Tőzsdei kereskedés: Hogyan lehet kereskedni a részvényekkel, hogyan lehet túlélni a részvény kereskedést

Keresi a részvényeket, de nem tudja, hol kezdje? Akkor ne keressen tovább, mivel mindezt egy egyszerű és könnyű útmutatóval állunk a részvény kereskedéshez, és lépésről lépésre ismertetjük, hogyan lehet túlélni a részvény kereskedést..

A tőzsdei kereskedés több millió embert vonzott szerte a világon, mivel egy ilyen tempójú, domináns, dinamikus, kihívásokkal teli, de mégis jelentősen megtérülő útvonal részesei szeretnének lenni, amely út végtelen mennyiségű lehetőséget teremthet..

Annak ellenére, hogy a részvényekbe való belépés valóban könnyebb lehet, mint hinnéd, a tőzsdei kereskedelem és a tőzsdei kereskedelem túlélésének megértése sokkal mélyebb, mint gondolnád.

Bizonyára elhiheti, hogy a legtöbb befektető tudja, hogyan kell kereskedni, amikor belépnek a pénzügyi piacra, vagy legalább van némi megértésük, de a valóság az, hogy egyes befektetők nem tudják, hogyan kell kereskedni a részvényekkel, és szilárdan támaszkodnak néhány tényezőre, olyan tényezők, amelyek magukban foglalják a szerencsét (arról, hogy a piac mit tesz a részvényeikkel), forró tippeket adnak át nekik, vagy ha valóban nem biztosak benne, akkor akkor kezdhetnek tanácsot kérni, ha a számok kezdetekor nem igazán értik, hogy mi történik beállítani.

Ez az oka annak, hogy időt szánunk arra, hogy minél több információt tanuljunk és kutassunk a készletekről és a részvényekkel való kereskedelemről, ez egy bölcs út kezdetként.

A kezdő tőzsdei kereskedés remek kiindulópont, mivel ebben a cikkben ez segít abban, hogy kezdőként megismerje és mélyebbre ássa a részvényeket és a kereskedési tőzsdei kereskedelem működését, ami emellett felkészíti Önt az út megkezdésére.


Ahhoz, hogy részese lehessen a tőzsdei kereskedésnek, kemény munkát, időt és némi saját varázslatot kell tennie annak érdekében, hogy jó esélye legyen a pénzügyi sikerre. Arra azonban emlékeztetni kell, hogy tisztában van azzal, hogy néha a kezedben van az ellenőrzés, amikor befektetsz, mivel bármi meglepő fordulatot hozhat, amire nem számítottak, pozitív és negatív hatásokkal.

A részvények kereskedéséhez nem kell a New York-i tőzsdén vagy a londoni tőzsdén a forgalmas piaci területekre dobni, a nappaliban kényelmesen, minden szükséges segítséggel és útmutatással megkezdheti utazását. online kereskedési platformokon keresztül, ahol beszélhet egy brókerrel, valamint segítséget nyújt a személyes ügyintézésben, és rendelkezésére áll minden olyan oktatási anyag, amelyre az utazás megkezdése előtt szüksége lesz, és amelyre az összeset kiterjesztjük Önnek és még sok másnak.

Készen áll arra, hogy megtanulja, hogyan kell kereskedni a részvényekkel és túlélni a részvény kereskedést? Ugorjunk egyenesen be.

Mi a részvény kereskedés?

Mielőtt egyenesen a tőzsdei kereskedelem megtanulásához kezdnénk, először is a legjobb, ha jól megérted, mi is az a tőzsdei kereskedés.

Tőzsdei kereskedés

A tőzsdei kereskedés egyszerűbb értelemben egy vállalat részvényeinek vétele és eladása, ami a további egyszerűsítés érdekében a vállalat egy darabját vásárolja.

A tőzsdei kereskedelemről kétféle magánszemély létezik: kereskedők és befektetők.

Milyen különbségek vannak a kereskedők és a befektetők között?

A részvénykereskedők olyan szakemberek, akik a pénzügyi piacon fektetnek be maguknak, egy vállalat vagy magánszemélyek nevében. De a kereskedők elsődleges célja annak megértése, hogy mi különbözteti meg a két egyéntípust. A kereskedők célja különböző társaságok részvényeinek megvásárlása és eladása, hogy a rövid távú nyereségből fizikailag a lehető legtöbb profit jusson, miközben kihasználják az árváltozásokat.

A befektetők viszont általában hosszú távon vannak benne. Céljuk, hogy hosszabb időn keresztül nagyobb profit-megtérülést keressenek a „vétel és tartás” néven ismert közös stratégiával..

A tőzsdei kereskedés típusai

tőzsdei kereskedés

A következő lépés a különböző tőzsdei kereskedések megismerése.

ActiveTrading

Az aktív kereskedés általában a kereskedőkhöz kötődik, mivel az aktív kereskedők a néven belüli államokhoz hasonlóan gyorsan és rövidebb idő alatt szeretnének mozogni, hogy profitot keressenek az ármozgások előnyeinek kihasználásából..

Az aktív kereskedők, mivel céljuk a gyorsabb fordulat alatt nagy hasznot hozni, hajlamosak okosak lenni, és okosan használják tudásukat, mely befektetési területeken vesznek részt, például olyan részvényekben, amelyek ingadozóak (bármely pillanatban változhatnak) ) vagy deviza, mivel ebben a két kategóriában bármi megváltozhat rövid időn belül, és ez sokkal gyorsabb fordulat, úgymond, mint más kategóriák.

Napi kereskedés

Az egyik legnépszerűbb és legismertebb kereskedési stílus a Day Trading. A napi kereskedés értékpapírok vétele és eladása ugyanazon a napon belül.

Ezt a kereskedési stílust biztos vagyok benne, hogy ismeri, vagy sem, akkor kissé ismeri, ahogyan azt a különböző filmek is láthatják. A napi kereskedők célja az, hogy minden napnyi profitot elérhessenek a nap lejárta előtt azáltal, hogy az adott napon belül megvásárolják, eladják és bezárják pozícióikat, és a kereskedők nem képesek pozíciókat tartani, amelyekkel továbbléphetnek. mindezt a szingliként kell végrehajtani.

Pozíció kereskedés

A pozíció kereskedés olyan kereskedelem, amelyet valószínűleg látni fognak a befektetők, bár a kereskedők ezt a stratégiát használják, mivel a hosszú távúnak is tekinthető stratégia révén a hosszú távú definíció olyan hetekből indulhat ki, amelyekben a kereskedő potenciálisan kitarthat, azonban hónapokig vagy tovább, amelyek több mint valószínűsíthetően a befektetők célja és végrehajtása, mivel ők gyakrabban használják ezt a stratégiát.

Mint sejtette, a pozíciós kereskedés inkább ellentétes a napi kereskedéssel, mivel a kereskedőket inkább a befektetés hosszú távú teljesítménye, nem pedig a rövid távú.

Swing kereskedés

A swing kereskedés egy olyan kereskedési stílus, amelyet egy napnál hosszabb ideig tartanak, általában egy hétig, vagy potenciálisan hosszabb ideig tartják a kereskedők, mivel ez a megfelelő idő az ármozgás általában látásához.

A kereskedő meg fogja nézni, hogy hol lesz az ár, amely valószínűleg meghaladja a következőt, akkor az eszköz részévé válnak, majd pénzügyi nyereségre tesznek szert, ha mozogni akar.

A swing kereskedést jellemzően középső kereskedési stratégiának írják le, és a napi kereskedés és a trend kereskedés között helyezkedik el.

Összefoglalva, a swing kereskedők pár vagy három napig ülnek a részvényeiken, ami potenciálisan hetekig vezet, amíg az ár nem megfelelő az időnek, ezért a swing kereskedés a középső kontinuum a nappali és a trend kereskedés között.

Készen áll a merülésre a Tőzsde?

Hogyan lehet kereskedni a részvényekkel

Tehát most már megértette a kereskedési trendek közötti különbségeket, itt az idő, hogy megadja az egyszerű lépéseket a részvények kereskedésének megkezdéséhez.

A részvények kereskedésének kezdőként a legjobb, ha a dolgokat a lehető legegyszerűbben tartja, miközben megtalálja a lábát.

Ahhoz, hogy utazása a kezdetektől egyszerű legyen, mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerűen csak győződjön meg róla, hogy egy lépéssel előrébb tart, és végezzen átfogó kutatást, hogy képezze magát a pénzügyi piacok minden területén, valamint a tanulási folyamat második legfontosabb részében , a gyakorlat, a gyakorlat, a gyakorlat, ahogy a mondás tartja, a gyakorlat teszi tökéletessé, és a gyakorlásból származó előnyök lehetővé teszik, hogy további és mélyebb megismerést szerezzen a tőzsdei kereskedési piacról, és lehetővé teszi az elméletek tesztelését is, miközben nem követi el sajátjait. azonnal, és végül megtalálja vagy megnézheti, hogy melyik kereskedési stratégiát folytatja valószínűleg.

A készletek kereskedése: Lépésről lépésre útmutató

1. lépés – Nyisson meg egy bróker számlát

A folyamat első lépése a brókerszámla megnyitása. Javasoljuk, és a legjobb, ha a professzionális befektetési tranzakciókat elkülöníti a személyes számláitól, ezért ennek a legjobb módja az, ha talál egy online brókert, aki segít a felállításban, és akkor is készségesen állnak rendelkezésére, amikor készen áll kereskedni.

Nem kell pánikba esni, nem kell azonnal befektetnie, megnyithatja számláját, és szívesen megismételheti a gyakorlást, ha kívánja, de könnyen tudja, hogy minden készen áll, amikor Ön.

Számlanyitás brókernél perceket vehet igénybe, eToro, egy vezető online brókercégnek mindent kéznél van az utazás megkezdésekor, vagy ha befektető vagy vezető online kereskedési platformot keres, az eToro az egyik legfontosabb kereskedési platform, amelynek része lehet.

2. lépés – Kutatás, tanulás és olvasás, olvasás, olvasás

A részvénykereskedelem útjának kezdetén ez a következő lépés nem meglepő, minél több kutatást végez, annál gyorsabban és nagyobb eséllyel ér el sikert.

A tőzsdei kereskedelem fortélyainak elsajátítása a legnagyobb cél, amikor külön akar lenni az ilyen iparágtól, és nem csak a tőzsdei kereskedelemre, hanem a piac egészére kell összpontosítania, mivel amit talál, azzal véget érhet felfelé haladva egy olyan útvonalon, amelyet szándékosan nem céloztál meg az elején, úgyhogy a túl sok tanulás nem rossz, igaz?

Hatalmas mennyiségű kereskedési oktatási információ van kéznél, amelyet biztosíthatunk és lefedhetünk a tanulási útja során, és a fent említett, kötelezően elolvasandó cikk kiválóan alkalmas arra, hogy elindítsa Önt.

Ezenkívül fantasztikus olvasmányok találhatók a The Wall Street Journal oldalán írt tanácsmintákkal, ahol online feliratkozhat, vagy hozzáférhet a különféle pénzügyi híroldalakhoz, beleértve a Yahoo! A Finance és a Google Finance naprakész tájékoztatást nyújt a legfrissebb pénzügyi hírekről, amelyek segítenek elsajátítani tanulásait a jelenlegi valósággal.

A tanulás terén a befektetés technikai elemzésének megértése és tanulmányozása szintén jó megemlítendő pont.

Nem kell pánikba esni, nem kell szakértőnek lenned, de jó, ha tudod és megérted, hogy mi történik és mi az alapja, ha megnézel egy árdiagramot vagy több diagramot. De mint a legtöbben, a teljes megértésed idővel és gyakorlattal is meg fog valósulni.

Tanuljon, figyeljen és tanulmányozza tovább, mi történik a piacon, amikor csak teheti, és szabadidejében, mivel ez nemcsak hatalmas hasznot fog hozni, hanem a folyamatot is gyorsabbá teszi, hogy a részvény kereskedési környezet részévé váljon és sikeres legyen így.

3. lépés – Állítsa be személyes részvénykereskedelmi költségvetését

Miután a cég megértette a pénzügyi piac működését és különösen a tőzsdei kereskedést, érdemes most leülnie és készítenie magának egy részvényköltségvetést, mielőtt megkezdené az útját, így cselekvési terve van.

Beruházni a nyilvánvaló megfogalmazása nélkül csak akkor érdemes részt venni, ha megengedheti magának. Az első kiindulópont, hogy mekkora költségvetést határoz meg vagy mennyit szeretne befektetni, és ideális esetben ezek az alapok rendelkezésre álló alapok és alapok, amelyek nem létfontosságú kiadások, amelyeket fedezni kell, mivel ne felejtsük el, hogy a befektetéssel semmit sem garantálnak.

Ha jól megértette a részvényekkel folytatott kereskedelem működését, a költségvetésbe be is vonhatja, hogy mely eszközt vagy eszközöket kívánja megvásárolni, és érdemes durva számot tenni minden egyes részvény mellé, amelyet be kíván adni..

Végül is a költségvetés meghatározása a szervezésről is szól.

4. lépés – Ideje gyakorolni

Most az utazás kezd valóságosnak tűnni. Itt az ideje belépni a tőzsdei kereskedés világába.

Különböző online kereskedési platformok léteznek, amelyekkel gyakorolhatja a tőzsdei kereskedelem megértését, és megkönnyíti a virtuális pénz, nem pedig a saját pénzének használatát, miközben megtanulja a köteleket..

Az online virtuális kereskedési platformok vagy a papírtermesztés, amely egy másik terminológia, lehetővé teszi az egyének számára, hogy meglássák, átérezzék és megtapasztalják a kereskedelem működését, és megmutatják, hogy a piac mennyire változatos és gyors változhat egy időn belül, ami ideális módszer a kockázat nélküli bekapcsolódásra hogy elveszítse a saját pénzét.

Az online gyakorlat azt is lehetővé teszi, hogy megtalálja az Önnek megfelelő stílust, amelyet magával vihet, amikor belép a tőzsdei kereskedés valós világába..

5. lépés. Mindig próbáljon tiszta, hűvös perspektívát tartani

Egyesek számára a befektetés elkeserítővé válhat, ha nem értek el nagyot, vagy amit el akarnak érni, és ez természetes. De az utazás legjobb módja az, ha mindig hűvös, nyugodt, összeszedett, de határozott perspektívát tartasz a céloddal kapcsolatban, amelyet archiválni szeretnél.

Talán folyamatosan keresi a következő nagy részvényt, amely felülmúl minden elvárást, és nem Ön lenne az egyetlen befektető, aki erre vágyna, de türelmesnek kell lennie, és naprakésznek kell lennie az összes pénzügyi frissítéssel, valamint saját kutatás és a tőzsde figyelése a játék tetejére, ezért fontos a hűvös perspektíva megőrzése, és nem válik forróvá, mivel a rohanással potenciálisan rosszul mozoghat és költséges lehet.

Hogyan lehet túlélni a tőzsdei kereskedést

Ha készen áll a részvénykereskedelem világába, mindig vannak tippek, amelyek segítenek túlélni, és csak a legjobb tapasztalatokat nyújtják a részvény kereskedés során. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legfontosabb hasznos elvihető tippet, amelyeket mindig magával hozhat.

5 tipp a részvények kereskedelméhez segíthet túlélni a részvény kereskedést:

1. Válassza ki a megfelelő brókert

A megfelelő bróker intelligens kiválasztása a legbölcsebb lépés, amelyet a részvénykereskedésbe kezdve tehet, mivel világszerte több ezer bróker van, és sajnos egyesek nem biztos, hogy az ön érdekét szolgálják, ezért jön ez a kulcsfontosságú pont először az elvihető legfontosabb tippek.

eToro

A társadalmi kereskedelem globális vezetője, az eToro egy online kereskedési platform, amely lehetővé teszi, hogy ne csak hozzáférhessen az érdeklődési körének megfelelő bróker megtalálásához a tőzsdei kereskedés során, hanem akár percekig is eltarthat, de ez nem az egyetlen előny, az online kereskedési platform hozzáférést biztosít az összes legfontosabb részvényhez, amelyekbe könnyedén befektethet, így a kereskedők és befektetők számára az egész világon növekvő platformok közé tartozik, hogy biztonságos, könnyű, világszerte elérhetővé váljon. tőzsdei kereskedési út.

eToro – Top Stock Bróker, vásárol részvényeket a 0% jutalék

etoro bróker

Az eToro hosszú évek óta megbízhatónak bizonyult a tőzsdén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A tőkéje veszélyben van. Egyéb díjak merülhetnek fel

2. Kerülje a lehetséges kudarcokat – „forró tippek”

A fórum webhelyein szereplő személyektől kezdve a következő „biztos” részvényt hirdető webhelyeken megjelenő hirdetésekig bölcs dolog nem gondolkodni túl mélyen az általuk kifejtett és hirdetett információkon, mivel ezeknek a hirdetéseknek a nagy része általában megjelenik azoktól a „pump-and-dump” cégektől, amelyek téves vagy félrevezető ajánlások alapján keresnek fel a fedélzetre az általuk hirdetett részvényekkel, nagyobb képben csak az első számú ügyfeleket keresik, és sajnos ők azok.

Ezért kérjük, legyen óvatos, ha tanácsot kap, és tartsa be saját tapasztalatait, megbízható személyes és brókeri tanácsokat, ha szükséges és adott.

3. Szánjon rá időt

Nem kell teljes gőzzel haladni előre, ez nem verseny, és ez a pénze, amibe fektet, függetlenül attól, hogy hosszú távon rövid távra szól-e, nem szükséges rohanni és pozíciót szerezni csak azért, mert vagy attól tart, hogy kimaradhat, vagy idegei kissé kúszhatnak.

A legjobb tanács az, hogy foglaljon helyet, lélegezzen, lazítson, majd okosan válasszon, mivel az utolsó dolog, amit tenni szeretne, minden olyan ésszerű döntést meghozni, amely potenciálisan, tanács szerint, végül költséges lehet az Ön számára.

4. Ne csak a pénzre koncentráljon

Ez a kulcsfontosság kissé hátrafelé tűnhet, de nagyon fontos és okos befektetést tesz lehetővé. Például, ha csak az élen rohan egy vásárlás előtt, hogy a pénze kizárólag és határozottan meg van határozva az elméjében, 10-ből 9 alkalommal előfordulhat, hogy meggondolatlan mozdulatokkal csődbe állítja magát. A legjobb előrelépés a stratégiára való összpontosítás és a tanulás folytatása, mivel a stratégia és a tanulás a két legfontosabb eszköz, amely pénzt fog keresni.

5. Tanulj a hibáidból

Csakúgy, mint az életben, mindannyian hibázunk, és a legfontosabb az, hogy tanulunk tőlük és a kereskedelemen belül, ez sincs másként.

A hibázás és a felelősségvállalás a saját cselekedeteiért mindig elvihető, amelyet mindig magával kell vinnie, mivel ez kemény és konstruktív módon segít megtanulni a jövőben az ilyen hibák megelőzésében vagy elkerülésében..

Még akkor is, ha úgy érzi, hogy az eredmény nem a kezedben volt, vizsgálja meg mélyebben, hogy vannak-e olyan figyelmeztető jelek a játékban, amelyeket esetleg figyelmen kívül hagynak, mivel ez lesz az egyik legjobb tanulási görbe kereskedési útja során.

Főbb elvihető pontok

Ha emlékszel valamire Tőzsdei kereskedés: Hogyan kereskedjünk, hogyan éljünk túl, tegye ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Bölcsen válassza ki a megfelelő brókert
  • Kutass és tanulj minél gyakrabban és amennyire csak tudsz, hogy megértsd a pénzügyi piacot, ez simábbá teszi számodra
  • Ne rohanjon a mélybe, szánjon rá időt arra, hogy megértse, mire megy a részvényvásárláskor
  • Kerülje a csalárd tanácsokat vagy közismert nevén „forró tippeket”
  • Tanuljon azokból a döntéseiből, amelyek esetleg nem váltak be, és nézze meg, hogy volt-e tanulság
  • Végül pedig mindig pénzügyi lehetőségein belül fektessen be, fektessen be pénzt, amelyet képes felhasználni anélkül, hogy pénzügyi hatása lenne a személyes életére.

GYIK

Hány évesnek kell lenned a részvényekbe való befektetéshez?

Az Egyesült Királyságban a részvényekbe történő befektetés törvényes kora 18 éves. Az Egyesült Államokban a törvényes életkor 18 év, a legtöbb államban azonban 21 évesen jár.

Elkezdhetem a kereskedést a nap bármely pontján?

A rövid válasz erre a kérdésre igen, azonban nyitott kereskedési időn belül. A New York-i tőzsde (NYSE) tipikus kereskedési ideje 9: 30-tól 16: 00-ig tart, ide tartozik a Nasdaq tőzsde és más amerikai tőzsdék is.

Az Egyesült Királyságban a Londoni Értéktőzsde (LSE) szokásos kereskedési ideje hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 16: 30-ig.

Kereskedhetek részvényekkel jutalék nélkül?

Igen, mindaddig, amíg okosan választja a brókert. Az eToro nemcsak egy online platform, amelyhez mindehhez hozzáfér, hanem 0% jutalékot is kínál, amikor a kedvenc részvényét megvásárolja, ami azt jelenti, hogy nincsenek további díjak A számlázáshoz egyszerűen nyiss meg egy számlát, tedd be az első befizetésedet legalább 200 dollárra, majd kiválaszthatod a legjobb tőzsdéket a világ legfontosabb tőzsdéiből, majd minden készletet.

Van-e preferált tőzsdei kereskedési stratégia a kezdő tőzsdei kereskedők számára?

Erre a kérdésre nem egyenes válasz. Minden stratégia kizárólag Önre, mint egyénre támaszkodik, és arra, hogy hogyan és mely stratégiák vagy stratégiák működnek a legjobban az Ön számára a kereskedés megkezdésekor.

A választott stratégia elsajátításának jó módja az, ha virtuális online platformon keresztül gyakorolja a képzést. Itt megtalálja a kereskedési stílusát, valamint a tőzsdei piac működésének megértését.

Hány részvényt vegyek?

Erre a kérdésre nincs megfelelő válasz, azonban kezdőként tanácsos kisebb portfólióval kezdeni.

Ha több részvényt szeretne vásárolni, akkor ajánlott, hogy diverzifikált portfólióval rendelkezzen több részvény megvásárlásával különböző iparágakon belül. Ez különféle okokból adódik, az első az, hogy ne kösse össze az összes tojását egy kosárban, csak egy részvényen belül, mivel ez nagyobb kockázatot jelent, szemben a több részvénybe történő befektetéssel, másodszor pedig azt javasoljuk, hogy ne fektessen be 8-10-nél többet. részvények kezdő befektetőként.

Megadóztatnak-e a részvényeim után?

Az Egyesült Királyságon belül minden egyén adómentes személyi juttatást kap, amelyet 12 500 fontra emeltek a 2020/21-es adóévben. Ami alapvetően azt jelenti, hogy a befektetéseiből mind a részvényekre, mind a részvényekre kerülő pénz ebbe a juttatásba beleszámít, de ebbe a juttatásba beleszámítanak minden további jövedelemformát is, például munkavállalói fizetéseket, vagyonjövedelmeket és a jövedelem bármely más formáját.

A személyi juttatás 12 500 font felett minden személyt 20% -kal kell megadóztatni, amely az Egyesült Királyságban a jövedelemadó alapkulcsa. Ha éves fizetése meghaladja az 50 000 fontot, akkor 40% -os jövedelemadóval és 45% -os jövedelemadóval kell fizetnie, ha keres és meghaladja az évi 150 001 fontot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector