Mint ilyen, a részvényjelenethez bizonyos szintű kockázat társul.

A saját részvények kiválasztásakor nyilvánvalóvá válik, hogy a jó részvények mellett a rosszak és a csúnyák is vannak.

Vagyis vannak olyan vállalatok, amelyeket a verseny kiürít. Aztán vannak olyan cégek, amelyek új vezetés alatt küzdenek, és azok, akik olyan őskori üzleti modelleket alkalmaznak, amelyek egyszerűen nem működnek napjainkban.

Ezt szem előtt tartva a leghatékonyabb kockázatkezelési stratégia a diverzifikálás, amennyire csak lehet. A portfóliónak tartalmaznia kell rengeteg részvényt különböző piacokról és szektorokból. Vigye a dolgokat a következő szintre azáltal, hogy részvényeket vásárol több tőzsdéről és régióból.

Készen áll a merülésre a Tőzsde?

Készletek kiválasztása: A teljes következtetés

Tessék, itt van. A részvények felvétele nem csak szúrás lehet a sötét ügyben – végül is van pénz.

Az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy a részvény életképes befektetés-e az Ön számára, ha elvégzi a házi feladatot az adott vállalatnál.

Rengeteg különböző módon lehet oktatni magad egy készlet csínját-bínját illetően. Jó kiindulópont a vállalat általános pénzügyi teljesítményének és stabilitásának értékelése.

Ez azt jelenti, hogy megnézzük a társaság számláit, az adósságkezelést és a különféle egyéb arányokat, hogy teljes képet kapjunk részvényeinek állapotáról. Összességében csak arra kell figyelni, hogy elkerülje egy vagy két részvény túlexponálását. Ehelyett hozzon létre egy nagyon diverzifikált portfóliót a hosszú távú kockázat csökkentése érdekében.

GYIK

Hogyan lehet kiválasztani a legjobb részvényeket?

A lehető legjobb indulás, amelyet adhat magának a részvények felvétele során, az, ha házi feladatait végzi a vállalatnál. Például hasznos lehet megnézni a pénzügyi teljesítményt és a korábbi adatokat, amelyek megmutatják, hogyan kezelték a múltbeli hullámvölgyeket.

Ami változatos részvényportfóliónak számít?

A sokféle részvényportfólió lényegében az, hogy a befektetési kosárban különféle részvények találhatók – a maximális piaci kitettség érdekében. Például 100 részvénye lehet sok különböző szektorból, piacról és országból.

Mi történik, ha nem engedhetem meg magamnak a teljes részesedést?

Sok befektető most tőzsdén kereskedett alapokba (ETF) kíván befektetni. Az ETF-ek nyomon követik az S-t&Például a P 500 index, amely különböző vállalatok 505 részvényét tartalmazza. Így egyetlen nagykereskedés révén sok nagy részvénybe fektethet. Vagy használhat olyan online brókert, mint az eToro, amely támogatja a töredékes részvényeket. Ez azt jelenti, hogy a részvények „töredékét” csak 50 dollárért vásárolhatja meg.

Mi a legjobb felvehető készlet?

Erre a kérdésre nincs gyors és gyors válasz – mivel mindez a saját pénzügyi céljaitól és a kockázatvállalási hajlandóságtól függ. Ha valóban küzd az egyes részvények megvásárlásához, javasoljuk, hogy válasszon egy indexalapot.

Fontos-e olyan részvényeket választani, amelyek osztalékot fizetnek??

Nem. Az osztalékkal rendelkező részvények kiválasztása nem feltétlenül jelent további nyereséget. A világ egyik legnagyobb blue-chip vállalata egyetlen centet sem fizet osztalékként – ezt a pénzt inkább a vállalkozás növekedésére használja fel. Alternatív megoldásként választhat egy releváns ETF-et – amely hozzáférést biztosít száz, ha nem ezer osztalékfizető részvényhez.

Olvass tovább:

A 11 legjobban teljesítő kannabiszkészlet 2020-ban

Tőzsdei kereskedés: Hogyan lehet kereskedni a részvényekkel, hogyan lehet túlélni a részvény kereskedést

A legjobb 15 közepes tőkeértékű részvény 2021-ben

Mi a készlet 2021-ben?

A 20 legnépszerűbb befektetési növekedési készlet 2021-ben

Stock Trading UK kezdőknek 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector